Såld

Unik vindsvåning utöver det vanliga

Såld

Älvsborgsgatan 34

5:a Majorna / Kungsladugård

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 656 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
109 kvm
Biarea:
28 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1924
Adress:
Älvsborgsgatan 34,
414 72 Göteborg

Lundin Värdering

Boka nu

Beskrivning

Högst upp i ett karaktäristiskt landshövdingehus anno 1924 ligger denna unika vindsvåning med en stor dos bevarad charm som takbalkar, synliga murstockar, massiva brädgolv, underbara fönsterkupor samt en fungerande öppen spis som sprider härlig värme i lägenheten under vinterkvällarna.

Tack vara den otroliga takhöjden om hela 3,70 meter tillsammans med vackra fönsterkupor och karaktäristiska glaspartier mellan balkar och tak har bostaden ett fantastiskt ljusinsläpp som flödar genom samtliga rum och bidrar till känslan av rymd. Spännande vinklar möter öppna sociala ytor - denna våning tröttnar man aldrig på!

Golvet är beklätt med massivt trä som låtits vitmålats och väggarna är vita. Genomgående ljusa ytskikt som gör det enkelt att inreda och sätta sin egen prägel. På golvet känner ni även en härlig värme som sprider sig i samtliga rum.

Bostaden erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där köket är utrustat med allt som behövs.

Ni finner fyra rum längsgående hall som alla erbjuder sin unika charm. Två med underbara fönsterkupor och glas i tre väderstreck, en med gott om plats för stor säng samt sällskapshörna med lekloft och master bedroom med sin rymd och egna walk-in closet.

Badrummet utger en lyxig hotellkänsla och är utrustat med bland annat både dusch och badkar, tvättmaskin samt torktumlare och inbyggda högtalare i taket. Ni finner även en gäst-wc vid entrén utrustad med wc samt handfat.

Majorna/Kungsladugård är ett omtyckt område som består till största del av charmiga landshövdingehus med fina innergårdar. I området finns trevliga små butiker, caféer, mataffärer med mera. Något som varmt kan rekommenderas är det ekologiska bageriet Cum Pane som har godaste brödet och fikan, fotbollssöndag med middag på Red Lion samt tidiga promenader i Svaleboskogen. På behagligt gångavstånd ligger Klippan med fin hamnpromenad, småbåtshamn, restauranger och caféer. Goda kommunikationer med flera spårvagnslinjer som avgår i närheten. Efter en cykeltur eller några hållplatser med spårvagnen finner ni saltstänkta bad och båtar ut till skärgården. Åker ni åt andra hållet kommer ni snabbt in till centrum.

Bostadens 109 kvm disponeras enligt följande:

Redan i trappuppgången slås ni av den vackra estetiken som präglar hela bostadshuset och som påvisar att detta är en bostad utöver det vanliga. Äldre charmiga detaljer möter dagens modernitet med alla finesser man kan tänka sig behöva.

Ta er upp till våning tre och dess vindsvåning via den fina vitmålade trappan i vinkel och ni välkomnas in i en bostad med karaktär. Plats för avhängning har ni i två snygga och mycket praktiska inbyggda garderober och skor lämnas på hyllplan nere vid trappan.

Från hallen har ni en direkt vy över kök och vardagsrum vilka samsas öppet och skapar sociala ytor för umgänge och trivsel. Hallen utgör även bostadens nav varifrån ni når alla rum. Den fantastiska takhöjden med 3,70 meter upp till nock bidrar tillsammans med glaspartier mellan tak och balkar till en känsla av rymd och ljus. Golvet är belagt med massivt trä som låtits vitmålats och som tröskellöst går vidare in genom hela bostaden. Väggarna är genomgående vitmålade, likaså tak och balkar.

Köket ligger direkt till er vänster och går i stilrent svart med smarta lösningar där kvadratmeterna används på absolut bästa sätt. Ett riktigt drömkök för er som gillar att laga mat och ha stora middagar tillsammans med vänner och familj. Köksutrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt, inbyggd mikro, samt två väl tilltagna bänkkylskåp tillsammans med en bänkfrys. En matplats har sin givna placering med plats för flera sittande gäster. Infällda spotlights i taket.

Vardagsrumsdelen rymmer med enkelhet en soffgrupp med tillhörande möblemang. Den öppna planlösningen tillsammans med den fantastiska takhöjden med balkar och vackra murstockar ger er den rätta vindsvåningskänslan. Ljusinsläpp från totalt tre fönsterkupor i olika höjd samt fönster i kökets snedtak tillåter ljuset att flöda genom rummets öppna ytor och bidrar till känslan av rymd. Här har ni även lyxen att ha en fungerande öppen spis som ni kan tända under kallare månader och njuta av värmen som sprider sig i bostaden.

Master bedroom är beläget längst in i lägenheten där lugnet omgående faller på. Rummet är generöst till ytan och erbjuder en självklar plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. I rummet har ni en vacker fönsterkupa där skrivbord ryms eller varför inte en liten läshörna. Från master bedroom når ni med tacksamhet en väl tilltagen walk-in closet som erbjuder gott om plats för förvaringsmöjligheter.

Mittemot master bedroom har ni två sovrum i fil som fullkomligt badar i ljus från fönsterkupor med glas i tre väderstreck. Fina detaljer såsom putsade väggar och spännande vinklar ger karaktär till rummen. I fönsterkuporna har man även låtit göra inbyggda skrivbord som inte bara utgör en fin detalj utan även utnyttjar kvadratmeterna på bästa sätt. I rummen ryms med enkelhet en stor säng med tillhörande sängbord.

Rakt in från trappan hittas ett mysigt rum som idag används som gästrum/lekrum. Nuvarande ägare har även låtit bygga ett praktiskt lekloft som går att inreda och användas utefter behov. Rummet är idag inrett med en säng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel. Inbyggda hyllor och ett charmigt öppningsbart fönster tillsammans med synliga balkar och vitmålat snedtak präglar detta rum.

Generöst badrum som inger en lyxig hotellkänsla fast hemma. På golvet har ni stora svarta klinkerplattor och väggar i puts tillsammans med turkos mosaik. Inredningen består av wc, handfat i svart och mörkt trä, stor spegel, ett härligt badkar där ni kan njuta av himmelen som utsikt tack vare stort fönster i snedtak och samtidigt ha på härlig musik i bakgrunden från inbyggda högtalare i taket. Bredvid badkaret har ni även en dusch att tillgå samt lyxen att ha en tvättmaskin samt torktumlare i rummet.

Precis vid entrén finner ni även en gäst-wc inredd med wc samt handfat. Även här ser ni stora svarta kakelplattor men väggarna är klädda med röd mosaik.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 656 kr/månad. I avgiften ingår värme och vatten.

Andelstal: Andel i föreningen är 19,4296%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 448 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr.

Driftkostnad: Totalt ca 600 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
El: 400 kr/månadFörsäkring: 200 kr/månad
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Älvsborgsgatan 34, 414 72 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Kungsladugård 6:14

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1924

Lägenhetsnummer: 8/1401

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4. Ej hiss. Våningsplan 4 av 4.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea 109 kvm. Biarea 28 kvm. Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen.

Information Förening

Förening: Brf Linnéan nr 3. I föreningen finns 7 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Göteborg Kungsladugård 6:14 med säte i Göteborgs kommun. Bostadsrättsföreningen Linnéan 3 är en mindre förening bestående av 7 st lägenheter som upplåtes med bostadsrätt. Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: I dagsläget finns det inga planerade avgiftshöjningar i föreningen. Senaste avgiftshöjningen utfördes med 10% i januari 2016.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Nej

Renoveringar: Under 2017 planerar föreningen att renovera trädgården. I dagsläget håller föreningen även på att fiberansluta samtliga lägenheter vilket kommer att innebära en tillkommande månadskostnad på ca 300kr/lägenhet. Via fibernät kommer man även kunna köpa tv om så önskas.

Inom några år planeras även att måla om fasader samt renovera fasadfönster mot Älvsborgsgatan. Föreningen kommer förmodligen även behöva renovera några avloppsstammar under källargolvet inom några år. Merparten av ovanstående ätgårder kommer att behöva finansieras via nya lån.

Redan utfört underhåll/reparationer
1998 el-stammarna renoverade
1999 renoverades trapphuset med hjälp av en konservator, trapphuset pryds av vackra väggmålningar
2007 målades fasaden mot gården om
2007-2008 så lades taket om
2007-2008 genomfördes en omfattande utbyten av avloppsstammar
2009 renoverades samtliga fönster mot innergården samt dörr
2013 renoverades tvättstugan.

TV och bredband: TV: Fiber via Bahnhof installeras i huset och kommer vara klart under sommaren 2017.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga byggnader: Det finns en tvättstuga att tillgå för föreningens medlemmar.
Eftersom lägenheten är hela föreningens vind så ingår inget förråd. Däremot finns en rejäl walk-in closet/förråd att tillgå inne i lägenheten.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning