Välkommen till

Olof Wijksgatan 4

Olof Wijksgatan 4
5:a Lorensberg

Paradläge, toppskick, högt upp i huset

Välkomna till detta vackra boende som nyligen blivit minutiöst renoverad med smakfulla och påkostade materialval. Paradläge högt upp i huset, i en bostadsrättsförening som är skuldfri och har mycket god ekonomi.

Läs hela beskrivningen
Patrik
ansvarig mäklare
Patrik Henningsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Patrik
ansvarig mäklare
Patrik Henningsson
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

RUMSBESKRIVNING:
Stor praktfull hall med öppen spis och ett vackert kapprum som har ett dekorativt glas ut mot trapphuset. Från hallen är det även utgång till balkongen som vetter mot den luftiga och lugna innergården.

Tre vackra rum i fil varav ett med burspråk som skapar ljus och fin utsikt över området. Mellan två av rummen finns en elegant gasspis med tändning och som drivs med statsgas, spisen ger behaglig värme och skapar en härlig atmosfär i bägge rummen.

Köket har bevarats med känsla för detaljer och materialval, original blandat med moderna funktioner. Det ursprungliga skafferiet rymmer det mesta och har ett dekorativt fönster. I anslutning till köket finns serveringsskåpen med plats för husgeråd och annat, ett separat utrymme i anslutning till serveringsgången har utrustats med tvättpelare. Golvet i köket har värmeslingor vilket bidrar till skön komfort. Från köket finns ytterligare en utgång till balkongen.

Två sovrum som vetter mot den lugna innergården varav det ena större med ett stort garderobsparti.

Två ordentliga badrum varav det ena med dusch och det andra med både dusch och badkar där den gamla ringbetjänten finns bevarad intill badkaret. Enhetliga materialval i bägge badrummen med handdukstorkar, infälld belysning och värmeslingor i golvet.

Lägenheten har renoverats under de senaste två åren, där allting har gåtts igenom. Bland annat ytskikt, där alla golv är i enhetlig fiskbensmönstrad ekparkett med fris runt och behandlade med hårdvaxolja. All el är utbytt med dimmerfunktion i samtliga rum. Bägge badrummen är nybyggda och har kvalitetsdokument.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Lorensberg
Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta