Välkommen till

Vasa Kyrkogata 1

Vasa Kyrkogata 1
2:a Vasastaden

Väl tilltagen tvåa med generösa rum i fil & otrolig rymd

I en vacker jugendfastighet anno 1910 som ligger på hörnet av Vasa Kyrkogata och Aschebergsgatan med direkt närhet till Vasaparken finner ni denna väl tilltagna tvåa om hela 97 kvm! Lägenheten har en otrolig rymd med genomgående generös takhöjd, stora rum i fil samt höga fönsterpartier. Välbevarad tidstypisk charm såsom fiskbensparkett, profilerade lister, spegeldörrar med djupa dörrposter samt fungerande öppen spis. Lägenhetens kök och badrum är i äldre skick så här finns stor potential för den som vill sätta sin personliga prägel. Exklusiv och kulturhistoriskt bevarad miljö med unika kvaliteter mitt i centrala Göteborg med närhet till shopping, restauranger och goda kommunikationer.

Läs hela beskrivningen
Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Anne
assisterande mäklare
Anne Jonson
0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Jennieann
ansvarig mäklare
Jennieann Bergström
Fastighetsmäklare & Senior Partner
0704-55 22 75 jennieann.bergstrom@lundin.se
Anne
assisterande mäklare
Anne Jonson
0735-16 22 65 anne.jonson@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

En pampig port välkomna er in i fastighetens entré som bjuder på vackra väggmålningar. Ta hissen eller trapporna upp till våning två och stig in i denna generösa tvåa med otrolig rymd.

Redan innanför ytterdörren slås man av den höga takhöjden som genomsyrar alla rum. Hallen är möblerbar och har plats för fri avhängning. Golvet kläs av en ljus plastmatta och väggarna är målade i en ljusbeige ton.

Vardagsrummet är generöst utformat och präglas av vacker fiskbensparkett samt fint formspråk i form av en rundad vägg med tre höga fönster. Här kan man inreda med stor soffgrupp och övrigt möblemang. Rummet nås via vackra spegeldörrar från både hallen och köket.

Väl tilltaget kök med otrolig rymd och ljusinsläpp från två höga fönster. Köket har köksinredning i vitt med dubbla överskåp och stänkskydd i vitt kvadratiskt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Golvet kläs av fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. I köket ryms en matplats för stora middagssällskap. Köket smyckas av en tidstypisk fungerande öppen spis som blir ett fint inslag.

I fil med köket ligger lägenhetens sovrum som nås via pardörrar med djupa dörrposter. Även sovrummet är rymligt och har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna och byrå. Här finns även riktigt bra förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg som erbjuder sex garderober med överskåp. Golvet kläs av vacker fiskbensparkett och väggarna är målade i vitt. Från sovrummet når ni lägenhetens underbara balkong som bjuder på utsikt över den lummiga Vasaparken.

Helkaklat badrum med ljus våtrumsmatta och helkaklade väggar i vitt med ljus bård. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp samt duschhörna med avskiljande skjutdörrar.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta