Välkommen till

Haga Kyrkogata 8

Haga Kyrkogata 8
2,5:a Vasastaden

Sekelskiftesdröm på attraktiv adress

Högt upp på gaveln i en tidstypisk fastighet i nyrenässansstil finner ni denna ljusa och luftiga lägenhet som präglas av hög takhöjd samt vackra detaljer som höga fönsterpartier med djupa nischer i marmor, stuckaturer, fiskbensparkett, höga fotlister, parspegeldörrar och öppen spis. Lägenheten har generösa sällskapsytor och vardagsrummet är ett fantastiskt hörnrum med ljusinsläpp från tre väderstreck och fri utsikt mot Haga Kyrkoplan med Hagas landshövdingehus i bakgrunden. Lägenheten har en trivsam atmosfär och ypperligt läge i Vasastaden!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Innanför ytterdörren möts man av en välkomnande hall med plats för fri avhängning och förvaringsmöjligheter i tre garderober. Golvet kläs av oljad ekparkett och väggarna är målade i en behaglig mörkgrön färg. Redan här skapas en känsla av rymd tack vare den höga takhöjden som är genomgående i bostaden.

Vardagsrummet är ett fantastiskt hörnrum med ljusinsläpp från tre höga fönster i olika väderstreck. Fritt läge högt upp i huset med utsikt över lummiga Haga Kyrkoplan. Generösa sällskapsytor som kan inredas med både soffgrupp och matsalsbord. Golvet kläs av fiskbensparkett i oljad ek i kombination med vitmålade väggar och fina detaljer som höga fotlister, stuckaturer och en öppen spis i ena hörnet. Parspegeldörrar öppnar och skiljer av vardagsrummet från köket.

Från vardagsrummet nås lägenhetens halvrum som passar perfekt som arbetsrum. Golvet kläs av ekparkett och väggarna är vitmålade. Vidare nås en klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Det rymliga köket är naturligt uppdelat med en matplatsdel som har utrymme för sex personer och en arbetsdel. Golvet kläs av fiskbensparkett i oljad ek och väggarna är målade i vitt. Höga fönster ger ett fint ljusinsläpp.

Via en inre hall når man lägenhetens mysiga sovrum. Här ryms med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och en intilliggande klädkammare står för klädförvaringen. Golvet kläs av oljad ekparkett och väggarna är målade i vitt. Ett högt fönster bidrar med ljusinsläpp.

Till sist erbjuds ni ett badrum som är totalrenoverat 2008. Golvet kläs av grå klinker med underliggande golvvärme och väggarna är helkaklade i vitt. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, högskåp, handdukstork, duschhörna med dörrar i grått glas samt både handdusch och taksil. I badrummet finns även en tvättpelare med tvättmaskin från Husqvarna och torktumlare från Electrolux. I taket sitter infällda spotlights.

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger och i kvarteren finns även mataffärer, skönhetssalonger, butiker och Handelshögskolan.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Vasastaden
Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta