Välkommen till

Toppsegelsgatan 15

Toppsegelsgatan 15
2:a Majorna

Charmig lägenhet högst upp i huset med solig sydvästbalkong

Här finner du en ljus 50-tals pärla med flera bevarade originaldetaljer och balkong i bästa solläge! Genomgångslägenhet med generöst ljusflöde och välplanerade ytor i en lättmöblerad planlösning. Förvaringsmöjligheterna är goda tack vare flera inbyggda garderober samt en klädkammare. Charmigt originalkök med tidstypiska beslag, snickerier och skafferi samt bekvämt med diskmaskin. Köket renoverades med varsam hand 2021 och fick då nya vitvaror samt att diskmaskin sattes in. Badrummet från 2019 är helkaklat.

Läs hela beskrivningen
Elin
ansvarig mäklare
Elin Söderlund
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Elin
ansvarig mäklare
Elin Söderlund
Fastighetsmäklare
0704-55 22 82 elin.soderlund@lundin.se
Lundin Västra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Innanför ytterdörren välkomnas du av en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två inbyggda garderober. På golvet ligger parkett och väggarna är målade i en beige ton.

Det fina vardagsrummet har ett generöst ljusinsläpp och upplevs luftigt tack vare ett stort fönsterparti. Rummet har en härlig rymd med plats för både soffgrupp och matbord - perfekt för trevliga middagsbjudningar. På golvet ligger en vacker fiskbensparkett och väggarna är målade. Från vardagsrummet nås bostadens soldränkta balkong med utsikt över grönskan.

Väldisponerat kök med generösa förvaringsmöjligheter samt en given plats för matbord. Ovan bänkskivan i massiv ek sitter sitter vitt kakel och köksluckorna är gråa med välbevarade beslag. Den maskinella utrustningen består utav spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. På golvet ligger enstavsparkett och väggarna är vita.

Bostadens sovrum bjuder på generösa ytor med plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord samt förvaring i två garderober. Även här pryds golvet av enstavsparkett och väggarna är målade. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns du i klädkammaren intill sovrummet.

Badrummet från 2019 är helkaklat i vitt och grått. Utrustningen består av wc, handfat, spegelskåp, handdukstork samt duschhörna med vikbar glasdörr.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Majorna
Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar. En stad i staden med eget uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär.

Majorna är ett område med gamla anor. Hamnen, älven och havet har sedan århundraden varit livsviktiga för majborna. Härifrån hämtade man sin försörjning och många namn härrör från den tiden då det behövdes både båtbyggare, segelsömmare och repslagare. Idag är kajerna både arbetsplatser och härliga rekreationsområden. Och från många av Majornas kullar har man utsikt mot älvmynningen.

Stadsdelen sjuder av aktivitet för alla åldrar. Musik- och kulturlivet är rikt och det finns gott om idrottsföreningar och träningsställen. I kvarteren hittar man ett brett och varierat utbud av butiker, mysiga caféer och restauranger. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Majorna är en populär stadsdel för studenter, flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. För barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor.

Små parker, som Söderlingska parken i Gathenhielmska kulturreservatet, finner man i de egna kvarteren. Klippan, Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga oaser året om.

I Majorna lever man ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten.

Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta