Välkommen till

Övre Olskroksgatan 4

Övre Olskroksgatan 4
2:a Olskroken

Välplanerad tvårummare med social planlösning

I denna vackra tegelfastighet anno 1928 erbjuds nu en välplanerad tvåa om 52 kvadrat med öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum. Här fås stora fönsterpartier med djupa nischer som bidrar med härligt ljusinsläpp. Köket är modernt och erbjuder gott om förvaring och en diskmaskin, badrummet är helkaklat och utrustat med tvätt- och torktumlare. Stabil & välmående förening med en trevlig spaavdelning med bastu samt en gemensam uteplats med grillmöjligheter.

Läs hela beskrivningen
Johanna
ansvarig mäklare
Johanna Håkansson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Emma
assisterande mäklare
Emma Johansson
Fastighetsmäklare
0735-16 22 60 emma.johansson@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Johanna
ansvarig mäklare
Johanna Håkansson
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 79 johanna.hakansson@lundin.se
Emma
assisterande mäklare
Emma Johansson
Fastighetsmäklare
0735-16 22 60 emma.johansson@lundin.se
Lundin Östra Centrum

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostaden disponeras enligt följande:

Här välkomnas ni in i en ljus hall med plats för avhängning. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en praktisk klinker i grått med härlig golvvärme.

Kök och vardagsrum ligger i en social och öppen planlösning, perfekt för härliga middagar med vänner! Här fås stora fönsterpartier med djupa nischer som bidrar med rikligt med ljusinsläpp. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en fin ekparkett. I taket finner ni infällda spotlights.

Köket erbjuder goda arbetsytor och gott om förvaring. Köksluckorna är vita med rostfria beslag, bänkskiva i ek och ovan denna sitter ett mörkt kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, köksfläkt, diskmaskin, inbyggd ugn och en fullstor kyl och frys i rostfritt. En köksö med kombinerat matbord delar av köksdelen mot vardagsrummet samtidigt som det bjuder in till socialt umgänge.

Bakom vackra pardörrar i glas nås det rymliga sovrummet. Här finns utrymme för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt ytterligare möblemang i form av exempelvis ett skrivbord. En rejäl skjutdörrsgarderob med spegeldörrar bidrar med goda förvaringsmöjligheter. Även här är väggarna målade i vitt och på golvet ligger en ekparkett.

Från hallen nås det helkaklade badrummet. Väggarna täcks av en ljus mosaik och på golvet ligger ett mörkgrått klinker med golvvärme inunder. Badrumsinredningen består av vägghängd WC, handfat med spegel, förvaringshylla, dusch samt tvätthörna med kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Olskroken
Torghandel, småstadscharm och storstadspuls
Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta