Välkommen till

Safjällsgatan 25

Safjällsgatan 25
Mölndal Toltorpsdalen

Charmfull villa intill naturen

Välkommen till ett charmfullt hem högt beläget på en återvändsgata i attraktiva Toltorpsdalen! Bostaden har en lummig trädgårdstomt med Safjällets naturområde som närmsta granne. Huset erbjuder fina utrymmen med flera tidstypiska detaljer bevarade. Byggnaden är besiktigad och eftersom renoveringsbehov föreligger är detta ett ypperligt tillfälle att själv kunna utforma bostaden efter eget tycke och smak. Varmt välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen
Annie
ansvarig mäklare
Annie Mälarborn
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se
Lundin Mölndal

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Annie
ansvarig mäklare
Annie Mälarborn
Fastighetsmäklare
0707-63 04 57 annie.malarborn@lundin.se
Lundin Mölndal

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Entréplan:

Entrédörren leder in till hallen och härifrån nås badrum, kök samt vardagsrum samt trappor till övre plan samt ner till källaren.

Badrummet är i uppdaterat originalutförande med behov av renovering. Klinkergolv samt delvis kaklade väggar. Duschkabin, wc samt handfat. Fönster ut mot trädgården.

Vardagsrummet har fin karaktär med relativt nymålade väggar, tak samt parkettgolv. Öppen spis i vit puts samt tegel där man installerat en braskamin (ej i bruk) Rejäla fönsterpartier som ger fantastiskt med ljus och en härlig utsikt över grannskapet och trädgården. Det ena fönsterpartiet ut mot gatan har extra djupa fönsterkarmar i vinkel vilket ger extra charm till rummet. Vardagsrummet har en tillbyggnad vilket ger ett generöst rum med mycket ljusinsläpp. En altandörr leder ut till en uteplats mot husets baksida där man kan bygga en mindre altan eller terrass. Härifrån når man också husets lummiga trädgård.

Matsalen som ligger mellan köket och vardagsrummet var tidigare ett sovrum och här finns garderobsförvaring.

Köket är i uppdaterat originalutförande med äldre vitvaror. Mycket fin layout i rummet med fönster i två väderstreck, det ena vid diskbänken från vilken man utblickar över trädgården , det andra vid matplatsen vilket ger en livfull och trevlig utsikt ner över gatan.


Övre plan:

Trappan från entréhallen leder upp mot bostadens övre hall varifrån samtliga tre sovrum samt toaletten nås. Trappan pryds av tidstypiska detaljer såsom både det fina rundade träräcket samt fönstret med flerfärgad glasruta. Den övre hallen har ett takfönster samt vindslucka. Här finns även ett förrådsutrymme

Huvudsovrummet är av generös storlek med gott om plats för dubbelsäng, sängbord, förvaringsmöbler med mera. Stort fönsterparti med utblick över trädgården och naturen. Inbyggda garderober.

De övriga två sovrummen ligger intill varandra med fönster åt olika håll. Sovrummet som vetter åt gatan har inbyggd garderob.

Toaletten är utrustad med wc samt handfat och spegel. Våtrumsmatta är lagd under senare tid. Äldre kakel på väggarna. Fönster som ger ett fint ljus i rummet.


Källarplan:

Källaren nås från en trappa inne vd entréhallen men även från källaringången samt från garaget. Från källarens hall når man pannrummet och innanför ligger tvättstugan som är utrustad med tvättmaskin samt tvättho. Innanför tvättstugan finns ett rum som använts som snickeriverkstad. I övrigt finns det matkällare samt förvaring under trappan.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Mölndal Toltorpsdalen
Bekvämt boende, skogspromenader & staden om hörnet
Välkommen till populära Toltorpsdalen! En lugn och trivsam stadsdel belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal, som tillhör Mölndals kommun och främst består av småhusbebyggelse. Här bor man i en dalgång mellan Änggårdsbergen och Safjällets naturreservat med direkt närhet till vacker natur, motionsspår och fina strövområden.

Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och det är även nära till Mölndals centrum med sin shoppinggalleria och sitt breda utbud av restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva. Området är beläget så att det är smidigt att ta sig ut på de stora lederna och här finns bra kommunikationer med buss. Vid Mölndals centrum finns både spårvagnar och pendeltåg, för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen.

Här i Toltorpsdalen finns alla förutsättningar att trivas!
Karta