Välkommen till

Anneholmsgatan 1

Anneholmsgatan 1

En klenod på bästa adress

Troligtvis är det många som väntat på att denna ståtliga villa ska bli till salu och vi är otroligt glada över att kunna presentera ett så vackert och charmigt hus belägen på Anneholmsgatan 1.
Villan i sig talar nästan för sig själv och läget är både lugnt och avskilt med närhet till stadspulsen och grönområde i Delsjön. Från den härliga och väl tilltagna trädgården kan man njuta av av sol, växter och härlig grönska. Trädgårdens storlek och utformning ger plats till både botaniska intressen och rekreation. Idag disponeras bl.a fyra till fem sovrum, ett underbart mycket rymligt vardagsrum och matsal med gott om utrymme för de stora middagarna. Detta vackra hem erbjuder 4-5 sovrum plus att källaren är inredd med egen lägenhet som kan generera hyresinkomst för den som önskar det. Mycket av husets tidstypiska detaljer och charm har bevarats och de vackra fönster, snickerier och fint golv ramar vackert in den genuina känslan bostaden har.
Ett mycket vackert hem i fyra plan med stort potential. Familjens fordon parkerar utanför huset på din egna parkeringsplats eller i garaget.
I närområdet finns skolor och förskolor med goda vitsord, matbutik, stadens bästa blomsteraffär, naturreservat och allmänna kommunikationer.

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning


Entrevåningen är husets första plan och det är där man först möts av en stor och välkomnande entréhall. Rakt fram från entrén finns ett stort och ljust vardagsrum med en bevarad öppen spis och generöst med ljusinsläpp. Från vardagsrummet går man vidare in i den fantastisk vackra matsalen och vidare in i det rymliga köket som bjuder på gott om utrymme och moderna bekvämligheter. Från vardagsrummet finns också utgång till en liten trädgårdsterrass och den gedigna trädgården som är perfekt för sommarfester och grillkvällar. Detta våningsplan erbjuder också ett gäst badrum.

På övre plan finns sovrummen och det större badrummet. Här finns fyra sovrum, varav det största sovrummet som kan användas som ett allrum är mycket rymligt och har också en egen balkong med utsikt över takåsarna. De andra sovrummen är också ljusa och rymliga med bevarade detaljer. Badrummet har renoverats med nya bjälklag, rör och vattenledningar. Grunden är alltså gjort och sammanfattningsvis är detta badrum en perfekt grund för den som vill själv inreda och skapa sitt drömbadrum. Med en ljus och rymlig yta är det bara fantasin som sätter gränserna för vad som kan uppnås här.
På vinden som är av generös storlek finns ett sovrum, allrum och goda förvaringsmöjligheter. Perfekt med extra utrymme för en stor familj eller för den som behöver arbetsrum hemma.

Källaren är ett extra plus i detta hus och kan fungera som en separat lägenhet eller som ett extra utrymme för den stora familjen. Här finns ett stort rum med pentry och eget badrum, som kan fungera som gästrum eller som uthyrningsdel. Det finns också tvättstuga, garage och gott om extra förvaringsutrymme i källaren.

Sammanfattningsvis är detta hus från 1925 en riktigt pärla i Örgryte. Interiören har bevarade original detaljer och en klassisk elegans, samtidigt som huset har moderna bekvämligheter och funktionella ytor. Med en stor trädgård, uthyrningsmöjligheter i källaren och ett eftertraktat läge är detta ett hus som är perfekt för den stora familjen eller för den som vill investera i en fastighet med potential.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Fastighet
Området
Örgryte Skår

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta