Lundin Kungsbacka

Välkommen till
Lundin Kungsbacka

Kungsbacka stad, som är en egen kommun, är belägen i Norra Halland vid Kungsbackafjorden. Området är stort till ytan och indelat i mindre områden som exempelvis Anneberg, Fors, Hede, Kolla, Tölö och Varla. Det är en modern stad med stort utbud och en lång och spännande historia. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt flera nybyggnationer.

Kungsbacka Innerstad är stadens äldsta centrum med torget och kyrkan mitt i byn. Innerstadens charmiga trähus rymmer både bostäder och gott om butiker och matställen. Kungsmässan och Freeport är två stora shoppingcentrum och kring dessa finns ett flertal stormarknader. I Kungsbacka finns även flera förskolor, grundskolor, gymnasier, vårdcentraler samt eget sjukhus.
Kungsbacka har flera vackra historiska miljöer i sin närhet som till exempel Äskhults by, Tjolöholms slott och fyren Nidingen.
I kommunen finns ett stort antal natur- och kulturreservat och flera fina badplatser och småbåtshamnar. Närheten till härlig natur och det moderna storstadslivet gör Kungsbacka till en god plats att bo på.

Våra mäklare verksamma inom området Kungsbacka