Såld

Sekelskiftesdröm i toppskick med härlig balkong & fin utsikt

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Johan Gille
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skanstorget 4A

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 772 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 50 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1907
Adress:
Skanstorget 4A,
411 22 Göteborg

Beskrivning

Mitt emellan Vasa & Linné finner vi denna vackra, insynsfria och charmiga sekelskifteslägenhet högt upp i huset om två rum och kök i absolut toppskick. Lägenheten har en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Det handmålade köket från Marbodal med vitvaror från exklusiva Lofra gifter sig fint mot den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. Ljuset strömmar in genom höga fönster i djupa nischer, och utsikten i väster mot Skansberget och Skansen kronan är fantastisk året om. Sekelskiftets elegans finns kvar, sovrummet och smidesbalkongen ligger mot den lugna innergården. Höga fotlister, profilerade foder, massiva spegeldörrar, detaljrika stuckaturer och ståtlig kakelugn i original. Allt från när huset byggdes. Bostaden totalrenoverades 2017. Hiss finns.

Läget är mycket angenämt, och i grannskapet myllrar det av kaféer, restauranger, boutiquer och gallerier. På andra sidan Skanstorget har Skansbergets odlarförening pallkragar för stadsodling. Välkommen på vinsing!

Rumsbeskrivning: Hall

Redan i hallen möts man av bostadens generösa takhöjd och här finns gott om plats för avhängning. Väggarna är vita och golvet pryds av ett vackert brädgolv.

Vardagsrum och Kök

Lägenheten har en öppen planlösning med vardagsrum och kök. Det är stort och trivsamt rum där de bevarade listerna, stuckaturen ger en vacker inramning. Ljuset strömmar in genom höga fönster i djupa nischer, och från härifrån har man fantastisk utsikt mot Skansen kronan och dess grönskande berg och i ett av rummets hörn ståtar en vacker kakelugn. Väggarna är vitmålade i klassisk äggskal och de stiliga brädgolven är slipade och lackade 2017. Vardagsrummet bjuder in till umgänge, och det finns gott om plats för både soffgrupp och matbord för stora middagar i goda vänners lag.

Det tidsenliga köket från Marbodal har handmålade, luckor och lådinsatser i trä. Det är även rejält tilltaget med arbetsyta, och bänkskivan är i vacker kalksten. Utrustningen består av Induktionsspis, inbyggd varmluftsugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin och integrerad kyl/frys. Spisen från Lofra rymmer två ugnar med integrerat rotisserie och pyrolys. Alla vitvaror är från exklusiva Lofra förutom mikron som är från Samsung.

Sovrum
Sovrummet är beläget mot den tysta lummiga innergården. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med nattduksbord och tack vare lägenhetens lugna läge sover man gott om natten. Rummet är varsamt renoverat och har samma vackra brädgolv som i övriga rum. Också här ger originalsnickerier såsom stuckatur, foder och höga fotlister en vacker inramning. Den vackra smidesbalkongen är en härlig förlängning av rummet, och här njuter man av solen från morgonstund till strax efter lunch.

Badrum
Det stilfullt renoverade badrummet inrymmer dusch från exklusiva Tapwell, handfat från Tapwell med platsbyggd kommod i betong och ek, tvättmaskin & torktumlare från Bosch och WC. Väggarna är klädda med ljusgrått kakel och golvet är belagt med matchande klinkers med golvvärme under. Här finns dessutom en platsbyggd förvaringshylla i massiv ek.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 772 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och tv. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 100kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,11547%. Andel av årsavgift är 1,11174%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 400 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 100 kr/mån, och hushållsel 300 kr/mån.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 47.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, hiss finns.

Byggår: 1907.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 50 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Grundutbudet från Canal Digital ingår i avgiften. Internet: Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband som levereras av Ownit. För 100 kr/mån har alla medlemmar tillgång till 1000 Mbit (avgiften debiteras i samband med månadsavgiften). Föreningen har också ett förmånligt avtal med Ownit gällande IP-telefoni.

Uteplats: Uteplats 1: Balkong, läge öster.
Uteplats 2: Balkong, läge väster.

Bilplats: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Garage i närliggande kvarter.

Information Förening

Förening: Brf Skanstorget i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 68 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 10 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skanstorget i Göteborg förvärvade sina fastigheter 2001. Föreningens adress är Skanstorget 3, 4, 5 och 6. Föreningen består av 68 lägenheter varav 2 upplåts med hyresrätt. Inom fastigheten finns även 10 lokaler som upplåts med hyresrätt till näringsidkare och som bidrar till att hålla medlemsavgifterna låga.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en gemensam tvättstuga som är belägen i gårdshuset samt ett eget återvinningsrum.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Försäkringen omfattar ansvarsförsäkring för styrelsen samt bostadsrättstillägg.

Kommande/gjorda renoveringar: 2002-2003 målat om trapphusen.
2003 byggt ny tvättstuga på gården.
2004 renovering av samtliga badrum.
2005-2009 fasadrenoverat och satt upp nya portar mot gatan.
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel.
2011 genofördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom bekostades och byggdes fem balkonger mot gårdar. De finansierades av beställarna.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget. 2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2016 renovering av samtliga fönster samt vissa balkongdörrar.
2017 renovering av trapphus samt spolning av dagvattenavlopp.
2018 upprättades en ny underhållsplan som sträcker sig fram till 2048.

Parkering: Föreningen har inga egna parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV och bredband: Grundutbud av tv från Telenor ingår i avgiften. Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband som levereras av Ownit. För 100 kr/mån har alla medlemmar tillgång till 1000 Mbit (avgiften debiteras i samband med månadsavgiften). Föreningen har också ett förmånligt avtal med Ownit gällande IP-telefoni.

Linnéstaden/Annedal

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området samt utmärkt dagligvaruhandel. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning