Såld

Ljus och luftig taklägenhet med stor terrass med sol hela dagen

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Vägen 68B

4:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
6 718 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 104 kvm
Våning:
5/5, hiss
Byggår:
1939, taklägenhet 2005
Adress:
Södra Vägen 68B,
412 54 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en unik taklägenhet med insynsskyddat läge högst upp i huset. Lägenheten nyproducerades 2005 och präglas av genomgående hög standard, härligt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier, stora sällskapsytor i öppen planlösning. högt i tak och en helt fantastisk terrass. Terrassen är lägenhetens höjdpunkt med utsikt mot Södra vägen och Calanderska. Tack vare den genomgående planlösningen har sovrummen ett lugnt läge mot rogivande grönska på baksidan av huset. Underbart badrum med flera bekvämligheter, gott om förvaring samt fint ljusinsläpp och grönskande utsikt.

Fastigheten har de senaste åren genomgått stora renoveringar och är idag ett mycket trevligt hus att bo i. Här bor ni med bekvämt avstånd till allt som Göteborg har att erbjuda och på några minuters gångavstånd ligger evenemangstråket med Liseberg, Världskulturmuseét, Universeum, Svenska mässan och Scandinavium.

Lägenhetens 104 kvm disponeras enligt följande:

Välkomna till denna optimalt planerade fyra med stor fantastisk terrass i fritt härligt läge. Här bor ni helt utan insyn och härligt ljus!

Bekvämt via husets hiss eller via trappor tar ni er upp till det femte våningsplanet. Här är läget högt och fritt och lägenhetens ljus är svårt att slå.

I hallen finns gott om utrymme för avhängning av ytterkläder och skor. På golvet ligger en fin parkett och väggarna är genomgående ljusa med färg samt tapet i bostaden. I hallen finns även en garderob för ytterligare förvaring.

Vardagsrummet är generöst till storlek och erbjuder god plats för både soff- och matsalsgrupp. Även ytterligare möblemang ryms med enkelhet. Charmig murstock ger extra känsla i takvåningen! Flera stora fönster bjuder in till ljuvligt ljusinsläpp och ni får en trivsam känsla av rymd. Den fantastiska terrassen nås i två väderstresck och inbringar otroligt ljus i lägenheten med dess stora fönsterpartier. Indoor/Outdoor middag eller andra sociala tillställningar passar denna bostad perfekt. Här kan ni njuta av många soltimmar tack vare det fria lägett.

Köket ligger i anslutning till vardagsrummet i öppen planlösning. Det är ett ljust kök med plats för större matbord vid fönster. Köket erbjuder praktiska arbetsytor med härdat glas ovanför arbetsytor. Skåpsluckorna är i ek. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, spis med ugn, diskmaskin samt fläkt. Köket är från byggår 2005 och från fabrikatet Kvänum.

Tre bra sovrum erbjuds med fina möjligheter till förvaring via garderober. Rummen är väl tilltagna och plats finns för både säng med tillhörande möbel samt arbetshörna. Master bedroom har riktligt med fönster och terrassen på utsidan.

Rymligt och stilrent badrum i grått och vitt. Helkaklat med delar av fingermosaik samt kakel och klinker. Utrustning i form av dusch med glasvägg, handfat, spegelskåp samt wc. Praktiskt vädringsfönster som även ger fint ljus mot grönskan.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 6 718 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 4,65%. Andel av årsavgift är 4,79478%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 3004.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Våningsplan 5 av 5.

Byggår: 1939, taklägenhet 2005.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 104 m².

Uppvärmning: Bergvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Com Hem. Internet: Bredband via Com Hem (ingår ej i avgiften).

Bilplats: Föreningen tillhandahåller p-platser för 550kr/mån och garage för 1150kr/mån. Till dessa är det separat kö. Med garageplats får man även parkeringsplasten utanför/framför garageport, alltså 2 bilplatser.

Boendeparkering finns i området. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 50 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd samt tillgång till föreningens gemensamma tvättstuga och cykelförråd.

Information Förening

Förening: Brf Södra vägen 68. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 36 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Heden 40:40 i Göteborg med adress Södra vägen 68 A-B som förvärvades 2004. Byggnaden uppfördes år 1939 och består av 5 våningar med garage i bottenplanet. Föreningen består av 36 lägenheter.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstuor, en för medlemmarna på Södra vägen 68A och en för medlemmarna på Södra vägen 68B. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Mangel finns också. Det finns även cykelförråd finns samt externa förråd som hyrs ut. Gemensam lummig innergård på höjden bakom huset utrustad med utemöbler och grill.
Föreningen anordnar två städdagar per år.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltare är Riksbyggen. Föreningens månadsavgifter har legat stabila i många år. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar, beslut tas på budgetmöte till hösten (2020-09-01). Vanligtvis brukar föreningen göra en liten indexhöjning på ca 1-2%.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägget för medlemmarna ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i mycket bra skick och föreningens underhållsplan visar på att det inte finns några stora planerade underhåll inom de närmsta 15 åren. Löpande underhåll föreligger.
2020 planeras ny plattsättning i entréerna samt renovering av torkrum.
Urval av utfört underhåll:
2005 Utfördes ett V/A-stambyte, omdragning av el, renovering av trapphus samt omputsning av gavelfasader. Samma år renoverades även lägenheternas kök, badrum, toaletter och ytskikt.
2005 Byggnation av taklägenheter.
2006 Installation av bergvärme.
2008 Provtryckning och sotning av samtliga rökgaskanaler i huset.
2009 Utfördes en energideklaration samt service på bergvärmeanläggningen.
2010-2011 Renovering av fasader, fönster och balkonger.
2012 Byte av entrédörrar mot Södra vägen.
2014 Installationer tak till skorsten.
2018 Takterrasserna samt gavlar har renoverats under vinter/vår.
2019 Delvis relining av avloppstam i bottenplatta samt en tidigare hyresrätt såldes som bostadsrätt inbringade kapital till kassan.

Parkering: Föreningen förfogar över 11 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 600 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 12 garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 1200 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser, lång kö till garage. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.goteborg.se.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och Internet via Com Hem.

Övrigt: Föreningen accepterar delat ägande mellan barn och föräldrar med uppdelning 10/90.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning