Såld

Stor söderbalkong mot älven

Matilda Ivarsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0707-63 04 56 matilda.ivarsson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Bratteråsgatan 64

Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 965 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 84 kvm
Våning:
5/7
Byggår:
2012/2013
Adress:
Bratteråsgatan 64,
417 62 Göteborg

Beskrivning

Välkommen till en lägenhet utöver det ordinära med stor balkong i söderläge mot hamninloppet och riktigt häftiga materialval! Här erbjuds allt man önskar av sitt hem. Toppklass och alla önskvärda faciliteter i kök och badrum samt givetvis tvättmaskin och torktumlare för extra komfort. Rymliga sovrum, öppen ljus planlösning mellan kök, vardagsrum och matplats och mycket god förvaring i flertalet garderober.
Huset som stod färdigt 2013 är beläget i det populära Kvarnenområdet. Byggnaden är en kopia av det gamla magasinet som stod på samma plats. Fasaderna restaurerats efter de gamla ritningarna, där man återanvänt hundraårigt tegel från den gamla originalbyggnaden, noga nedplockat, tvättat och åter monterat för att bibehålla kvaliteten.
Warehouse-living, i historiska kvarter nära stadens puls!

Rymlig hiss tar dig till våningsplan fem och denna unika lägenhet.
Hall med gott om plats för ytterkläder och skor, läcker betongvägg och ekparkett som löper vidare in i övriga rum. Praktiska och snygga väggmonterade skår, perfekt för skoförvaring.
Sovrummet är luftigt och ljust med vita väggar och snygg benvit matta på golvet, dock ligger ekparkett inunder om man föredrar det. Mycket god förvaring i platsbyggda garderober.
Från sovrummet når man den härliga balkongen med verkligt häftig utsikt mot intilliggande fastigheter i sann Warehouse-känsla samt mot älven! Masthuggskyrkan finns i blickfånget samt andra kända Göteborgslandmärken. Här är sol i princip hela dagen tack vare det höga söderläget.
Helkaklat badrum i sobert grått och vitt, med badkar samt tvättmaskin och torktumlare.
Kök från Myresjökök i öppen planlösning mot matplatsen, ljusgrå skåp mot vitt kakel och den läckra betongväggen som fond. Rostfri ugn, helhetsintegrerad kombinerad kyl/frys, diskmaskin och induktionshäll.
Matplats med utrymme för större sällskap intill vardagsrummet, socialt och inbjudande.
Det mindre sovrummet ligger i insynsskyddat läge och har även det samma fina ekgolv och ljusa väggar.
Ett hem i absoluta världsklass med alla önskvärda bekvämligheter på en av stadens mest eftertraktade adresser. Unik och exklusiv industriell känsla med betongväggar i kombination med spröjsade fönster, antikt tegel, ljus och rymd. Något för finsmakaren!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 965 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,9609%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 550 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr, vatten/avlopp 100 kr och hushållsel 300 kr.
Varmvatten enligt enhetsmätning, ca 100 kr per månad.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 21501.

Våningsplan: Våningsplan 5 av 7 Våningsplan 5 av 7.

Byggår: 2012/2013.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 84 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play (TV, telefon och bredband, 50/80 till 100/10).

Uteplats: Balkong, läge söder.

Bilplats: Föreningen förfogar över 59 p-platser och 3 MC-platser i garaget. Kostnad för att hyra en plats är ca 1100 kr/månad för garage och 500 kr/mån för MC. Möjlighet finns även att hyra p-plats i p-huset med infart från Östra Eriksbergsgatan ca 825 kr/månad; läs mer på www.deckshuset.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som ligger i huset intill. I föreningen finns cykel-, barnvagns- och städrum, fastighets- och rullstolsförråd samt styrelserum. I föreningen finns även en övernattningslägenhet på Bratteråsbacken 33 som kan hyras till en kostnad av 300 kr/dygn.

Information Förening

Förening: Brf Magasinet på Norra Älvstranden.


Allmänt om föreningen: Brf Magasinet på Norra Älvstranden äger fastigheten Sannegården 7:10 med adress Bratteråsbacken 33 samt Bratteråsgatan 60, 62, 64 och 66. Huset uppfördes 2012 av JM. Föreningen består av 119 lägenheter fördelade på två hus och fem trappuppgångar. Brf Magasinet är en helt nybyggd bostadsrättsförening vars fasader har restaurerats efter gamla ritningar, där man återanvänt hundraårigt tegel från originalbyggnaden från 1914, noga nedplockat, tvättat och åter monterat för att bibehålla kvaliteten. I juni 2013 flyttade de första in och 2013-12-13 slutbesiktigades byggnaden.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta Förvaltning. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-03-11).

Kommande/gjorda renoveringar: Inget planerat underhåll den närmsta tiden då huset byggdes 2012.
2015 utfördes tvåårsbesiktning av bostäderna.

Övrigt: Föreningen deltar i gemensamhetsanläggningarna Sannegården GA:10 avseende sopsug. Gemensamhetsanläggningen förvaltas av Eriksbergs samfällighetsförening. GA:35 avseende kommunikationsytor med grönytor, belysning, bevattningsanordning, länkplatta, hiss, cykelrum, dag-, spill- och kallvattenledningar samt kulvert. Den förvaltas av Juvels samfällighetsförening.

Besök föreningens hemsida på www.brfmagasinet.se.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!
Counter