Såld

Tyst gårdsläge, sekelskifteskaraktär och balkong

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se
Patrik Henningsson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0709-16 22 68 patrik.henningsson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karl Gustavsgatan 11

3:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 098 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 76 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1880
Adress:
Karl Gustavsgatan 11,
411 25 Göteborg

Beskrivning

På en av Göteborgs allra mest eftertraktade adresser finner ni denna underbara trea belägen i en magnifik sekelskiftesfastighet anno 1880. Ett kolossalt snyggt hem som har alla de karaktäristiska detaljerna som förväntas och som känns modern med sina spännande och välgjorda renoveringar. Generös takhöjd, vackra stuckaturer, framtagen tegelvägg och fina listverk. Stora luftiga rum där de ljusa ytskikten och den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget är lämnats åt slumpen. Fullutrustat kök och vardagsrum i öppen planlösning, rymlig balkong, två bra sovrum med mängder av förvaringsmöjligheter och stilrent helkaklat badrum med dusch och tvättmaskin.

Tyst och lugnt i gårdshuset bland det myllrande storstadslivet, det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar med ett högt kulturhistoriskt värde. Här kan gastronomiska upplevelser med menyer från alla världens hörn varvas med stort kulturutbud, storstadsshopping och sjudande nattliv inom korta promenadavstånd.

Vi passerar den fina porten och promenerar över gården, trapphuset till vänster tar oss med lätta steg två trappor upp till lägenheten. Inbjudande hall med plats för tamburmajor och avställning av skor samt plats för fristående möblemang. Golvet är belagt med klinker och väggarna är tapetserade i en stilren randig tapet. Taket är aningen sänkt och installerat med spotlights och följer sedan genomgående i alla rum.

Sällskapsrum där kök och vardagsrum samsas öppet. Elegant kök i vitt med noga utvalda detaljer och sobra materialval, perfekt utformat i gavel för er som vill spendera mycket tid i köket och förbereda härliga middagar för alla vänner med stora arbetsytor och väl tilltagna förvaringslösningar. Den maskinella utrustningen består utav: Induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin och sidebyside kyl och frys i rostfritt utförande samt vinkyl där vi håller champagnen perfekt tempererad. Matplatsen har sin givna placering intill balkongen och ger plats för ett sällskap på minst fyra personer.

Vardagsrummet är stort och luftigt, flertalet möbleringsalternativ lämnas med gott om plats för soffgrupp, fåtölj och TV-hörna. De stora fönsterpartierna på rad ger ett behagligt ljus och en känsla av rymd. Höga fotlister, högt i tak med svala taklister, vacker takrosett och framtagen tegelvägg är några ledord för denna stora sällskapsyta. Golvet är belagt med ekparkett. Dubbla dörrar leder oss ut på den trivsamma balkongen med vy över gården, plats för möbler, växter och vänner.

Rogivande master bedroom med plats för dubbelsäng, sängbord och byrå. De vitmålade väggarna bryts av fint mot en smakfull fondtapet. Generösa förvaringsmöjligheter lämnas via en rejäl skjutdörrsgarderob. Sekelskiftet görs sig givetvis påmind även här med höga fotlister, spegeldörr och fina taklister.

Bostadens andra sovrum nås via hallen, även detta rymligt som rymmer säng, sängbord och skrivbord. Tre garderober lämnar förvaringsmöjligheter. Vitmålade väggar, golv belagt med ekparkett, spotlights i taket och fina taklister, märk även det lilla detaljfönstret.

Stilrent badrum med helkaklade väggar vitt med svarta inslag i duschpartiet och golv belagt med klinker i antracitgrått med underliggande komfortvärme. Badrummet är utrustat med: Vägghängd wc, handfat med kommod, spegel, handdukstork, dusch med invikbara glasade dörrar och tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights med dimmerfunktion.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 098 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 7,71785%. Andel av årsavgift är 7,71785%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 368 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 42 kr/mån, och hushållsel 326 kr/mån.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 13/1202.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss. Våningsplan 2 av 4.

Byggår: 1880.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 76 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband via Com Hem, innehavaren står själv för kostnaden.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering (sträckning M) ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 170 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Det finns förråd.
I källarplan finns en tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Låst cykelförråd finns med ingång från gården.

Information Förening

Förening: Brf Karl Gustavsgatan 11. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 16 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Karl Gustavsgatan 11 förvärvade fastigheten Göteborg Vasastaden 7:8 år 2005. Byggnaden gavs ursprungligt bygglov år 1880 och inrymmer 16 lägenheter om ca 1016 kvm som upplåtes med bostadsrätt samt en lokal om 85 kvm. Undergrund är berg.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning. Föreningen har god ekonomi och låg belåningsgrad. Föreningens långsiktiga låneskuld är ca 3 660 675 kr. Fastigheternas taxeringsvärde år 2016 är 28 691 000 kr. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan upprättad för åren 2015 - 2044.
Inför år 2017 har föreningen beslutat att i samarbete med entreprenör lägga om taket, renovera fönster och putsa om fasaden samt bygga hiss. Detta kommer att göras i utbyte mot att entreprenören får bygga en lägenhet på råvinden. Arbetet kommer inte påverka föreningens ekonomi. Projektet beräknas pågå cirka 1 år med start hösten 2017.

Utförda renoveringar
1985 Fönsterbyte.
1995 Grundförstärkning.
2006-2007 Stor renovering av fastigheten med bland annat stambyte,
ommålning trapphus och nya säkerhetsdörrar.
2010 Säkerhetsdörrar
2011 Balkongbyggnation
2011 Målning trapphus
2017 OVK (obligatorisk ventilationskontroll).

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning