Såld

påkostad vindslägenhet- låg avgift

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Nordhemsgatan 63

2:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 447 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 40 kvm
Våning:
4/4, ej hiss
Byggår:
1903
Adress:
Nordhemsgatan 63,
413 09 Göteborg

Beskrivning

På underbara Nordhemsgatan, en väl dold oas gömd från trafikerade gator i myllrande Linnéstaden, visar vi nu detta kolossalt snygga hem med massor av kvalitéer och som har alla de karaktäristiska vindsdetaljerna som förväntas. Luftiga rum där de ljusa ytskikten och den goda smaken lyser igenom i varje val och visar tydligt att inget har lämnats åt slumpen. Fullutrustat och specialbyggt kök som harmoniserar i öppen och social planlösning med vardagsrum. Rymligt sovrum och ett lyxigt badrum i internationell klass med dusch och kombimaskin.

Bostaden som är belägen i en vacker sekelskiftesfastighet nyproducerades och stod klar för inflyttning vintern år 2016.

Läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska. Det är svårt att sätta fingret på vad det är som gör stämningen här så oerhört gemytlig. Kanske är det den sköna blandningen av caféer, krogar och små butiker som gör att det alltid är liv och rörelse på gatan. Människor strosar fram och tillbaka, glasen klirrar och skratt blandas med förtroliga samtal. Det är härligt att bo mitt i stan och känna denna puls men samtidigt ha den omedelbara närheten till Slottsskogens grönska för rekreation och motion. Som om inte detta vore nog är detta hem beläget i en förening vars ekonomi överträffar det mesta med låg belåning och en välskött fastighet.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Högst upp i huset välkomnas vi in igenom tyst säkerhetsdörr. En luftig och öppen atmosfär uppenbaras omedelbart där allt från ytskikt till materialval och utförande är noggrant genomarbetade. Golvet är belagt med praktisk klinker i ljusgrå ton som sedan övergår i en-stavig ekparkett med fasade kanter med underliggande rumsstyrd komfortvärme. Väggar och tak är vitmålade som sedan följer tillsammans med ekparketten genomgående i hela bostaden. Istället för att dölja murstocken så har man medvetet lämnat den kvar som en vacker detalj.

Allrum/Kök
Ljuset är verkligen påtagligt i denna bostad, och i detta rum med tre generösa takfönster och ett fönster med vy ut mot Nordhemsgatan och stadens takåsar. Flertalet möbleringsalternativ lämnas med gott plats för både matbord för det större sällskapet och soffgrupp för avkopplande filmkvällar.

Snyggt kök med släta grå luckor från specialsnickeri med noga utvalda detaljer och sobra materialval. Bänkskiva och stänkskydd i Carraramarmor med integrerad diskho och komplett maskinpark från kvalitativa Siemens bestående av: Integrerad diskmaskin, inbyggd kombinerad ugn/mikrovågsugn, induktionshäll, och integrerad kyl samt frys.

Sovrum
Intill allrummet via glasad dörr nås det harmoniska sovrummet. Här får ni plats med en dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring lämnas via platsbyggd garderob. Ett stort takfönster och fönster mot den lugna gatan bidrar till såväl ljus som känsla av rymd.

Badrum
Badrummet nås till vänster från entrén. Internationellt utförande som inger en exklusiv och modern känsla. Golv belagt med klinker från Konradssons Cem i grå nyans och helkaklade väggar signerat detsamma i vitt. Badrummet är inrett med en rymlig duschhörna med duschväggar av klarglas och takdusch från Tapwell, handfat och kommod från Svedbergs Forma i ljus ek, rund vägghängd spegel, wc-stol med dämpad nedfällning och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 447 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 1,5134%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 233 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 83 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.
Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 34/1402.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4, ej hiss. Våningsplan 4 av 4.

Byggår: 1903.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 40 m². Total golvyta 40 kvm varav boyta 35 kvm.

Senaste renovering/ombyggnad: Bostaden nyproducerades år 2016.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Leverantör Comhem, Grundutbud ingår i avgiften. Internet: Bredband via Comhem, lägenhetsinnehavare står själv för kostnaden.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering (M) ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 112 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd.
Gemensam tvättstuga nås via gården.
Cykelrum och barnvagnsrum.

Information Förening

Förening: Brf Saltbacken.
I föreningen finns 38 st lägenheter varav 6 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Saltbacken bildades år 2011 och upplåter 32 lägenheter med bostadsrätt och 6 lägenheter med hyresrätt. Föreningen äger fastigheten Olivedal 7:4 med adress Nordhemsgatan 63 och Övre Majorsgatan 8. Fastigheten byggdes år 1903.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god, ca lån/kvm: 5269kr. Senaste förändringen av årsavgifterna gjordes år 2016 då de sänktes med 20%.

Kommande/gjorda renoveringar: Stamrenovering skedde år 1979. Brf Saltbacken har gjort ett enormt arbete på senare år. Renoverat trapphusen och dränerat, installerat nya säkerhetsdörrar, tvättstugan har fått nya maskiner. Föreningen har tillsammans med en trädgårdsarkitekt renoverat hela innergården. Nytt miljörum med sedumtak har byggts med all möjlig återvinning. Under sommaren 2016 byttes entrédörren/porten till Nordhemsgatan 63 och övriga entrédörrar trapphus, källare och förråd.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!