Såld

Tidlöst renoverad femrumslägenhet med villakänsla - Öppen spis - Balkong och trädgård

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Örgryte Stomgata 32

5:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 940 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 109 kvm
Biarea:
ca 35 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1944
Adress:
Örgryte Stomgata 32,
412 67 Göteborg

Beskrivning

I en välmående villafastighet belägen på Örgryte Stomgata nummer trettiotvå finner ni denna underbara bostad. Ett vackert hem som har de karaktäristiska detaljerna som förväntas men som känns modern med sina välgjorda renoveringar och lämnar en neutral bas att inreda efter. Öppen planlösning mellan fullutrustat kök signerat Kvik och ett generöst sällskapsrum med en fungerande öppen spis, och access mot ljuvlig altan och trädgård. Tre sovrum och helkaklat badrum med dusch på originalplan och ett rymligt sovrum eller allrum med klädkammare intill och ytterligare badrum en trappa ner. Fönster mot tre väderstreck och stora öppna ytor gör att ljuset flödar igenom hela bostaden. Ett hem att verkligen förälskas i!

Varmt välkomna till ett boende i en attraktiv stadsdel för er som vill bo i lugna kvarter med villakänslan och grönskan runtomkring, men som samtidigt önskar bekväma avstånd till hela stadens utbud av restauranger, nöjen, kultur och shopping. Omgivningarna erbjuder all den närservice som förväntas och vi har omedelbar närhet till kommunikationer som tar er till stadskärnan på några få minuter. Delsjön och Skatås ligger i närheten för en mer naturnära upplevelse och är perfekt för er som älskar promenader, löpning eller träning i andra former.

Rumsbeskrivning :

Hall
Välkomnande entré som öppnar upp i den inre hallen med gott om plats för avhängning och skor via skjutdörrsgarderob. Golv belagt med vaxad ekparkett i fiksbensläggning som sedan följer tillsammans med vitmålade väggar mot sällskapsrummet.

Sällskapsrum
Från hallen nås det luftiga sällskapsrummet, här vill man vara! Ljuset flödar från de stora fönsterpartierna ut mot den härliga omgivningen. Rummet har plats för soff-del, mysfåtöljerna framför den öppna spisen och matsalsbord för det stora kalassällskapet. Burspråk med altandörr leder oss ut mot balkong och trädgård belägen mot sydväst.

Kök
Smakfullt renoverat kök signerat Kvik år 2016 med släta vita skåpluckor och svart bänkskiva i laminat, spotlights under köksskåpen känns självklart. Utformningen är genomtänkt med gott om förvaringsutrymmen i lådor och skåp, samt trevlig frukostdisk med utsiktsvy över kocken eller trädgården. Den maskinella utrustningen består av: Gas-häll och fläkt (Siemens), inbyggd ugn och mikrovågsugn (Bosch) i ergonomisk höjd, integrerad diskmaskin (Bosch) samt integrerad kyl och frys i fullhöjd (Siemens). Vitmålade väggar och golv belagt med praktisk klinker i mörkt grått.

Master Bedroom
Ett generöst sovrum i anslutning till sällskapsrummet. Sovrummet rymmer dubbelsäng, sängbord och byråer, mängder av förvaringsmöjligheter erbjuds i form av flertalet garderober. Även härifrån nås den härliga balkongen. Golv belagt med vaxad ekparkett, vitmålade väggar.

Sovrum 2 & 3
Två ytterligare sovrum på originalplan som lämpar sig perfekt som barnrum, gästrum eller arbetsrum. Här ryms utan problem säng och skrivbord samt övrigt möblemang. Golv belagt med vaxad ekparkett och väggar målade i vitt.

Badrum
Badrum i klassiskt utförande. Väggar klädda med vitt kakel och golv belagt med antracitgrå klinker med underliggande komfortvärme. Badrummet är utrustad med: wc, handfat, spegel, handdukstork och dusch.

Sovrum/Allrum
En trappa ner bor idag tonåringen, rymligt med plats för dubbelsäng eller soffgrupp. En liten klädkammare intill och en suite badrum. Lyxigt gästrum eller möjligt hobbyrum? Vitmålade väggar även här och vaxad ekparkett enhetligt med bostadens övriga rum.

Badrum
Badrum på nedre plan renoverades år 2015. Snyggt med helkaklade väggar i vitt och golv belagt med svart klinker med underliggande komfortvärme. Utrustat med: wc, handfat, handdukstork och dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 940 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Andel i föreningen är 39,74%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 1 100 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 500 kr, hushållsel 400 kr och övrigt 200 kr.
Kostnad för övrigt avser gas. Driftskostnaderna är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter i ett hushåll bestående av fyra personer.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss. Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1944.

Storlek: 5 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea ca 109 m², biarea ca 35 m².

Uppvärmning: Vattenburen fjärrvärme via radiatorer (friköpt anläggning).

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät.
Internet: Via kabel-TV, Gothnet alt. Boxer mfl.

Uteplats: Stor balkong i gavelläge belägen mot söder och väst.

Bilplats: Garage som kan hyras för 1500kr/mån. Gratis parkering på gatan.

Energideklaration: Energiklass F, energiprestanda primärenergital 145 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd.

Övriga byggnader: I källarplan finns förråd samt gemensam tvättstuga med intilliggande torkrum. Cykelrum nås från husets utsida.

Information Förening

Förening: BRF Stommen i Göteborg.

Allmänt om föreningen: Brf Stommen förvärvade fastigheten Göteborg Skår 13:10 år 2015 och består av ett flerbostadshus i två plan med källare och inredd vind. Föreningen upplåter tre lägenheter med bostadsrätt och en garageplats med hyresrätt. Fastigheten är friköpt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god med en total belåning på ca 1 800 000kr. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Fastighetspartner.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i gott skick.
2015: Nytt tak, dränering, ommålning av söderfasad samt nya fönster på söderfasaden.

Örgryte

Snickarglädje, skogspromenader och storstadspuls


Välkommen till Örgryte, ett genuint och klassiskt område med lång historia! Här bor man lummigt och avskilt men ändå centralt, i ett område med blandad bebyggelse bestående av villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

I Örgryte lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter