Såld

Toppskick

Peter Johansen
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0732-62 00 51 peter.johansen@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Brunnsgatan 24

1,5: Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 623 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 34 kvm
Våning:
1/3
Byggår:
1880
Adress:
Brunnsgatan 24,
413 12 Göteborg

Beskrivning

Unikt tillfälle att förvärva en underbar lägenhet i en fastighet från 1880-talet!
Nyproducerad 1,5:a i absolut toppskick med en härlig känsla!
Ljusa ytskikt och golv harmoniserar med blandningen av dåtidens charm och nutidens moderna faciliteter.

Ett av stadens mest attraktiva lägen med direkt närhet till Vasa, Linné och Haga. Lugnt och fridfullt då det är återvändsgata och ni slipper spårvagnen utanför. 100 meter ner för gatan finns butiker, spårvagn, bank, restauranger och allt annat ni kan tänkas behöva.

På 1880-talet kom stadsdelen Annedal att bli en provkarta på olika former av arbetarbostäder som skulle hindra den arbetsföra befolkningen från att emigrera. Det var den rika skotska släkten, Dickson, som tillsammans med gräddan av borgarskapet i Göteborg och Sparbanken, som kom att satsa pengar i detta byggprojekt. Det var den tyske arkitekten Victor Adler som låg bakom alla ritningarna till husen.

De 34 kvm disponeras enligt följande:

I entrén välkomnas man av en varm känsla. Den härliga ljusa färgsättningen är genomgående i lägenheten.
Direkt till höger om entrén hittar man sovalkoven. Perfekt plats för en 140cm säng. Här finns även en garderob med glasad front och inbyggd belysning. Bredvid ligger ett rymligt badrum där du disponerar en duschhörna, toalett och handfat. Mycket fräscht!
I vardagsrummet finns det gott om plats för både soffgrupp och matbord utan att den luftiga känslan går förlorad. Härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i västerläge.
Köket som ligger i öppen anslutning till vardagsrummet är noggrant utformat för maximal känsla. Här finns det gott om utrymme för matlagning och för att sitta ner vid matplatsen och äta i goda vänners lag.

Bostaden måste upplevas på plats, välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 623 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Andel i föreningen är 16,43%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3 Våningsplan 1 av 3.

Byggår: 1880.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 34 m².

Bilplats: Boendeparkering i området.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd och tvättstuga.

Övrigt: Lägenheten har standard med kök från HTH i den exklusiva VH7 designen, LED-list i överskåpen mot bänkskivan. Det sitter också en LED-list under bänkskivan mot underskåpen. Vita luckor, rostfria vitvaror samt integrerad diskmaskin i samtliga lägenheter. Bänkskiva i laminat i en ton som går mot grå/betong. Fina blandare i både kök och badrum från Tapwell.
Badrumen är vidare helkaklade med grå klinkers på golv och vitt kakel på väggarna, duschväggar i glas samt takdusch från Tapwell. Kommod och spegelskåp från Svedbergs, handdukstork och golvvärme.

Information Förening

Förening: Brf Vasahöjden i GBG.

Allmänt om föreningen: BRF Vasahöjden består av 6 lägenheter. Dessa har en area om 33-35 kvm/st. Belägna i ett attraktivt hus från 1880-talet. Gård med gemensam uteplats, 3 p-platser och källarförråd samt tvättstuga finns.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter