Såld

Sekelskiftespärla med balkong

Annika Landqvist
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 78 annika.landqvist@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Arsenalsgatan 10B

2:a Kungshöjd

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 495 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 61 kvm
Våning:
3/4, ej hiss
Byggår:
1911
Adress:
Arsenalsgatan 10B,
411 20 Göteborg

Beskrivning

En sekelskiftespärla att förälska sig i på den kungliga höjden, en lugn oas mitt i stadens hjärta. Ett hem som har många av de karaktäristiska detaljerna som förväntas i form av vackra snickerier, plankgolv, profilerade lister, takrosetter, spegeldörrar och gjutjärnselement. Givetvis med generös takhöjd och höga fönsterpartier med överljus som ger den känsla man eftersträvar i en pampig fastighet anno 1911.

Välkommande entré med förvaringsmöjligheter och inre hall med plats för skrivbordshörna. Tre rum i fil tyst och lugnt mot gården. Charmigt kök med sittplats för fyra, centrerat ett vardagsrum som inbjuder till flertalet möbleringsalternativ och som leder oss ut mot den ljuvliga och väl tilltagna balkongen och ett rogivande sovrum intill. Helkaklat badrum med badkar för avkopplande stunder.

Arsenalsgatan är för många en drömadress, här stortrivs de flesta från första stund och här vill man bo kvar länge. Det centrala läget är fenomenalt och omgivningarna har allt du kan önska inom promenadavstånd. När kvällsluften och mörkret omfamnar stadsdelen lyser området upp och utgör ett naturligt blickfång för förbipasserande nedanför. Att promenera omkring i stadsdelen som utgjort en del av Göteborgs historia ända sedan grundläggningen inger en alldeles speciell känsla. De branta och snirklande gatorna, pampiga tegelfastigheter på rad och mixen av butiker, restauranger, kaffebarer och folkmyllret ger en kontinental känsla. Rofyllt och samtidigt mitt bland stadens puls, en oslagbar kombination.

Bostadens yta disponeras enligt följande:

Hall
Via gårdstrapphuset och tre trappor upp välkomnas vi in. Väl inne i hallen slås vi omedelbart av den generösa takhöjden som skapar en luftig känsla och vi möts av en sober färgsättning i tidlöst vitt, alldeles nyligen målat som tillsammans med nyslipade brädgolv i original följer igenom hela bostaden och lämnar en neutral bas att inreda efter.

Här finns plats för avhängning och avställning av skor intill entrén och förvaringsmöjligheter via loft och vacker garderob, den inre hallen lämnar dessutom en perfekt plats för arbetshörna och rymmer enkelt ett skrivbord.

Vardagsrum
Hela bostaden vetter mot den lugna gården, välplanerade och charmiga rum i fil som smyckas av välbevarade detaljer från förra sekelskiftet. Vackra snickerier, höga profilerade fotlister, taklister, svala takrosetter, spegeldörrar, gjutjärnselement och stora fönster med överljus som skapar den känsla man eftersträvar i en pampig fastighet. Flertalet möbleringsalternativ lämnas med plats för soffgrupp, sittgrupp och bokhyllor. Härifrån når du också via helglasad spröjsad dörr, den väl tilltagna balkongen som blir det där extra uterummet som man om sommaren drömmer om, här finns plats för både utemöbler och blomster.

Kök
Det charmiga köket känns helt rätt i tiden. Nymålat i vitt med fina mässingsbeslag och vita kakelplattor med fasade kanter och svart fog. Bänkskåp och överskåp från 50-talet, serveringsskåp i original. Köket är perfekt planerat med matplats för minst fyra personer intill fönstret, gott om förvaringsmöjligheter samt bra med arbetsytor. Den maskinella utrustningen består utav: Gasspis/ugn, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Sovrum
I fil med vardagsrummet ligger bostadens sovrum. Tyst och rofyllt. De generösa ytorna tillsammans med den väl tilltagna takhöjden ger en luftig atmosfär. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande möblemang och mängder med förvaringsmöjligheter erbjuds via flertalet garderober med överskåp.

Badrum
I anslutning till hallen nås badrummet. Renoverat år 2006 med stilrena materialval, helkaklade väggar i vitt och golv belagt med ljusgrå klinker. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och badkar för avkopplande stunder.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 495 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 3,137%. Andel av årsavgift är 3,33%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 561 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 123 kr/mån, och hushållsel 438 kr/mån.
Kostnad för hushållsström är inkl. nätavgift och gas. Driftkostnaden är ett antaget riktvärde baserat på säljarens uppgifter och kan variera beroende på antalet personer i hushållet.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 100013/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4, ej hiss. Våningsplan 3 av 4.

Byggår: 1911.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 61 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät, leverentör Comhem. Internet: Bredband via Comhem. Fiber via IP-only.

Uteplats: Balkong, läge väster.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt fylla i din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 116 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd.

Gemensam tvättstuga utrustad med 1 st. TM 1 st. TT och ett torkrum.

Cykelskjul på gården.

Information Förening

Förening: Brf Arsenalsgatan 10.
I föreningen finns 20 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg inom Vallgraven 41:10 under sommaren år 2010. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 1995 kvm fördelade på 20 st. lägenheter. Av dessa är 19 st. upplåtna med bostadsrätt och 1 st. med hyresrätt.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi och likviditet är god. Vindsprojektet finansierade inte bara förbättringar på fastigheten utan lämnade även ett överskott som år 2016 gjorde det möjligt att sänka avgifterna med hela 15 %, dessutom amorterades 2 mkr på lån och gav likvida medel över för framtida underhåll. Den kvarvarande hyresrätten utgör en dold tillgång för föreningen. Inga planer på förändring av månadsavgifterna i dagsläget (2018-01-31). Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen lät inför ombildningen utföra en noggrann teknisk besiktning. Vid tillfället för förvärvet hade huset genomgått en del större renoveringar av fasad, fönster och hiss. För år 2018 planeras renovering av golv i entré och på respektive våningsplan i trapphusen.

Genomförda renoveringar:
2011: Översyn av tak, fasadtvätt.
2013: Stambyte (avloppsstammarna).
2015: Färdigställande av byggnation av nya lägenheter på vinden, nytt tak, nya balkonger in mot gården, renovering av trapphus, uppfräschning av tvättstuga.
2016: Dränering på gården, isolering av grunden och byte avloppsledningar i källaren.

Kungshöjd

Inom Vallgraven är stadsdelen där Göteborgs kärna och stadens vagga är belägna. På 1600-talet drog kung Gustav II Adolf igång det stora kanalbyggandet. Idag är många kanaler igenlagda men de som finns kvar är mycket betydelsefulla för stadsdelens utseende. Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur.

För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan, och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.

För barnfamiljen finns förskolor, grundskolor och gymnasier att välja mellan. För studenten finns Sociala Huset som inhyser Pedagogen, och flera av universitetets andra institutioner ligger i intilliggande Vasastaden. Majoriteten av stadens spårvagns- och busslinjer går igenom stadsdelen, vilket gör det mycket lätt att förflytta sig.

Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram. Uppe på Kungshöjd får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför.

Inom Vallgraven inbjuder till ett bekvämt boende i klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning