Såld

Renoverad etagelägenhet med takterrass i karaktäristiskt landshövdingehus

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Erik Dahlbergsgatan 31b

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 475 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
61 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1914-17
Adress:
Erik Dahlbergsgatan 31b,
411 31 Göteborg
Yta på ca. 10 kvm
Yta på ca. 10 kvm
En ljuvlig takterrass
En ljuvlig takterrass
Vardagsrummet erbjuder plats för både soffa, matbord och läshörna
Vardagsrummet erbjuder plats för både soffa, matbord och läshörna
Handskrapat vitpigmenterat ekgolv
Handskrapat vitpigmenterat ekgolv
Samma golv pryder plan två
Samma golv pryder plan två
Gott om förvaring i garderober till både höger och vänster
Gott om förvaring i garderober till både höger och vänster

Lundin Värdering

Boka nu
Tegelpelare och takstolar skänker charm
Tegelpelare och takstolar skänker charm
Solmöjlighet från morgon till sen eftermiddag
Solmöjlighet från morgon till sen eftermiddag
Här bor man ostört mot innergården
Här bor man ostört mot innergården
Dimmers från Buster & Punch
Dimmers från Buster & Punch
Toppmodernt badrum
Toppmodernt badrum
Vikbar duschvägg sparar utrymme
Vikbar duschvägg sparar utrymme
Hexagonklinker av marmor och golvbrunn från Unidrain
Hexagonklinker av marmor och golvbrunn från Unidrain
Integrerad taksil gör duschen till en fröjd
Integrerad taksil gör duschen till en fröjd
Tvättmaskin underlättar vardagen
Tvättmaskin underlättar vardagen
Bänkskivan matchar golvet
Bänkskivan matchar golvet
Kök med matplats
Kök med matplats
Förvaringsutrymmen både i och ovan skåp
Förvaringsutrymmen både i och ovan skåp
Integrerad diskmaskin till vänster
Integrerad diskmaskin till vänster
Vitlackat brädgolv i original
Vitlackat brädgolv i original
Inbyggt skafferi, städskåp samt ett stort toppskåp
Inbyggt skafferi, städskåp samt ett stort toppskåp
Takrosett i original
Takrosett i original
Klassiskt element
Klassiskt element

Beskrivning

Högst upp i ett karaktäristiskt landshövdingehus anno 1912-1914 ligger denna unika etagelägenhet med imponerande takterrass. Lägenhetens två etage är en kombination av landshövdingestil och modern vindsvåning som harmoniserar på ett fint sätt. Entréplanet präglas av fina detaljer såsom brädgolv, stuckatur och gamla vackra originalfönster medan vindsplanet har synliga takbjälkar, takfönster, putsad murstock och en stor takterrass.

Lägenheten är dessutom optimalt planerad och renoverad 2015-2018 med exlusiva materialval. Handskrapat ekgolv i enstav på vindsplan och vardagsrum, nysplipat brädgolv i original i hall och kök. Badrum med tvättmaskin och kök med diskmaskin. Tack vare läget i huset och att det är genomgångsläge med fönster i två väderstreck får hela lägenheten rikligt med ljus hela dagen. Stor HSB- förening med god ekonomi och låg belåning. Hushållsel ingår i avgiften.

Här bor ni i Vasastadens övre del vid Landala med endast ett par minuters promenad till såväl Götaplatsen och Vasaplatsen samt Kapellplatsen runt hörnet. För studenten är det även nära till såväl Chalmers som Handelshögskolan. Utanför porten finns allt man kan tänkas behöva; Matbutik, gym, bageri, apotek, systembolag och torghandel i form av fisk och skaldjur, blommor, frukt och grönt.

Rumsbeskrivning: Hall: Förvaring finns bakom skjutdörrsparti direkt till vänster. Plats för hatthylla eller dylikt rakt fram. Golvet pryds av ett nyslipat brädgolv som sträcker sig vidare in i köket.

Vardagsrum: Här erbjuds plats för både matbord, soffa, tv-bänk och läshörna. Väggarna går i en ljusgrå ton och golvet täcks av ett enstavs ekgolv från Kährs. Ett stort träd utanför fönstret ger en grön och härlig utsikt under vår och sommar. Från vardagsrummet nås plan två.

Sovrum: Beläget i ostört läge mot innegården. Gott om förvaring bakom två garderober med skjutdörrar samt i platsbyggda lådor in mot takfoten. Två stora takfönster och ett skjutdörrsparti skänker gott om ljus.

Takterrass: Rymlig takterrass om ca. 10 kvm. Jaccuzzi ingår ej i köpet

Kök: Elegant kök i ljusgrå och vita toner. Gott om förvaring bakom mjukstängande luckor och lådor. Här erbjuds även ett stort inbyggt skafferi och städskåp med ett generöst djup, ovan dessa finns ett överskåp för extra förvaring. Rosfria vitvaror från Electrolux och integrerad diskmaskin från Samsung. Köket renoverades 2018.

Badrum: Exlusivt badrum med stora 60*60 plattor på väggarna som matchas med ett snyggt marmorklinker. Handfat och bladare i mässing (Tapwell). Här finns inga synliga vattenledningar vilket ger ett stilrent intryck. En påkostad integrerad taksil gör duschen till en fröjd. Givetvis finns här golvvärme och infällda spotlights i taket, toppmatad tvättmaskin från Electrolux förenklar vardagen. Badrummet renoverades 2016.

Övrigt:
Upplysningsvis antecknas att säljaren är fastighetsmäklare och kollega på samma mäklarbyrå som ansvarig fastighetsmäklare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 475 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Andelstal: Andel i föreningen är 0,89999%. Andel av årsavgift är 0,89999%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 476 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 190 kr. Betalas av säljaren.

Driftkostnad: Totalt ca 30 kr/månad.Driftkostnaden fördelas enligt följande:
Försäkring: 30 kr/månad
El ingår i avgiften.
Driftkostnaden kan variera beroende på antal personer i hushållet, förbrukningsmängd samt val av tjänsteleverantör. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Ansvarig mäklare eller Lundin Fastighetsbyrå ansvarar ej för att uppgifterna är korrekta

Information Bostad

Adress: Erik Dahlbergsgatan 31b, 411 31 Göteborg. Göteborg kommun.

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1914-17

Lägenhetsnummer: 45+128

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3. Ej hiss. Etagelägenhet. Våningsplan 3 & 4 av 4.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea 61 kvm.

Information Förening

Förening: HSB Brf Pilträdet i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 116 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Pilträdet äger fastigheterna Vasastaden 22:22 (norra fastigheten) och Vasastaden 22:23 (södra fastigheten) med adress Kapellplatsen 1 och Erik Dahlbergsgatan 27-37. Fastigheterna är landshövdingehus i tre våningar med källare och vind som uppfördes 1912-1914. Föreningen består av 116 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Föreningen strävar efter att genom kontinuerligt underhåll av fastigheterna bevara den unika karaktären exteriört och skapa en trivsam, trygg och miljövänlig boendemiljö. Husen ingår i dag i Göteborgs stads bevarandeprogram.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen har en god ekonomi och låg belåning. Årliga avsättningar görs till underhållsfonden som tillsammans med de ackumulerade avskrivningarna ska täcka framtida underhåll av fastigheterna. Föreningens långsiktiga finansiella stabilitet gynnas av det faktum att ytterligare råvindar fortfarande är just råvindar med en potentiell försäljningsintäkt och nya potentiella medlemsavgifter. Det kan bli några procent högre avgifter för framtiden för att täcka högre kostnader för föreningen. Inga beslut tagna i dagsläget.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i försäkringsbolaget Moderna.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Renoveringar: Föreningens båda fastigheter underhålls kontinuerligt och håller överlag en bra standard, vilket gäller både byggnader, innergårdar och gångvägar. Föreningen följer en 30-årig underhållsplan samt en mer detaljerad 5 års-plan. Både den långsiktiga (30 år) och kortsiktiga (5 år) underhållsplanen uppdaterades 2015. Inga större renoveringar är inplanerade den närmsta tiden. Framtida renoveringar innefattar vissa trapphus samt relining av vissa rör i den norra fastigheten.

I början av 1980-talet utfördes en ROT-renovering av fastigheten vilket bland annat innefattade byte av rör- och elstammar.
2000-2004 utfördes renovering av tak, fasad samt fönster.
2010 målades ytterfasaden på den norra fastigheten och man såg även över tätning av fönsterlister. Samma arbete genomfördes 2011 på den södra fastigheten.
2012 målades den norra fastighetens gårdsfasad och plåttak om.
2013 installerades nytt låssystem, utfördes reperation av grundmurar samt byte av el-komponenter i el-central. Samma år har även bygglov beviljats för vindsbyggnation till 15 lägenheter som nu står i begrepp att förvärva delar av råvinden ovanför respektive lägenhet.
2014-2016 relining av avloppstammarna (stambyte krävdes på Kapellplatsen 1), omläggning av delar av plåttaket, ommålning av den södra fastighetens gårdsfasad samt vindsbyggnationer.
2018 Fasad och fönsterrenovering
2018 Renovering av tak och trapphusen i södra fastigheten.
2018 Balkongerna på den södra och västra fasaden har reparerats grundligt.
2021 Ommålning av fasad.

TV och bredband: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Bredband: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Parkering: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65. Man kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam grönskande innergård som är mycket populär bland medlemmarna, en fantastisk plats sommartid.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd.

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning