Välkommen till

Erik Dahlbergsgatan 31b

2:a Vasastaden

Renoverad etagelägenhet med takterrass i karaktäristiskt landshövdingehus

Högst upp i ett karaktäristiskt landshövdingehus anno 1912-1914 ligger denna unika etagelägenhet med imponerande takterrass. Lägenhetens två etage är en kombination av landshövdingestil och modern vindsvåning som harmoniserar på ett fint sätt. Entréplanet präglas av fina detaljer såsom brädgolv, stuckatur och gamla vackra originalfönster medan vindsplanet har synliga takbjälkar, takfönster, putsad murstock och en stor takterrass.

Lägenheten är dessutom optimalt planerad och renoverad 2015-2018 med exlusiva materialval. Handskrapat ekgolv i enstav på vindsplan och vardagsrum, nysplipat brädgolv i original i hall och kök. Badrum med tvättmaskin och kök med diskmaskin. Tack vare läget i huset och att det är genomgångsläge med fönster i två väderstreck får hela lägenheten rikligt med ljus hela dagen. Stor HSB- förening med god ekonomi och låg belåning. Hushållsel ingår i avgiften.

Här bor ni i Vasastadens övre del vid Landala med endast ett par minuters promenad till såväl Götaplatsen och Vasaplatsen samt Kapellplatsen runt hörnet. För studenten är det även nära till såväl Chalmers som Handelshögskolan. Utanför porten finns allt man kan tänkas behöva; Matbutik, gym, bageri, apotek, systembolag och torghandel i form av fisk och skaldjur, blommor, frukt och grönt.

Läs hela beskrivningen
Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Victoria
ansvarig mäklare
Victoria Wigerud
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se
Lundin Innerstaden

Med oss får du en lokal, heltäckande och modern mäklartjänst med stort personligt engagemang. Läs mer här.

Bilder

Planritning

Beskrivning

Rumsbeskrivning: Hall: Förvaring finns bakom skjutdörrsparti direkt till vänster. Plats för hatthylla eller dylikt rakt fram. Golvet pryds av ett nyslipat brädgolv som sträcker sig vidare in i köket.

Vardagsrum: Här erbjuds plats för både matbord, soffa, tv-bänk och läshörna. Väggarna går i en ljusgrå ton och golvet täcks av ett enstavs ekgolv från Kährs. Ett stort träd utanför fönstret ger en grön och härlig utsikt under vår och sommar. Från vardagsrummet nås plan två.

Sovrum: Beläget i ostört läge mot innegården. Gott om förvaring bakom två garderober med skjutdörrar samt i platsbyggda lådor in mot takfoten. Två stora takfönster och ett skjutdörrsparti skänker gott om ljus.

Takterrass: Rymlig takterrass om ca. 10 kvm. Jaccuzzi ingår ej i köpet

Kök: Elegant kök i ljusgrå och vita toner. Gott om förvaring bakom mjukstängande luckor och lådor. Här erbjuds även ett stort inbyggt skafferi och städskåp med ett generöst djup, ovan dessa finns ett överskåp för extra förvaring. Rosfria vitvaror från Electrolux och integrerad diskmaskin från Samsung. Köket renoverades 2018.

Badrum: Exlusivt badrum med stora 60*60 plattor på väggarna som matchas med ett snyggt marmorklinker. Handfat och bladare i mässing (Tapwell). Här finns inga synliga vattenledningar vilket ger ett stilrent intryck. En påkostad integrerad taksil gör duschen till en fröjd. Givetvis finns här golvvärme och infällda spotlights i taket, toppmatad tvättmaskin från Electrolux förenklar vardagen. Badrummet renoverades 2016.

Övrigt:
Upplysningsvis antecknas att säljaren är fastighetsmäklare och kollega på samma mäklarbyrå som ansvarig fastighetsmäklare.

Ekonomi
Bostad
Förening
Området

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Karta