Såld

Två uteplatser och attraktivt läge på Eriksbergsplatån

Såld

Astris Gata 58

3:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 423 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 70 kvm
Våning:
1, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Astris Gata 58,
417 67 Göteborg
Välkommen till Astris Gata 58!
Välkommen till Astris Gata 58!
Ett hem att trivas i!
Ett hem att trivas i!
Smakfulla färger och materialval smyckar lägenheten!
Smakfulla färger och materialval smyckar lägenheten!
Köksbord vid fönstret
Köksbord vid fönstret
Bjud över vänner och familj på middagar
Bjud över vänner och familj på middagar

Beskrivning

På Astris Gata 58 finns denna toppfina trerummare som genomsyras av en mycket hög standard. I detta hem råder en rogivande stämning och bostaden har många starka värden. Det finns två uteplatser så man kan fånga solen under stora delar av dagen. Uteplatsen i väster är upphöjd från gatan vilket ger ett insynsskyddat läge samtidigt som man njuter av solen under hela kvällen. Vardagsrum och kök är förenat i en öppen planlösning och ger en utmärkt yta att bjuda över vänner och familj för umgänge. I vardagsrum och kök finns stora fönsterpartier så ljuset flödar in i rummet och bostaden upplevs som mycket ljus. På Eriksbergsplatån bor ni i ett harmoniskt område där stadsbruset är som bortblåst. Ett stenkast bort ligger den träskodda kajen som löper ändå bort till Sannegårdshamnen med flertalet mysiga caféer och restauranger längs vägen. Vill ni åt stadspulsen är det bara att ta en kort båttur över med Älvsnabben.

Bostadens 70 kvadratmeter är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en ljus och möblerbar hall med plats att stuva undan ytterkläder och skor i en garderob direkt till höger om entrén. Väggarna går i en ljus ton och på golvet ligger ekparkett som är genomgående i hela bostaden.

Från hallen nås vardagsrum och kök som är sammanlänkat i en öppen planlösning. Här är det gott om ytor att socialisera på. Köksluckorna går i ett vitt utförande och ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel. I köket finns också en bardisk som binder ihop vardagsrum med kök. Köket är utrustat med ugn, mikro, kyl/frys, diskmaskin, spis och fläkt. Vid fönstret finns plats för ett köksbord.

I vardagsrumsdelen är ytorna generöst tilltagna och här ryms en soffa och tvhörna. Väggarna är målade i en behaglig grön ton. Härifrån har man utgång till en uteplats i österläge som vetter mot innergården. Ett perfekt ställa att njuta av morgonkaffet.

Från vardagsrummet nås ett av sovrummen. Väggarna är vita med en grå fondvägg och på golvet ligger ekparkett.

Det största sovrummet har plats för både dubbelsäng samt sängbord. På golvet finns ekparkett och väggarna går i en vit ton. En skjutdörrsgarderob finns här vilket ger gott om förvaringsmöjligheter. Från sovrummet nås bostadens andra uteplats som är placerad i väster. Den ligger upphöjd från gatan och är fri från insyn. Här njuter ni av solen under eftermiddag- och kväll. En oas att njuta på under fina dagar.

Badrummet går i stilrena och neutrala färger med kaklade vita väggar och grått klinkergolv. Det är utrustat med tvättställ med kommod, toalett, väggskåp och spegel med infälld belysning. En kombinerad tvättmaskin/torktumlare underlättar vardagsbestyren. Ovanför finns väggskåp. Duschen skiljs av med svängbara välvda duschväggar i klarglas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 423 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,564%. Andel av årsavgift är 1,56397%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 425 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 100 kr, vatten/avlopp 125 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 31002.

Våningsplan: Våningsplan 1, hiss finns.

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 70 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Telia Triple Play. Digital-tv, IP-telefoni och internetanslutning (50/8-100/10 Mbit/s).
Internet: .

Uteplats: Det finns en uteplats mot innergården i österläge. Den andra uteplatsen nås från sovrummet och är placerad i väster.

Bilplats: Föreningen förfogar över 58 parkeringsplatser varav 36 i garage. Kostnad för att hyra en plats är 950 kr/mån. Separat kö. Uthyrningen av föreningens garage och parkeringsplatser administreras av styrelsen. Styrelsen hanterar även nycklarna/taggarna som går till garageporten och entrédörrarna. Kontakta därför styrelsen om du har frågor angående hyresavtal och om du vill beställa fler eller har tappat bort någon nyckel.

Styrelsen nås enklas via e-post: brfserenaden@gmail.com

Parkeringsplatserna utomhus förvaltas och prissätts av kommunala Guab. Läs mer på deras hemsida där du också kan finna kontaktuppgifter: guab.se.

Energideklaration: Energiprestanda 57 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns cykelförråd och barnvagnsrum.

Information Förening

Förening: Brf Serenaden i Västra Eriksberg.


Allmänt om föreningen: Brf Serenaden förvärvade 2012 fastigheten Sannegården 76:1 och under 2013 nyproducerades föreningens hus på uppdrag av JM. Föreningen består av 66 lägenheter och en lokal belägna uppe på Platån i Västra Eriksberg.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. I dagsläget finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget underhåll planerat inom de närmsta fem till tio åren.
Hösten 2018 planeras en 5-årsbesiktning av fastigheten.
2015 utfördes en 2-årsbesiktning.

Övrigt: Föreningen har bygglov på inglasning av balkong, om lägenheten har balkong ovan för infästningen. detta pga att man inte får fästa något i fasaden.
Föreningen tillåter inte kolgrillar utan det skall vara gasolgrill.

Säljaren ska överlämna två bopärmar, tvconverter/mottagaren tillhör lägenheten samt routern som sitter i ett skåp i hallen.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter