Välkommen till

Jans Väg 16

Jans Väg 16
5:a Hovås

Magiskt radhus med egen uteplats och takterrass

Hjärtligt välkomna till Jans väg 16 i natursköna Hovås! Nu har ni chansen att förvärva detta magiska radhus om fem rum med både uteplats och egen takterrass. Något utöver det vanliga! Ett lyxigt och modernt boende med allt ni kan tänkas behöva. Bostaden erbjuder en öppen och mycket social planlösning med ett härligt stilrent och tidlöst kök med ett matsalsbord för minst åtta gäster tillsammans med allrummet. En egen tv-hörna med plats för en soffgrupp intill vardagsrummet för att kunna socialisera ostört med vänner och familj. Det övre våningsplanet erbjuder även ett stilrent helkaklat badrum som under lättar när hela familjen är samlad. På entréplan finner ni tre mysiga sovrum i varierande storlek, goda förvaringsmöjligheter i samtliga rum och även här ett helkaklat badrum med ett lyxigt badkar. Perfekt nu under kalla vinterkvällar. Här kan ni med enkelhet flytta in och njuta av tillvaron!

Under hundra år har Hovås utvecklats från att ha varit en fashionabel badort vid Säröbanan till ett av Göteborgs mest charmfulla och attraktiva områden för helårsboende. Askimsvikens vita segel, de lugna badvikarna och de vackra sekelskiftesvillorna som ligger exklusivt inbäddade i de gröna omgivningarna kring den klassiska golfbanan skapar ett oemotståndlig lugn för själen. Samtidigt finns storstadens puls bekvämt lättåtkomlig på bara ett stenkasts avstånd. Hovås har allt och lite till för den som söker historisk skärgårdsromantik för den moderna människan.

Varmt välkomna på visning!

Läs hela beskrivningen

Bilder

Planritning

Beskrivning

Bostadens 139 luftiga kvadratmeter disponeras enligt följande:

Det ni möts av i hallen är något utöver det vanliga. Varmt välkomna in i detta magiska radhus och låt nu er ledas genom bostadens alla rum. I hallen möts ni av praktiskt klinker i mörkgrått utförande som matchar den härliga mörka kulören på väggarna. Direkt till er höger finns det möjlighet att hänga av ytterrocken och förvara skorna. Ytterligare förvaringsmöjlighet finns i två skjutdörrsgarderober lite längre in i hallen. Hallen är luftig och bjuder in till mindre möblering, så som avlastningsbänk eller hatthylla för den som önskar. Under trappan finner ni ett litet kryp in som är perfekt att använda som kontorsplats, med skrivbord och stol.

Den nedre våningen bjuder på tre mysiga sovrum i varierande storlek. Det största sovrummet ger möjlighet till en extra stor dubbelsäng för hela familjen om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter i två garderober. Fönsterpartiet bjuder på ett fint ljusinsläpp som förhöjer färgerna som genomsyrar bostaden. I detta rum har det valts en mörk kulör på väggarna för att matcha det mörka parkettgolvet. En perfekt plats för avkoppling. Det andra sovrummet ger plats för en mindre dubbelsäng med tillhörande möblering. De mörka kulörerna på väggar och golv ligger även här. Ett fint fönsterparti som låter dagsljuset lysa in.

Det sista sovrummet ger plats för en enkelsäng med tillhörande möblering. Goda förvaringsmöjligheter i tre inbyggda garderober. Det mörka temat fortsätter även här och ger en enhetlighet för hela bostaden. På nedervåningen finner ni även ett härligt badrum med badkar. En riktig lyx att krypa ner i ett härligt bad nu under kalla vinterkvällar. Badrummet är helkaklat med vitt kakel på vägg och mörkgrått klinker på golv. Utrustningen består av WC, handfat med god förvaring i vit kommod med ovansittande spegel. Ett förvaringsskåp i vitt bredvid. Duschavdelningen med badkar samt en handdukstork.

Ta några trappsteg upp till övre plan. Här möts ni av en stor och öppen social yta som bjuder in till umgänge i goda vänners lag. Allrummet är uppdelat på två sektioner med en mindre tv hörna med plats för en soffgrupp med tillhörande möblering som sedan övergår i den öppna ytan för ni kan umgås hela familjen medan kocken står i köket och lagar middagen. Möblera gärna med en större soffgrupp, soffbord samt fåtöljer för att nyttja ytan på bästa sätt. Det mörka temat med mörkt parkettgolv och mörkgråa väggar finner ni även här på övervåningen.

Köket bjuder in till härlig matlagning tillsammans med hela familjen och goda vänner. Generösa bänkytor gör att alla kan vara delaktiga för att gemensamt skapa en middag som sent kommer glömmas. För den som bara vill iaktta kocken och sitta bredvid med ett glas vin i handen är köksön en perfekt plats. Inredningen i köket går i vitt med släta köksluckor som matchas fint till den mörka bänkskivan i sten. Ovan bänkskivan sitter ett stänkskydd i form av vitt kakel. Det finns gott om förvaring för köksredskapen i kökets över - och underskåp. Utrustningen består av spishäll med inbyggd ugn, köksfläkt i rostfritt, inbyggd mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullstorlek i rostfritt. Ett härligt fönsterparti i fönstret ger ett fint ljusinsläpp som reflekteras i den vita köksinredningen.

Intill köksdelen finns det gott om plats för ett matsalsbord för minst åtta gäster. Från detta fantastiska rum når ni även uteplatsen. Ta med frukostbrickan ut en härlig sommarmorgon och slå er ned här till solens första strålar. En plats som bjuder på många soltimmar under hela dagen där ni har möjlighet att möblera med både bord och stolar för att uteplatsen på bästa sätt. Ger en fin känsla av frihet.

Den övre våningen har även ett helkaklat badrum som underlättar när hela familjen är samlad. Väggarna är kaklade i vitt med ett avbrott i mörk mosaik och på golvet ligger grått klinker. Goda förvaringsmöjligheter i kommoden under handfatet och även i ett vägghängt skåp vid sidan om den ovansittande spegeln. Utrustningen utöver det är WC samt en duschavdelning med vikbara glasväggar med en härlig takdusch.

Söker ni något utöver det vanliga så skall ni ta några trappsteg upp till den magiska takterrassen. En gömd juvel med himlen som närmsta granne. Möbler gärna med en större loungegrupp, bord, stolar eller varför inte solsängar? Detta är en plats där ni kan ha vänner och familj över på en riktig fest eller bjuda på en härlig grillkväll tills solens sista strålar lämnar himlen.

Beskrivning planlösning
Ekonomi
Bostad
Förening
Området
Hovås
Hovås är beläget mellan Askim och Billdal, på behändigt avstånd från Göteborgs centrum. Karaktäristiskt för området är de eleganta och charmiga villorna utmed havet med anor från förra sekelskiftet. Idag består bebyggelsen av en blandning av dessa äldre villor och moderna bostäder som byggts upp sedan 1960-talet.

Hovås är ett område dit många barnfamiljer gärna flyttar. Här finns flera förskolor och ett par grundskolor. Hovås har ett rikt föreningsliv med verksamheter inom bland annat segling, fotboll, ishockey och ridsport.

Östra Hovås gränsar till Sandsjöbacka naturreservat. I detta vidsträckta grönområde finns flera fina vandringsleder och badsjöar. Mer motion och rekreation kan man få på Hovåsvallen samt på Hovås legendariska golfbana, Göteborgs Golfklubb. Golfklubben bildades redan 1902 och är Sveriges äldsta.

I Hovås hamn pågår båtlivet året om. Mysiga badvikar ligger som pärlor på rad och utmed havet går en promenad- och cykelväg. Hovås Kallbad med sina pittoreska badhus och restaurang är en privat anläggning som delvis även är öppen för allmänheten. Det vackra naturområdet på Amundöarna är också en populär utflykt, för såväl promenader som salta bad.

Söderöver har den nya stadsdelen Nya Hovås vuxit fram med en härlig blandning av bostäder, butiker, restauranger och kontor. Här finns det mesta man kan tänka sig! Utöver Nya Hovås så erbjuder bland annat även Sisjöns industriområde, Kodakhuset och Frölunda Torg ett brett utbud av service på nära avstånd.

Hovås inbjuder till välbefinnande i ett exklusivt och bekvämt boende nära havet och vacker natur. Här finns alla förutsättningar att trivas!
Karta