Såld

Välplanerat med söderbalkong och gavelläge

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Smörgatan 104

3:a Kallebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 858 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 87,6 kvm
Våning:
2/12, hiss
Byggår:
2008
Adress:
Smörgatan 104,
412 76 Göteborg

Beskrivning

Varmt välkomna till en mycket trivsam bostad bekvämt belägen på markplan. Det fina gavelläget ger ett fantastiskt ljus och från balkongen i soligt söderläge har man utsikt över både natur och omnejd. Bostaden har generös takhöjd samt öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Välplanerade kvadratmetrar samt två bra sovrum med god förvaring. Badrum med tvättavdelning samt separat klädkammare. I Kallebäck bor du med närhet till både natur, city samt kommunikationer och service. Bredband 100 mbit och kabel-tv ingår i avgiften. Välkomna på visning!

Bostadens disposition:

Rymlig hall med avhängningsmöjligheter samt plats för möblering. Ekparkettgolv i samtliga rum.

Vardagsrummet ligger på gaveln med fönsterpartier åt söder och öster vilket ger ett fint dagsljus. Utgång till stor balkong med fri naturskön utsikt. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med matplatsen samt köket. Plats för större matbord och middagsgäster. Köket är utrustat med vitlackerade luckor, bänkskivor i massiv ek, belysning samt vitt kakel över arbetsytan. Gott om skåpförvaring. Vitvaror i rostfritt utförande från Bosch; -Hel kyl och frys, spis med häll, integrerad mikrovågsugn samt diskmaskin.

Badrummet är helkaklat med mörkt klinkergolv samt vitt kakel på väggarna. Duschhörna med glasväggar samt golvvärme. Tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Praktisk arbetsbänk samt skåpförvaring.

Huvudsovrummet är rymligt med plats för en dubbelsäng samt sängbord. Gott om garderobsförvaring för kläderna.

Sovrum 2 har också det garderobsförvaring samt generöst om utrymme för t. ex. säng, skrivbord och byrå.

Från hallen nås en rejäl klädkammare.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 858 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. För närvarande har föreningen en avgiftsfri månad under sommaren.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,94078%. Andel av årsavgift är 1,94374%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 350 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 350 kr
Driftskostnaden avser hushållselen. Kostnad för hemförsäkring tillkommer. Bostadsrättstillägget ingår i bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring hos If, och behöver därför inte tecknas separat.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Skår 59:2.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 2021/2021.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 12, hiss finns. (Entréplan).

Byggår: 2008.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 87,6 m².

Uppvärmning: Bergvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: Internet: Comhem och iTUX (ingår i månadsavgiften).

Uteplats: Stor balkong med söderläge.

Bilplats: Garageplatser finns att hyra för 800 kr per månad. Separat kö. Parkeringsmöjlighet även på utsidan.

Energideklaration: Energiprestanda 48 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2013-01-30. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Utöver klädkammaren i lägenheten finns ett tillhörande källarförråd. Gemensamt cykelförråd på gården samt sopstationer i separata gårdshus.

Övrigt: Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område som gränsar till stora, härliga grönområden. Kallebäck har ett centralt läge både nära Mölndals centrum och nära Göteborgs södra centrum. Promenad- och cykelvägar in till stan samt goda bussförbindelser. Delsjöreservatet är en stor tillgång med sina vidsträckta skogar för motion och rekreation samt fina badsjöar.

Information Förening

Förening: Horisonten Kallebäck, Örgryte nr 1. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 54 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheten Skår 59:2 som bebyggdes 2007-2008 med ett bostadshus i 12 våningar. Byggnadens lägenhetsyta är 4469 kvm fördelat på 54 bostadsrättslägenheter.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av SBC. Föreningen har de senaste åren haft en avgiftsfri månad i juli (2014-2018). I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar och det blir en avgiftsfri juli-månad under 2019 också. (Kontrollerat med föreningen 2019-02-07).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig till 2058. Inget större underhåll planerat de närmsta åren.
2020 Målning av balkongräcken.
Gjorda renoveringar:
2010 utfördes slutbesiktning av fastigheten.
2010-2013 garantiåtgärder och besiktningar.
2011 inglasning av balkonger.
2012 uttfördes en energideklaration samt målning av golv i garage.
2015 OVK samt nytt golv i soprum.
2017 Besiktning samt åtgärder av fogar i yttre fasad.
2018 Översyn avloppsstammar samt utvändigt målningsarbete.

Övrigt: Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Sävsländan som förvaltar vatten, yttre miljö och utomhusparkering. Föreningens andel är 29%.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter