Såld

Nyrenoverad trea i toppskick i anrik fastighet anno 1873

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se
Haris Pipic
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0708-55 67 66 haris.pipic@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Andra Långgatan 8B

3:a Linnéstaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 370 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 71 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1873
Adress:
Andra Långgatan 8B,
413 03 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad trea i toppskick som har renoverats och byggts om under 2017 med fina materialval. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, vitlaserade brädgolv som bidrar med charm, ljusgråa väggar och fönsterpartier i två väderstreck. Fina bevarade detaljer som gjutjärnselement, höga fotlister och takrosetter samt pardörrar mellan vardagsrummet och sovrummet. Modernt kök med köksinredning i grått och carrerramarmor. Lägenhetens största sovrum är generöst utformat och har fina pardörrar mot vardagsrummet medan det mindre sovrummet ligger avskilt beläget bakom köket med fönster mot innergården. Snyggt badrum i ljus färgskala med tvättmaskin. Här bor ni mitt bland långgatornas charm i ett av de äldsta och bäst bevarade husen på Andra Långgatan.

Härliga Linnéstaden är ett av stadens mest populära områden med vacker och omväxlande arkitektur. Här bor ni med tillgång till allt som kan tänkas behövas; mängder av restauranger och caféer, gym, matbutiker, saluhall och massor av småbutiker. Njut av naturen i närliggande Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen eller vattnet nere vid hamnen. Närhet till mycket goda kommunikationer.

Rumsbeskrivning: Lägenheten disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en hall med plats för avhängning samt en platsbyggd garderob med skjutdörrar. I taket sitter infällda spotlights. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, fina vitlaserade brädgolv med höga fotlister och ljusgråa målade väggar.

Vidare in i lägenheten kommer man till köket. Köket har modern köksinredning i grått med bänkyta och stänkskydd i Carrerramarmor samt porslinsvask med mässingsblandare i gammeldags stil. Köket är utrustat med induktionshäll, integrerad kolfilterfläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. I taket sitter infällda spotlights. I köket ryms en matplats.

Trevligt vardagsrum som kan inredas med soffhörna och matsalsbord. Rummet smyckas av en fin takrosett och ljusinsläpp fås från två fönster med djupa nischer. Vardagsrummet och sovrummet skiljs av med vackra pardörrar.

Det största sovrummet är generöst utformat och rymmer med lätthet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och övrigt möblemang. Fina bevarade detaljer i taket som listverk och takrosett. Ljusinsläpp från två fönster med djupa nischer.

Det mindre sovrummet ligger innanför köket och kan inredas med säng och arbetshörna. Två dubbelfönster mot den lugna innergården bidrar med ljusinsläpp.

Badrum med marrakech klinker i grått och vita helkaklade väggar. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel, handdukstork, duschhörna med både taksil och handdusch som avskiljs med en glasvägg samt tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 370 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,1616%. Andel av årsavgift är 5,1616%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 7/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1873.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 71 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Bilplats: Adressen Andra långgatan 8 är berättigad till boendeparkering inom område "M". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiklass G, energiprestanda 228 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett vindsförråd. I föreningen finns cykelrum, soprum och gemensam tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Skutan 3:8 i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

I föreningen finns 21 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 9 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Skutan 3:8 i Göteborg består av 21 lägenheter varav en hyresrätt samt 9 lokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen förvärvade fastigheten hösten 2014. Adresserna är Andra Långgatan 8A-D.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Föreningen har en god ekonomi. Avgifterna ligger på en normal nivå och föreningen får gott om intäkter från 9 lokaler. Det är två lägenheter som fortfarande upplåtes med hyresrätt vilket är en framtida intäkt för föreningen när dessa lägenheter säljs.. Föreningen sänkte avgiften med ca 12% i januari 2017. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar men då det väntas en del större renoveringar av fastigheten kan det eventuellt bli aktuellt med en avgiftshöjning (2018-10-04).

Kommande/gjorda renoveringar: Husens byggår är 1873 men har renoverats flertalet gånger sedan dess.
Senaste stora renoveringen gjordes 1983 då samtliga lägenheter fick nya kök och badrum.
Föreningen har en underhållsplan som sträcker sig 11 år framåt. Kostnader för åtgärderna de närmaste 11 åren beräknas uppgå till ca 4 mkr och finns reserverade i en underhållsfond.
Under 2019 planeras renovering av fasad och trapphus samt byte av fönster.

Övrigt: Styrelsen vill träffa köparna innan de godkänns som medlemmar.

Linnéstaden

Linnéstaden har stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta. Bebyggelsen härstammar främst från början av förra sekelskiftet. Pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader karaktäriserar stadsdelen. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.

Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga kaféer och restauranger. Här hittar man också trendiga och personliga butiker om vartannat. Apotek och vårdmottagningar finns också i området. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Stadsdelen har många idrotts- och kulturföreningar samt träningsställen. Kommunikationerna i området är mycket goda med Linnéplatsen och Järntorget som knutpunkter.

Området har sköna, gröna oaser i sin närhet. I Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor.

I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter