Snart till salu

Totalrenoverad gavellägenhet med bra läge

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68 niklas.kocev@lundin.se

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Hökegatan 18

4:a Olskroken

Kortfakta

Avgift:
5 540 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 99,5 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1982
Adress:
Hökegatan 18,
416 66 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på niklas.kocev@lundin.se.

Välkomna till en ljus och luftig fyra med generösa fönsterpartier och social planlösning. Lägenheten ligger på gaveln av huset med fönster i tre väderstreck mot lugna omgivningar. Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp, utgång till en stor inglasad balkong i sydvästläge samt halvöppen planlösning mot matplatsen och köket. Köket totalrenoverades 2011 med köksinredning från Marbodal och kvalitativ utrustning från Siemens. Tre lättmöblerade sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Helkaklat badrum och gästtoalett som totalrenoverades 2013. Lägenheten har flera genomtänkta finesser och detaljer som skapar ett hem utöver det vanliga.

Mycket trevligt läge i mysiga Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara några minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag, gym med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Information Ekonomi

Avgift: 5 540 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 2 991 kr. Andel i föreningen är 1,168%. Andel av årsavgift är 1,16806%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 96/1303.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns. Våningsplan 3 av 6.

Byggår: 1982.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 99,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem ingår i avgiften. Föreningen har ett gruppavtal.
Internet: Bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) via Comhem ingår i avgiften. Fiber finns indraget i huset.

Uteplats: Stor inglasad balkong i sydvästläge. Elstyrd markis och trall.

Bilplats: Föreningen förfogar över 76 garageplatser som är belägna under huset med infart från Hökegatan. Kostnad för att hyra en plats är ca 450 kr/månad. Flertalet platser för elbilsladdning finns.

Energideklaration: Energiprestanda 81 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan. Det finns även möjlighet att hyra extra förråd i källaren, kölista.

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsförråd, relaxavdelning med bastu och duschar, stor motionslokal med komplett gymutrustning, hobbyrum, samlingslokal och solarium.

Föreningens två tvättstugor är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en elmangel vardera. Vid tvättstugan på Olskroksgatan finns även en stenmangel.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Göteborgshus Nr 45. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).


Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Göteborgshus 45 är en mycket välskött förening som bildades i samband med uppförandet av föreningens fastigheter 1981-1982.
Föreningen äger fastigheten Olskroken 22:5 med adresserna Hökegatan 12-18 och Olskroksgatan 19-21. Föreningen äger marken, ej tomträtt. Föreningen består av 104 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 hyreslokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomsika förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i allmänt bra skick och nästa stora renovering är fönsterbyte ca 2022. Under våren 2018 kommer det ske ett hissbyte på Olskroksgatan 19 samt 21.

Olskroken

Olskroken är ett område med gamla anor. Idag blandas moderna bostadshus med
50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan.

Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel, här finns flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Vid torget finns även butiker och matställen. Kommunikationerna i området är goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Redbergsskolan och Redbergsteatern har ett stort utbud av kurser, föredrag och föreställningar. I Härlanda Park ligger kulturhuset Kåken som rymmer bl.a. bibliotek, öppen förskola och café. Flera träningsanläggningar finns på nära avstånd.

Gröna oaser finner man exempelvis i Östra kyrkogårdens park, i Redbergsparken och i Delsjöreservatet. I de lummiga skogarna finns vandringsleder, motionsslingor, ridvägar och badsjöar. I området kring Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Olskroken inbjuder till ett bekvämt och trivsamt boende i Göteborgs östra centrum.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter