Snart till salu

Totalrenoverad gavellägenhet med bra läge

Niklas Kocev
ansvarig mäklare
Fsg. chef, Mäklare, Partner
0735-16 22 68031-745 20 53
niklas.kocev@lundin.se
Christoffer Lennartsson
assisterande mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Hökegatan 18

4:a Olskroken

Kortfakta

Avgift:
5 540 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 99,5 kvm
Våning:
3/6, hiss
Byggår:
1982
Adress:
Hökegatan 18,
416 66 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på niklas.kocev@lundin.se.

Välkomna till en ljus och luftig fyra med generösa fönsterpartier och social planlösning. Lägenheten ligger på gaveln av huset med fönster i tre väderstreck mot lugna omgivningar. Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp, utgång till en stor inglasad balkong i sydvästläge samt halvöppen planlösning mot matplatsen och köket. Köket totalrenoverades 2011 med köksinredning från Marbodal och kvalitativ utrustning från Siemens. Tre lättmöblerade sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Helkaklat badrum och gästtoalett som totalrenoverades 2013. Lägenheten har flera genomtänkta finesser och detaljer som skapar ett hem utöver det vanliga.

Mycket trevligt läge i mysiga Olskroken med såväl citys nöjesliv som Skatås och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Runt hörnet drar Ånäsvägen fram med sina kaféer och spännande småbutiker. Dessutom tar det bara några minuter att gå till Olskrokstorget där man förutom fiskbodar, grönsakshandlare, mataffär, systembolag, gym med mera även hittar bistron Le Pain Français och tapasbaren Leonardo. Goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Information Ekonomi

Avgift: 5 540 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 2 991 kr. Andel i föreningen är 1,168%. Andel av årsavgift är 1,16806%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 500 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 96/1303.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 6, hiss finns.

Byggår: 1982.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 99,5 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem ingår i avgiften. Föreningen har ett gruppavtal.
Internet: Bredband och IP-telefoni (ej samtalskostnad) via Comhem ingår i avgiften. Fiber finns indraget i huset.

Uteplats: Stor inglasad balkong i sydvästläge. Elstyrd markis och trall.

Bilplats: Föreningen förfogar över 76 garageplatser som är belägna under huset med infart från Hökegatan. Kostnad för att hyra en plats är ca 450 kr/månad. Flertalet platser för elbilsladdning finns.

Energideklaration: Energiprestanda 81 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd som är beläget på samma våningsplan. Det finns även möjlighet att hyra extra förråd i källaren, kölista.

I föreningen finns cykelrum, barnvagnsförråd, relaxavdelning med bastu och duschar, stor motionslokal med komplett gymutrustning, hobbyrum, samlingslokal och solarium.

Föreningens två tvättstugor är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en elmangel vardera. Vid tvättstugan på Olskroksgatan finns även en stenmangel.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Göteborgshus Nr 45. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Göteborgshus 45 är en mycket välskött förening som bildades i samband med uppförandet av föreningens fastigheter 1981-1982.
Föreningen äger fastigheten Olskroken 22:5 med adresserna Hökegatan 12-18 och Olskroksgatan 19-21. Föreningen äger marken, ej tomträtt. Föreningen består av 104 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 1 hyreslokal.

Föreningens ekonomi: Den ekonomsika förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är i allmänt bra skick och nästa stora renovering är fönsterbyte ca 2022. Under våren 2018 kommer det ske ett hissbyte på Olskroksgatan 19 samt 21.

Östra Centrum

Stadsnära, härliga skogspromenader och söta badVälkommen till de östra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de mysiga stadsdelarna Bagaregården, Lunden, Olskroken, Strömmensberg, Munkebäck, Björkekärr, Örgryte och Kallebäck. Alla stadsdelar erbjuder en närhet till både storstadslivet och naturen och här är det oavsett ålder och skede i livet lätt att skapa sig ett trivsamt boende. De fina grönområdena Delsjöreservatet, Skatås och Härlanda Tjärn är alla härliga platser för motion, bad och rekreation i vidsträckt natur.

Bagaregården

Bagaregården är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Här finns en blandning av landshövdingehus och fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Här bor man bland annat nära Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café. Vid Redbergsplatsen som är en knutpunkt för flera buss- och spårvagnslinjer samt vid Olskroken finns ett stort utbud av butiker och restauranger.

Lunden

I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker, caféer och matställen, däribland Lejonet & Björnen med sin berömda glass. Här blandas charmiga landshövdingehus från 1920-talet med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.

Olskroken

I Olskroken blandas moderna bostadshus med 50-talsarkitektur och äldre byggnader. Kring Redbergsplatsen står vackra landshövdingehus samt den pampiga St. Paulikyrkan. Vid Olskrokstorget pågår traditionell torghandel med flera fiskebodar, blomsterförsäljare och annat smått och gott. Här finns även butiker, matställen, vårdmottagningar och apotek.
Gröna oaser finner man exempelvis vid Östra kyrkogården, i Gubberoparken, Redbergsparken och Delsjöreservatet.

Strömmensberg

Strömmensberg ligger på ett berg precis som namnet antyder. Härifrån får man en enastående vy över staden, hamninloppet och Vinga fyr. De höga funkishusen bildar områdets karaktäristiska silhuett och här omges man av grönskande gårdar och omgivningar. I kvarteren finns frisörer, caféer och trevliga närbutiker. Även Härlanda park och Kulturhuset Kåken med bibliotek, öppen förskola och café finns i närheten.

Munkebäck

Munkebäck är omgivet av vackra naturmiljöer och har en varierad bebyggelse bestående av höghus, landshövdingehus och villaområden. Munkebäcks torg och kvarteren däromkring har ett brett utbud av butiker, caféer och restauranger, däribland är bageriet Lilla Sur och mysiga Café Oizo väl värda ett besök. Vid Munkebäcksmotet finns köpcentrat Torpavallen med ett stort utbud av shopping, träning och service. Vacker natur finns på nära avstånd och för Munkebäcksborna ligger vackra Härlanda Tjärn närmast till hands.

Björkekärr

Björkekärr är ett idylliskt och naturnära område bestående av både villor och låga flerfamiljshus. Kvarteren erbjuder trevlig torghandel och närbutiker vid Stabbetorget, Trätorget och Spåntorget. Här bor man nära det stora Delsjöreservatet och Härlanda Tjärn. Områdets trivsamma atmosfär, lummiga miljö och centrala läge inbjuder till ett behagligt boende i en av Göteborgs grönaste stadsdelar.

Örgryte

Örgryte är ett genuint och klassiskt område med lång historia, som ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Här finns en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer, många omgärdade av prunkande trädgårdar och högväxta träd. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum, dit man snabbt tar sig. I de egna kvarteren finns bland annat mataffärer och restauranger och i angränsande Focus-huset finns ett brett utbud av butiker. Det stora Delsjöreservatet och Skatås Motionscentral är en stor tillgång för Örgryteborna.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt och stadsnära område i utkanten av Örgryte, som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger. verksamheter.

I Östra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en lummig småstadsmiljö med både sjöar och grönska inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter