Såld

Modern tvåa med balkong

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Fastighetsbyrå

Med Lundin Fastighetsbyrå får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Södra Ängen 6G

2:a Stenungsund

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 022 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 56 kvm
Våning:
2, ej hiss
Byggår:
2011
Adress:
Södra Ängen 6G,
444 54 Stenungsund

Beskrivning

Välkommen till en väldisponerad modern lägenhet på Södra Ängen i Hallerna med låg månadsavgift. Här finner du en ljus lägenhet med öppen planlösning och stor balkong i soligt sydligt läge. Genomgående hög standard, dessutom med extra tillval så som exempelvis klinkers i hall, fina köksluckor och rostfria köksmaskiner. Här finner du även ekparkett samt helkaklat badrum med tvättmaskin. Här bor du med centralt läge samtidigt som du har naturen in på knuten!

Välkomnande hall med ljusinsläpp från fönster i ytterdörren. Väggarna är ljusa och på golvet ligger först praktisk klinkers som längre in övergår i ekparkett.
Hatthylla finns till vänster. Till höger sett finner du sovrummet, till vänster badrummet och rakt fram vardagsrum.
Klädkammare för förvaring finns inne i lägenheten.

Köksdelen är sammanbunden med vardagsrummet i öppen luftig planlösning,
Köket är inrett med vita stilrena skåpsluckor med mässingsfärgade beslag, vitt kakel samt ny bänkskiva från 2017. Den maskinella utrustningen är i rostfritt och består av spis, fläkt, micro, kyl/frys samt en nyare diskmaskin från 2017. Altandörr ut till balkongen, där trädäck tillsammans med inbyggda lampor från 2017 som lyser upp på kvällarna. Här är det bara att kliva ut och njuta av det soliga läget.

Ljust och luftigt vardagsrum med fönster mot syd. Här finns gott om plats för soffgrupp och tv-möbel. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Väggarna är ljusa och på golvet ligger ekparkett.

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Generös förvaring i sex garderober.

Stilfullt badrum med kakel och klinkers. Tidlösa materialval så som grått klinkers och vitt kakel. Rymlig duschhörna med vikdörrar, badrumsskåp med inbyggda spottar från 2017. Wc samt tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 022 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 1,6778%. Andel av årsavgift är 1,549%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 300 kr och övrigt 150 kr.

Vägbeskrivning: I Västra Hallerna i Stenungsund växer en ny populär stadsdel fram. Södra Ängen är ett attraktivt område och läget är perfekt nära havet. Det nya bostadsområdet ligger på en öppen äng och naturen direkt utanför dörren, tätt intill den lummiga skogen med gott om plats för lek och äventyr. I anslutning till Södra Ängen kommer det att byggas en rolig och spännande kvarterslekplats och en nybyggd förskola finns i närområdet. Tar du cykeln ned till Stenungsund centrum är du snart där. Men du har också en busshållplats i direkt anslutning till kvarteret. Väljer du bussen tar det inte många minuter innan du är nere på torget
med alla butiker och service.


Västra Hallerna ligger 45 km från Göteborg. Flera gånger per timme avgår tåg eller buss från Göteborg till Stenungsund. Restiden med bil är cirka 40 minuter.


Från Göteborg följ E6 mot Oslo, efter Stora Höga/Jörlanda var observant för skyltar. Följ skylt mot Tjörn, Orust, Stenungsund centrum. Sväng höger vid avfart 90 in på väg 160, fortsätt kör norrut på väg 160. Ta avfart höger mot Stenungsund. Sväng höger över järnväg och därefter höger igen in på Hallernaleden (Bäckmans väg). Fortsätt köra cirka 1,4 km och ta därefter till höger.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Nösnäs 1:367.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 422-137.

Våningsplan: Våningsplan 2, ej hiss.

Byggår: 2011.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 56 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk.

TV- och internetanslutning: TV: Telia som leverantör av bredband, kabel-TV och IP-telefoni. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. För närvarande är det 18 kanaler.
Internet: Leverantör: Telia.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Föreningen har 70 öppna parkeringsplatser. Ytterligare en plats (nr 71) kommer att markeras strax framför den plats som finns i etapp 1 intill värmecentralen. Varje bostadsrättsköpare erbjuds initialt att hyra en plats per lägenhet. Resterande 16 platser blir besöksplatser och några erbjuds att förhyras av 2-bilsägare. Exakt antal som blir tillgängliga för 2-bilsägare beslutas av styrelsen tills dess en föreningsstämma beslutar annat.

Energideklaration: Energiprestanda 102 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd och förråd.

Övrigt: Fastigheten värms med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Varje lägenhet har egen elmätare och egen vattenmätare. Föreningen kan därför i efterhand fördela den verkliga vattenkostnaden baserat på var och ens egen förbrukning.

Information Förening

Förening: Brf Södra Ängen i Hallarna. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).


Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Södra Ängen äger fastigheten Nösnäs 1:367 bebyggd med 8 byggnader innehållande bostadsrättslägenheter. Det finns här 52 2RoK, 22 3RoK. 4 4RoK. Det finns gemensamma förrådsbyggnader med lägenhetsförråd med gemensamt soprum, fastighetsförråd och moped/MC-förvaring. I två av förrådsbyggnaderna finns även apparatrum och elcentral.
Ekonomisk och teknisk förvaltning utförs av Badhustorget Privatbostäder AB.

Föreningens ekonomi: Föreningen har i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen kommer att utföra tvätt o ommålning av samtliga 8 hus och tillhörande 9 förråd under våren 2018.

TV och bredband: Föreningen har Telia som leverantör av bredband, kabel-TV och IP-telefoni. Grundutbudet av TV-kanaler ingår i avgiften. För närvarande är det 18 kanaler.

Gårdsplats: Varje lägenhet har i markplan tillgång till ytan framför sin lägenhet. Husen ligger otätt så det finns möjligheter att utöka ytan utanför den egna lägenheten och göra "till sin egen". Detta måste dock alltid genomföras via upplåtelseavtal med föreningen. Den övriga gemensamma marken förvaltas och sköts av en förvaltare efter att du flyttat in nästa år.

Planritning

Counter