Såld

Stilrent boende med två balkonger

Anders Pettersson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Monsungatan 70

4:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 837 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 111 kvm
Våning:
6/11, hiss
Adress:
Monsungatan 70,
417 66 Göteborg

Beskrivning

Här finns nu chans att förvärva ett påkostat boende för hela familjen, med två fantastiska balkonger, varav en inglasad i ett perfekt söderläge. Garanterad garageplats för den som önskar. Denna fyra bjuder på högklassiga materialval och ljusa ytskikt genomgående i hela bostaden. Ni får ett mycket socialt allrum där vardagsrum och kök är i en öppen härlig planlösning. Stora fönsterpartier i tre väderstreck bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp. Tre mycket bra sovrum med goda förvaringsmöjligheter och inte bara ett, utan två helkaklade badrum med duschmöjligheter. Det ena badrummet har även en egen tvättavdelning som underlättar vardagen. Perfekt för den stora familjen!

I föreningen finns även en härlig relaxavdelning med jacuzzi, bastu och terrass med vidsträckt utsikt över hamninloppet.

Västra Eriksberg är ett stort område med varierande karaktär och förutsättningar. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. I närområdet ligger Lindholmen med universitetsområdet Campus Lindholmens IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, systembolag med mera.

Rumsbeskrivning: Bostadens 111 luftiga kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en öppen och rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter för ytterkläderna via både hatthylla och garderob. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Vidare in i bostaden möts ni av det stora allrummet. Ett kombinerat kök med vardagsrum i en öppen härlig planlösning. här har en större soffgrupp med tillhörande möblering en självklar plats, likväl som ett matsalsbord för minst 8 personer. Hela bostaden har ett härligt ljusinsläpp tack vare flera fönsterpartier i olika väderstreck. Från vardagsrumsdelen når ni den större inglasade balkongen. Här kan ni möblera med loungemöbel och grill för att kunna njuta av en god middag under sommarkvällarna. Från balkongen har ni en fin utsikt ner över vattnet och hamninloppet.

Köksdelen bjuder in till härlig matlagning tillsammans med vänner och familj. Goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter för köksredskapen i kökets över - och underskåp. Inredningen gåt i vitt med släta köksluckor tillsammans med en svart bänkskiva av sten och mörk mosaik på väggen. Vitvarorna består av induktionshäll med ovanhängande köksfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn och mikro i bra arbetshöjd samt kyl med integrerad kolsyremaskin och frys med ismaskin. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett.

Från köket når ni ett av bostadens tre sovrum. Här kan ni disponera som ni själva önskar, sovrum, barnrum, gästrum eller kontor. Det finns utrymme för en enkelsäng med tillhörande möblering.

Det större sovrummet ger utrymme för en dubbelsäng med tillhörande möblering. Goda förvaringsmöjligheter i flera skjutdörrsgarderober. Väggarna går i vitt med en ljusmönstrad tapet och på golvet ligger ekparkett. Det sista sovrummet disponeras idag som ett barnrum. Här kan ni möblera med en enkelsäng med tillhörande möblering. Väggarna är tapetserade i en ljusblå kulör och på golvet ligger ekparkett.

Bostaden bjuder även på två badrum med duschmöjligheter. Perfekt för den stora familjen. Det större badrummet är helkaklat med vitt kakel på vägg och mörkt klinker på golvet. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, badkar med dusch och en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare som underlättar vardagssysslorna.

Det andra badrummet är helkaklat med vitt kakel på vägg och mörkt klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp och en duschavdelning med vikbara väggar i glas.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 837 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,4864%. Andel av årsavgift är 1,4864%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: C1502.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 11, hiss finns.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 111 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Telia triple play ingår i avgiften, dvs digitaltv med Telias Lagompaket, 100Mbit internet och fasta månadsavgiften för telefon.
Internet: Bredband.

Bilplats: Föreningen är medlem i en gemensamhetsanläggning som omfattar ett garage där föreningen disponerar över 89 parkeringsplatser. Platserna hyrs ut till föreningens medlemmar och lokalhyresgäster. Garaget ligger på andra sidan gatan i berget under Färjenäsparken. Kostnad för att hyra en plats är 1000 kr och tecknas via APCOA parkering. Varje bostad har företräde till 1 p-plats under förutsättning att man hör av sig en månad innan inflytt.

Energideklaration: Energiklass C, energiprestanda 72 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd beläget på entréplan. I föreningen finns barnvagnsrum samt separat cykelrum på gården. Högst upp i huset finns även en samlingslokal samt relaxavdelning med jacuzzi, bastu och terrass.

Information Förening

Förening: Brf Bockkranen.


Allmänt om föreningen: På västra delen av Eriksbergsdockan ligger Brf Bockkranen som nyproducerades 2012-2014 med totalentreprenad av NCC. Föreningen äger fastigheten Sannegården 69:1 med adress Monsungatan 70-82 som är bebyggd med två lamellhus i 9 respektive 13 våningar, samt komplementbyggnad i form av ett gårdshus. Föreningen består av 79 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. I bottenvåningarna finns lokalerna som uthyrs till butiks- och kontorsändamål och uppgår totalt till 210 kvm. I de övre planen finns 79 lägenheter och den totala boarean är 7086 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20180226.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades i oktober 2014 av Incit.
Husen färdigställdes och inga större underhåll är planerade de närmsta åren.

Övrigt: Takterrass med spaavdelning (bastu, bubbelpool, omklädningsrum) och ett styrelserum/festrum som utgör en kostnad på 100 kr/två timmar och därefter 50 kronor per timma. Gårdshus med cykelförråd samt källsorteringsrum.

Föreningen är medlem i Eriksbergs Samfällighet. Samfälligheten förvaltar kajer, sopsug, park och gator. Föreningen är även medlem i Eriksbergs Garagesamfällighet som förvaltar 89 parkeringsplatser åt föreningen.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder.
Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv,
skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar.
På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren.
Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem
minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats
finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter