Såld

Sekelskiftespärla full av charm och stil i hjärtat av Lorensberg

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Tegnérsgatan 9A

2,5:a Lorensberg

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 061 kr/mån
Rum:
2,5 rum
Boarea:
ca 74 kvm
Våning:
3/5, hiss
Byggår:
1926
Adress:
Tegnérsgatan 9A ,
412 52 Göteborg

Beskrivning

I en magnifik fastighet anno 1926 finner ni denna fantastiska bostad med alla detaljer att drömma om. Bostaden bjuder på ett härligt ljusinsläpp med generös takhöjd, bevarade stuckaturer, listverk, djupa fönsternischer liksom vackra dörrar samt öppen spis. Genomgående fint renoverad med underbara ytor fulla av charm och stil!

Lägenheten ligger på en av Göteborgs mest eftertraktade adresser och kvadratmetrarna är optimalt planerade vilket gör detta till en perfekt lägenhet för såväl par som singlar. Möjligheten till att göra kontor, barnkammare, gästrum i del av köket gör även det möjligt för familjen att flytta in.

Solig gemensam balkong mot lugn innergård finns att tillgå i trapphuset nedanför lägenhetens entré.

Tegnérsgatan är ett av innerstans mest centrala lägen med hela evenemangsstråket kring hörnet! Göteborgs paradstråk, Kungsportsavenyn samt vackra Näckrosparken finner du stenkast bort. Helt tyst och lugnt med en synnerligen trivsam och rogivande gårdsmiljö. En oas mitt i city med ett rikt restaurangutbud, evenemang och rekreation direkt utanför porten.

Rumsbeskrivning: På tredje våningen välkomnar vi er till denna omsorgsfullt renoverade 1920-tals bostad i hjärtat av Göteborg.

En mängd bevarade originaldetaljer så som spröjsade handblåsta fönster, brädgolv, massiv fiskbensparkett, öppen spis (ej i bruk), spegeldörrar, profilerade listverk och djupa nischer.

Denna välplanerade bostad är idag fördelad på två rum och kök om ca 74 kvm (möjlig trea) och är renoverad med moderna materialval och bekvämligheter i både kök och badrum. Den genomgående planlösningen kombinerat med stora fönster och generös takhöjd gör bostaden mycket ljus och rymlig.

Sällskapsytorna är väl tilltagna och i vardagsrummet ryms soffgrupp och matsalsbord för den som önskar. Här hittar ni även den öppna spisen som är ett smycke i sig. Vacker fiskbensparkett i original och vitmålade väggar tillsammans med munblåsta fönster och bostadens många attribut gör detta till ett rum att verkligen trivas i.

Med två höga originalfönster med handblåst glas, spröjs och djupa fönster, vända in mot föreningens innergård ligger det nyrenoverade väl tilltagna köket (2016) där möjligheten till det tredje rummet även finns. Stilrent inrett med vita släta skåpsluckor (Kvik) med carrera marmor, underlimmad diskho (Franke), snygg kran (Tapwelll), maskinpark samt vitvaror(Siemens), diskho i mässing (Decosteel) och köksblandare (Tapwell)Här finns även diskmaskin och lyxen av vinkyl (Domestic)

Tjugotalsklassicismen framträder genom brädgolven, fönstren och de profilerade listverken. Den gamla jungfrukammaren har låtits inkluderas i köket och inrymmer idag gott om plats för ett större matsalsbord. För den som önskar ett till sovrum går det så klart enkelt att återställa.

Sovrummet har gott om plats för dubbelsäng, arbetshörna för den som önskar, och det finns bra med förvaringsmöjligheter i form av stor garderob. Det vackra brädgolven, munblåsta fönster, listverk och detaljer följer även här och genomgående i bostaden.

Badrummet är stilrent renoverat (2013). Vitt kakel pryder väggar tillsammans med klassisk och stilren kombo med grått klinker. Badrumsmöbler i form av toalett, duschhörna, rundat handfat och spegelskåp ovan.

Övrigt:
Bostaden är genomgående nymålad, all el är bytt och dimrar är insatta i alla rum.

Snabbt tillträde möjligt!
Välskött fastighet och solid Brf.
Hiss finns!

Detta är ett hem för den kräsne livsnjutaren med höga krav på sin drömbostad! Välkomna på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 061 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,3%. Andel av årsavgift är 2,40438%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 09106.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5, hiss finns. Våningsplan 3 av 5.

Byggår: 1926.

Storlek: 2,5 rum och kök. Boarea ca 74 m².

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Uteplats: Rymlig balkong i mysig miljö mot innergården. Smidesräcken ger en tidstypisk känsla och ytterligare charm. Här kan många härliga måltider eller fika avnjutas för 2-4 personer.
Balkongen är gemensam.

Bilplats: För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65 alt. www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 136 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd. Den finns även gemensam tvättstuga för medlemmar att tillgå.

Information Förening

Förening: Brf Kompassrosen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 45 st lägenheter varav 1 st hyresrätt och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Kompassrosen förvärvade fastigheterna Heden 30:2 och 30:3 år 2001 med adress Tegnersgatan 9A-B och Tegnersgatan 11A-B. Fastigheterna bebyggdes 1926 och omfattar 44 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt samt en lägenhet med hyresrätt.Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 38,05 %. Samfälligheten förvaltar gemensam tvättstuga, soprum och återvinningsrum.

Gemensamma utrymmen: Cykelförråd finns på gården vid Tegnérsgatan 9. Någon gång per år rensar föreningen bort cyklar som ej används. Särskild info kommer alltid kring detta i god tid före åtgärd.
Observera att det är inte är tillåtet att ställa cyklar eller barnvagnar i trapphuset!

Föreningens soprum ligger på gården på Burgårdsgatan 10 i anslutning till gården på Tegnérsgatan 9. Det finns ett soprum för hushållssopor och ett soprum för papp, glas, glödlampor och kompost. Var noga med att sortera rätt då vi betalar per kilo för soporna.
Det finns tyvärr ingen möjlighet för våra medlemmar att slänga sina grovsopor utan vi hänvisar då till de fem återvinningsstationer som finns runtom i Göteborg; Alelyckan, Bulycke, Högsbo, Sävenäs och Tagene.

Tvättstugan ligger mot gården i fastigheten Burgåsgatan 10. Det är en separat kod till tvättstugan som kan fås av styrelsen.
Vår tvättstuga har tre tvättstationer där varje station har två tvättmaskiner vardera. För mer information vänligen se informationstavlan i tvättstugan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Avgiften sänktes med fem procent 1/1-17, sedan dess har föreningens avgifter varit oförändrade. Föreningen har inga kommande avgiftsförändringar planerade framöver, kontrollerat med föreningen 20181203. Då föreningen i dagsläget har lite högre lån/kvadrat (ca 9 000 kr lån/ kvm) har det valts att prioritera amortering i stället för kommande avgiftssänkningar. Ambitionen är att lån per kvadrat skall vara nere på 6 000 kr lån/kvadrat inom 5 år.

Försäkring: Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen är mitt uppe i diskussion om balkongbygge och beslut kring detta kommer tas under året.

Utförda renoveringar:
2017: Genomgång av hissdörrar, omhängning med nya brickor, ompackning olja, hissmaskineri 9B, snickerireparationer, OVK uppföljning, underhåll av balkongräcken TG 11B, bättringsmålning, portar och trapphus samt genomgång av värmesystem.
2016:Renovering av taken, inklusive ny taksäkerhet, Byte av ett par takfläktar, Ommålning av taken med Noxyde, reparation av skadade delar, Nya stuprör, Ny bröstning, fasad mot Tegnérsgatan, Ny markbeläggning under cykelskjul, Ytbehandling av cykelskjul, Obligatorisk Ventilations Kontroll, Målning, reparationer av snickeridetaljer och Samfällighetsgemensam tvättstuga renoveras med nya maskiner.
2015: Sprickreparationer fasader, Nya skyltar p-platser, Uppdatering av underhållsplan; genomgång av befintligt material, på-plats-inspektion, förslag till åtgärder och uppdatering av underhållsplan av extern part. Reparation av tröskel, översta trapphusbalkong 9b.
2014: Grundförstärkning av hela fastigheterna Tegnérsgatan 9 och 11 (dvs allt utöver den sektion som förstärktes 2002. ) Nya stålpålar slås till berg. Lerdjupet visar sig i snitt närmare ca 30 m istället för det man tidigare (även GBG stad) antagit ca 22 m. Gårdar, källarlokaler och källarförråd återställs. Bl a målas källare, el och belysning ses över, golv repareras mm. Avlopp spolas och filmas, ett par skador hittas och lagas (sättning mot Tegnérsgatan bl a). Rostiga stuprör byts, mm. Markbeläggning ses över, nedsjunken mark lagas. Plantering återställs, nyplantering av blommor och gräs. Entréport och källarport 9A och B tillerkas och byts. Bättringsmålning: entréer, portar och trapphus.
2013: Förhandlingar via ombud med tidigare konsult. Förlikning med tidigare konsult (WSP). BRF erhåller ersättning. Grundförstärkningar påbörjas (projektering, upphandling).
2012: Löpande underhåll. Sparsamhet. Provgropar och andra grundundersökningar.
2011: Bättringsmålning, trapphus. Målning av lokal 11A, Reparation av fönster. Byte av lås till tvättstugan. Reparation av hissar. Rivning av soprum/förråd (samfälligheten).
2010: Reparationer av portar och portgenomgångar. Målning av portar och portgenomgångar i samma stil som trapphusen. Byte av några dåliga fönster i vindsvåningar. Stor undersökning av grund- läggning med provgropar och precisionsavvägning.
2009: Slipning av trapphusen, bättringsmålning. Grannarna på TG13-15 börjar påla om vår gemensamma brandmur, vi fortsätter undersöka våra sättningar.
2008: Fasaden mot Tegnérsgatan muras om, ett omfattande arbete efter tidigare sättningar. Många tegelstenar byts då de ursprungliga varit av ojämn kvalitet. Balkonger mot gatan helrenoveras. Trapphus återställs i närmare ursprungligt skick. Program för renovering av fönster påbörjas.
2007: Trapphusbalkonger rivna ca 1984 återställs. Gårdsbalkonger TG 9B helrenoveras. Nytt litet plåt-tak på gården TG9B.
2006: Ombyggnad och justering av värmesystem. Sanering av asbest runt rör i källaren.
2005: Nytt portlåssystem. Reparation av tak, snöskydd monteras.
2004: Reparation av dagvatten - ledningar, Tegnérsgatan 11.
2003: Upprustning av lokal i källarplan 9B.
2002: Grundförstärkningar: Ompålning under delar av Tegnérsgatan 11A. Bor-injektion på resten av huset, byte av brustna avloppsrör, byte av stuprör.
1999: BRF Kompassrosen bildas. Teknisk besiktning genom SBC.

Parkering: Föreningen förfogar över nio parkeringar som ligger utmed gatan. Alla nio är idag upptagna men det finns en kölista för den som är intresserad av dessa parkeringar. Vid intresse för att bli uppsatt på denna kölista vänligen kontakta styrelsen.

I övrigt finns det boendeparkering utmed båda sidor av gatan där tillstånd löses genom Göteborgs stad. Ett tillstånd för boendeparkering ger möjlighet att parkera på gatumark inom det område där du bor. Tillståndet innebär inte platsgaranti. Även om du betalt boendeparkeringsavgift parkerar du i mån av ledig plats. Observera att på vissa sträckor på gatan gäller tillståndet endast för parkering nattetid.

Övrigt: Varje lägenhetsinnehavare förfogar även över ett källarförråd. Entrén till dessa förråd ligger på 9:ans respektive 11:ans gård.
Föreningen tillåter delat ägandeskap med fördelning 90/10.

Lorensberg

Lorensberg är en av Göteborgs äldsta och vackraste stadsdelar. De pampiga, välbevarade stenhusen präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker. Vårdmottagningar, apotek och träningsställen finns också i området. Genom en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.

Lorensberg har ett rikt musik- och kulturliv. Lorensbergsteatern stod klar 1916. I ena hörnet av den gamla Lorensbergsparken ligger Stadsbiblioteket och vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset och Stadsteatern. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna.

För barnfamiljen finns flera skolor att välja mellan och för studenten ligger flera av universitetets institutioner på nära håll. Det finns också gott om föreningar inom idrott, musik och kultur.

Sköna, gröna oaser finner man här och var. Näckrosdammens lilla park ligger nära till hands. Vasaparken och Trädgårdsföreningen bjuder också på lummig grönska.

I Lorensberg lever man ett på alla sätt gott storstadsliv i vacker, klassisk Göteborgsmiljö.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning