Snart till salu

Trivsam tvåa med balkong i hjärtat av Krokslätt

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81
jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Hökegårdsgatan 9B

2:a Krokslätt

Kortfakta

Avgift:
3 238 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 51 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1939
Adress:
Hökegårdsgatan 9B,
431 38 Mölndal

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennifer.back@lundin.se.

Välkomna till Hökegårdsgatan 9B och denna trivsamma tvåa i hjärtat av Krokslätt! Här bor man näst högst upp i huset med fönster i två väderstreck och eftertraktad balkong. Lägenheten har genomgående generös takhöjd, fina brädgolv och andra bevarade originaldetaljer som bidrar till att man påminns om lägenhetens historia med anor från 1939. Välplanerade kvadratmetrar med goda förvaringsmöjligheter samt renoverat kök och badrum.

Kanonläge i lugnt och populärt område med närhet till Safjällets naturområden, Göteborgs centrum, Sahlgrenska, Chalmers, affärer och goda kommunikationer med buss. I närområdet finns även flera restauranger och avhämtningsställen samt servicebutik med postutlämning.

Rumsbeskrivning:
Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning, goda förvaringsmöjligheter i en inbyggd skjutdörrsgarderob i fullhöjd med skjutdörrar i spegelglas samt ett inbyggt städskåp. Fint bevarat brädgolv och vitmålad tapet med en fondvägg i ljusgrått.

Köket renoverades våren 2013 då man lackerade om originalluckorna i svart med nya handtag. Bänkytor i grå laminat och stänkskydd i glas. Här erbjuds man gott om förvaring och bra arbetsytor samt bevarat inbyggt skafferi. Vid renoveringen byttes även samtliga vitvaror och man installerade diskmaskin, samtliga i rostfritt utförande. Utrustningen består av glaskeramikhäll, fläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin samt kyl med frys. I köket ryms en matplats för fyra personer. Fint bevarat brädgolv och vitmålad tapet. Ljusinsläpp från ett dubbelfönster.

Trivsamt vardagsrum som inbjuder till social samvaro och har plats för såväl soffa som matplats. Ekparkett och vitmålad tapet samt en diskret takrosett. Rummet präglas av fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och härifrån når ni lägenhetens balkong i österläge med nylagd trall.

Lägenhetens sovrum har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Fint bevarat brädgolv och vitmålad tapet med en svart mönstrad fondtapet som blir ett fint inslag. Förvaringsmöjligheter i en inbyggt linneskåp. Ett dubbelfönster bidrar med ljusinsläpp.

Helkaklat badrum som renoverades 2012, utfört av fackmän och våtrumscertifikat finns. Svart klinkergolv och vitt kakel på väggarna med ett fondparti i svart fingermosaik. Inredningen består av wc, handfatskommod, spegel samt dusch med draperi.

Information Ekonomi

Avgift: 3 238 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och bostadsrättstillägg.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 3,96%. Andel av årsavgift är 3,96%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 344 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 130 kr och hushållsel 214 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1008/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1939.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 51 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Självdrag.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Comhem, grundutbud ingår i avgiften.
Internet: Bredband där man kan välja mellan Comhem och Telenor.

Bilplats: Föreningen har 12 stycken parkeringsplatser som går att hyra för ca 281 kr/mån samt ett garage som är uthyrt. I dagsläget är det ca tre personer i kö (2018-11-16). För att ställa sig i kö så mejlar man styrelsen styrelsenbrflodjuret@gmail.com.

Energideklaration: Energiprestanda 124 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-02-17. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör två vindsförråd. Det finns extra förråd att hyra i källaren, kösystem. I föreningen finns cykelförråd och gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Innergård med mycket träd och växtligheter. Här finns även utemöbler och grill samt lekplats.

Information Förening

Förening: Brf Lodjuret i Krokslätt. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 24 st lägenheter varav 2 st hyresrätter.

Allmänt om föreningen: Brf Lodjuret i Krokslätt äger fastigheterna Lodjuret 6 och Lodjuret 7 och därpå uppförda byggnader med adress Hökegårdsgatan 9 A-C och Krokslätts Parkgata 52 A-C. Föreningens byggnader utgörs av två trevåningshus som utgörs av 24 lägenheter varav två upplåts med hyresrätt och två hyreslokaler. Till byggnaden hör också tolv parkeringsplatser och ett garage som hyrs ut till föreningens medlemmar och/eller hyresgäster. Den totala boytan enligt taxeringsbesked uppgår till 1610 kvm, varav 1483 kvm utgör lägenhetsyta och 127 kvm är lokalhyra. Av lägenhetsytan utgör 1247 kvm bostadsrättsyta.

Lägenhetsfördelning:
15 st 2 rum och kök
9 st 3 rum och kök.

Gemensamma utrymmen: Till alla lägenheter hör ett vindsförråd. Det finns extra förråd att hyra i källaren, kösystem. I föreningen finns även cykelförråd och gemensam tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Innergård med mycket träd och växtligheter. Här finns även utemöbler och grill samt lekplats.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick. Vid årsskiftet 2018/2019 byter föreningen till SBC. Under hösten 2018 omvandlades en hyresrätt till bostadsrätt och blev ett tillskott i föreningens ekonomi. Föreningen har inte höjt avgiften på flera år och har för avsikt att hålla den oförändrad de kommande åren om inget drastiskt förändras (2018-11-16). Föreningen har bra koll på ekonomin och ser över utgifterna så föreningens ekonomi och avgiften till medlemmarna hålls på en bra nivå.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som uppdaterades 2013 och sträcker sig till 2023.
Stamrenovering gjordes innan bostadsrättsföreningen bildades på 90-talet och enligt underhållsplanen är detta planerat till om kring år 2030.
2013 byte av värmepump och termostatventiler samt injustering av värmesystem.
2018 byte till säkerhetsdörrar till lägenheter samt vinds- och förrådsdörrar. Samma år har man även målat trapphusen.
Planerade renoveringar:
2019 planerar man att lägga ny plastmatta i trapphusen samt målning av bland annat takplåt.
2020 byte av små och stora träfönster.
2020/2021 målning/underhållsjobb samt OVK.
2022 byte fasadplåt.
2023 byte stamventiler.

Parkering: Föreningen har 12 stycken parkeringsplatser som går att hyra för ca 281 kr/mån samt ett garage som är uthyrt. I dagsläget är det ca tre personer i kö (2018-11-16). För att ställa sig i kö så mejlar man styrelsen styrelsenbrflodjuret@gmail.com.

TV och bredband: Tv via Comhem och Bredband där man kan välja mellan Comhem och Telenor.

Övrigt: Föreningen har en gemensam tvättstuga samt en gemensam innergård med Lodjuret 2-3 som förvaltas av Lodjurets samfällighetsförening.

I området finns det även ett flertal parkeringsplatser för besökande både längst gatorna som är gratis samt med avgift.

Det är bra kommunikationer i området. Du tar dig med lätthet till Chalmers med buss 19 från hållplatsen Sörgårdsskolan. Du kan även ta dig smidigt till både Brunnsparken och Linnéplatsen med kollektivtrafik.

Safjällets naturreservat ligger ca 400m bort med elljusspår, grillplatser och utomhusgym.

Planritning

Counter