Ljus och trevlig med högt fritt läge mot grönskande områden

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Örnehufvudsgatan 17

2:a Johanneberg

Kortfakta

Pris/Bud:
2 650 000 kr
Avgift:
3 016 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 47 kvm
Våning:
3, hiss
Byggår:
1938
Adress:
Örnehufvudsgatan 17,
412 59 Göteborg

Beskrivning

Med högt fritt läge mot grönskande områden har ni nu chansen att förvärva denna ljusa och trevliga tvåa på Örnehufvudsgatan 17 i populära Johanneberg! Bostaden har genomgående ljusa ytskikt med fina parkettgolv i klassiskt fiskbensmönster. Ni erbjuds ett väl tilltaget vardagsrum där ni kan umgås med vänner och familj i goda vänners lag. Från både vardagsrum och det rofyllda sovrummet når ni balkongen som ni kan njuta av under våren och sommarens härliga månader. Köket bjuder in till härlig matlagning med goda förvaringsmöjligheter i flertalet över- och underskåp. Sist men inte minst har ni ett badrum med ett härligt badkar. Tveka inte att krypa ned i ett varmt bad nu under hösten. En bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Johanneberg är ett mycket populärt och lugnt område. Här finns närheten till stadens nöjen och omgivande grönskande områden. Här erbjuds såväl mataffärer, apotek, mysiga restauranger, småbutiker, träningsanläggningar, bageri och blomsteraffär. I närområdet ligger populära Johannebar, Mahogny Coffee Bar, Johannebergs Glass och stjärnkrogen Thörnströms Kök. Mossens naturområde med löparslinga, Näckrosdammen och Carlanderska parken gör läget perfekt för ett aktivt storstadsliv. Kommunikationerna är goda med fyra busslinjer varav två stombussar trafikerar området med täta turer.

Varmt välkomna att boka tid för visning!

Rumsbeskrivning: Bostadens 47 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och rymlig hall. Ni kan enkelt hänga av er ytterkläder direkt till vänster och möblera med förvaringsmöbel om så önskas. Väggarna är målade i vitt

Vidare in till höger så finner ni bostadens trevliga kök. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i kökets flertal över- och underskåp. Inredningen går i vitt med släta högblanka köksluckor tillsammans med svart kakel ovan den mörka bänkskivan i laminat. Vitvarorna består av spishäll, inbyggd ugn, köksfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och en integrerad kyl med frys. För den som önskar går det bra att möblera med ett mindre matbord för två intill fönsterpartiet. Väggarna är målade i en ljusgrå kulör och på golvet ligger ekparkett.

Vardagsrummet är en utmärkt plats för ni kan umgås i goda vänners lag. Ni finner olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffa med bord, Tv-möbel samt ett matbord för minst fyra gäster. Stora fönsterpartier bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de vitmålade och på golvet ligger ekparkett i klassiskt fiskbensmönster. Från detta rum når ni även bostadens härliga balkong i högt fritt läge med fin utsikt över grönskande området. Möblerna gärna med bord och stolar för att sitta ned och njuta av morgonkaffet under sommarens härliga månader.

Intill vardagsrummet finner det rofyllda sovrummet som ger utrymme för en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel och den platsbyggda garderoben som tar hand om förvaringen. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett i fiskbensmönster. Ni når även balkongen från detta rum.

Badrummet har vitt kakel på vägg tillsammans med en ljusblå bård som bryter av. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp och duschmöjligheter med badkar. Perfekt under höstens kallare månader där ni kan krypa ned i ett varmt bad med tända ljus.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 650 000 kr

Avgift: 3 016 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 3,181%. Andel av årsavgift är 3,18023%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 16.

Våningsplan: Våningsplan 3, hiss finns. Våningsplan 3.

Byggår: 1938.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 47 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via ComHem. Internet: Bredbandsanslutning via ComHem.

Bilplats: I föreningen finns 10 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 3 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 500 kr/månad. I dagsläget är samtliga garage- och parkeringsplatser uthyrda. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 147 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Föreningen har en tvättstuga belägen i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt torkrum.

Gemensam grillplats.

Föreningen anordnar gemensam höst- och vårstädning.

Information Förening

Förening: Brf Örnehufvudsgatan 17.

Allmänt om föreningen: Brf Örnehufvudsgatan 17. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 28 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Till föreningen hör adressen: Örnehufvudsgatan 17.

Föreningen köpte fastigheten 2015 (äger marken).

Föreningens ekonomi: En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 138 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av förvärvaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift om ca 455 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av pantsättaren. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2018. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Enligt styrelsens beslut höjs årsavgifterna 2019-01-01 med 3%.

Kommande/gjorda renoveringar: RENOVERINGAR
1991 renoverades hissens styr- och reglerutrustning.
1995 utfördes en omfattande renovering. Man genomförde ett VA-stambyte och badrumsrenoveringar, elinstallationer byttes samt lägenhetsrenoveringar och diverse utvändigt arbete utfördes. Samma år sågs även tappkallvatten- och tappvarmvatteninstallationerna över.
2005/2006 installerades ny maskinpark i tvättstugan.
2010 renoverades balkongplattorna, aluminiumräcken samt plåtskärmar.
2016 renoverades fasaden som vetter mot väster, fräschat upp gemensamma utrymmen samt målat om trapphuset och lagat skadorna på väggarna.
2017 målades trapphuset och man spolade avloppsstammarna.
2018 under sommar/höst Kommer fönsterna som vetter mot söder att bytas ut.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil och karaktäristiskt för den övre delen av stadsdelen är de ljusa funkishusen. Johannebergs vattentorn som byggdes 1925 används idag som studentbostäder.

I området finns mataffärer, butiker, vårdmottagningar och apotek. Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer och restauranger. Johanneberg är en populär stadsdel för studenter, Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner ligger på nära avstånd. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan. Det finns också många träningsställen samt frilufts-, idrotts- och kulturföreningar för alla åldrar. I Johannebergsparken och vid Carlanderska samt Näckrosdammen finns härliga gröna ytor att njuta av.

En stor del av Göteborgs kultur- och nöjesliv finner man vid Götaplatsen och på Avenyn samt längs Göteborgs Evenemangsstråk.

Johanneberg inbjuder till ett bekvämt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning