Toppmodern 2:a högst upp i huset

Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Monsungatan 81

2:a Eriksberg

Kortfakta

Pris/Bud:
3 300 000 kr
Avgift:
2 696 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 42,5 kvm
Våning:
8/8, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Monsungatan 81,
417 66 Göteborg
Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Utsikten kommer bli desto bättre när ställningarna försvinner
Utsikten kommer bli desto bättre när ställningarna försvinner
Inglasad balkong
Inglasad balkong
Nytt och fräscht
Nytt och fräscht
Fullutrustat kök
Fullutrustat kök
Stilrent och modernt
Stilrent och modernt
Balkongläget erbjuder eftermiddagssol
Balkongläget erbjuder eftermiddagssol
Röd ring beskriver vilken lägenhet det är
Röd ring beskriver vilken lägenhet det är
Huset är högre än framförvarande byggnader
Huset är högre än framförvarande byggnader
Västra Eriksbergs sista hus
Västra Eriksbergs sista hus
Illustrationsbild av området när det är färdigbyggt
Illustrationsbild av området när det är färdigbyggt

Beskrivning

Högst upp i huset, långt ut på kajen, finns nu en nyproducerad 2:a med toppmodern standard. Ett kvadratsmart boende som erbjuder alla bekvämligheter. På våningsplan 8/8 kan man sitta på den inglasade balkongen och njuta av eftermiddagssolen samt en skön utsikt. Huset framför har en höjd om högsta punkt på tak om ca. 22,8 meter, medan golvnivån i denna lägenhet ligger på ca. 23 meter.

Här bor man i ett av Västra Eriksbergs sista projekt, Brf Salteriet. Ett område som karaktäriseras av en perfekt balans mellan maritim miljö, skog och natur samt restauranger och service utmed kajen. Området präglas av varvsepokens minnesmärken samt fina fritids- och rekreationsområden. Kvarnberget har härliga naturstigar, historiska lämningar och utsiktspunkter medan Färjenäsparken bjuder på stora gräsytor och vackra skogsdungar. Längs strandpromenaden ligger småbutiker, restauranger och fik och vid Eriksbergstorget finns special- och servicebutiker. Goda kommunikationer med stombuss samt Älvsnabben. I närområdet ligger Lindholmen med universitetsområdet Campus Lindholmens IT-universitet och Chalmers. På promenadavstånd från Västra Eriksberg ligger Eriksbergs köpcenter med mataffär, Systembolag med mera.

Ett boende med hög standard med kök från Vedum och rostfria vitvaror från Siemens. Elegant badrum i klassiska färger med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. För exakt val av material och färgsättning, vänligen se "Tillvalslista" under dokument och länkar.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 300 000 kr.

Avgift: 2 696 kr/mån. I avgiften ingår värme, kabel-TV och bredband. Andel i föreningen är 0,011436%. Andel av årsavgift är 0,011301%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 300 kr/mån. Fördelas enligt följande: övrigt 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 58.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 8, hiss finns.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 42,5 m².

Gårdsplats/innergård: Innergård med utemöbler, grill och möjlighet till egen odling.

Bilplats: Föreningen förfogar över 47 platser i garage. Plats för el-fordon finns i garagen i båda husen. Kostdnad för att hyra en parkeringsplats är ca 1100kr/mån. Hyra för garageplats med laddstolpe är 1100kr/mån samt kostnad för förbrukning av el vilken debiteras efter förbrukning.

Övriga utrymmen: I föreningen finns gemensam relaxavdelning med bastu, gym, en gemensamhetslokal samt en storköksstudio.

Information Förening

Förening: Riksbyggen Brf Salteriet.

Allmänt om föreningen: Brf Salteriet upplåter totalt 61 bostadsrätter med adress Monsungatan 81 & 104.

För mer info:
www.riksbyggen.se/globalassets/1-media-riksbyggen/2-bostad/bostadsratter/vastra-gotaland/brf-salteriet/salteriet_magasin_web.pdf.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

Försäkring: Fastigheten avses bli fullvärdeförsäkrad hos Folksam.

Eriksberg

På Eriksberg möts historia och framtid i skön harmoni. Toppmoderna, exklusiva fastigheter belägna precis vid vattnet, integreras med gamla, genuina varvsbyggnader och arbetarbostäder. Eriksberg är präglat av expansion och framåtanda och erbjuder ett rikt utbud av kulturliv, skolor, föreningsliv och affärsverksamheter.

Den gemytliga kajpromenaden på Norra Älvstranden löper från Eriksberg till Lindholmen och är ett populärt promenadstråk såväl dag som kvällstid där man njuter av folklivet. Längs vägen finns många mysiga caféer och restauranger där man lätt finner sina egna guldkorn.

Gröna oaser finns exempelvis i Krokängsparken och Färjenäsparken, varav den senare också har en mycket populär lekplats. För den som vill motionera finns flera anläggningar. På Norra Älvstranden finns Göteborgs äldsta biograf Aftonstjärnan, den öppnade 1915 och visar fortfarande film och teaterföreställningar. Även Backateatern är belägen i området.

Kommunikationerna till stadskärnan är mycket goda. Stig på färjan vid Eriksberg, Slottsberget eller Lindholmspiren och njut av en rofylld båttur in till Lilla Bommen eller Stenpiren. Flertalet busslinjer trafikerar dessutom sträckan, däribland stombussen som går med fem minuters intervall under morgon- och eftermiddagstimmarna. Vill man hyra en båtplats finns möjlighet i Eriksbergsdockan eller i Västra Sannegårdshamnens båtklubb.

Eriksberg inbjuder till ett exklusivt och havsnära boende i unik Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!


 

Planritning

Counter