Såld

Stilfullt renoverad sekelskiftscharm med balkong i populära Vasastaden

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 71 victoria.wigerud@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Karl Gustavsgatan 24 A

2:a Vasastaden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 732 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
75 kvm
Våning:
3/4, hiss
Byggår:
1890
Adress:
Karl Gustavsgatan 24 A,
411 25 Göteborg

Beskrivning

I ett välbevarat sekelskifteshus anno 1890, i populära Vasastaden, i en välskött, trivsam och lugn bostadsrättsförening har ni nu chansen att förvärva en helt underbar bostad som nyligen renoverats. Fantastiskt bra läge med en kort promenad till såväl Handelshögskolan som Avenyn och bort mot Haga/Linné med sin gröna Slottsskog. Vi önskar er hjärtligt välkomna till Karl Gustavsgatan 24A!

Karaktärsdragen från sekelskiftet har bevarats vid renoveringen och det visar sig genomgående i bostaden genom den generösa takhöjden, vackra takstuckaturer, höga fotlister, välbevarade parkettgolv i holländskt mönster, underbara paraddörrar som skiljer vardagsrum från sovrum i fil, stora härliga fönster med djupa nischer och sista men inte minst den magiska kakelugnen som smyckar vardagsrummet. Ni erbjuds ett renoverat kök med fina materialval och plats för 6 middagsgäster runt matbordet, ett renoverat badrum med egen toppmatad tvättmaskin, ett väl tilltaget vardagsrum där ni kan umgås med vänner och familj. Sovrummet är en utmärkt plats för avkoppling där stuckatur och dubbeldörrar ger en underbar karaktär. Bostadens magiska balkong som är belägen mot den lugna innergården finner ni intill köket. Genomgående ljusa och trevliga ytskikt som ger en naturlig bas att inreda efter, förutom den holländska parketten så slipades resterande golv i bostaden under 2018. Nymålade fönster 2019. Välkomna in, upplev och bli förälskade! Här kan ni bara flytta in och njuta av tillvaron.

Varmt välkomna på visning!

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade fastigheterna med detaljrika fasader präglar i allra högsta grad stadsdelens eleganta utseende. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs med Vasagatan ligger det mysiga kaféer och restauranger tillsammans med mataffärer, skönhetssalonger och butiker. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna med sitt stora utbud av shopping, nöjesställen och träningsställen.

Sköna, gröna oaser finner man i närliggande Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

Rumsbeskrivning: Bostadens 75 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Genom den massiva porten till detta välbevarade sekelskifteshus tar ni er in i trapphuset som bevittnar om tiden från förr. Ni kan välja mellan att ta den rymliga hissen eller trapporna upp till våning tre. Ni möts av ett härligt ljus och rymd när ni tar klivet in i den generösa hallen. Goda förvaringsmöjligheter via tre platsbyggda garderober till vänster och ni erbjuds även olika möbleringsalternativ som inkluderar avlastningsmöbel alternativ ytterligare förvaring. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger klassisk ekparkett som slipades under 2018.

Vardagsrummet bevittnar om tiden från sekelskiftet tack vare den generösa takhöjden, magnifik takstuckatur, takrosett, höga fotlister, välbevarade fönster med djupa nischer och den karaktäristiska kakelugnen. Ett härligt rum som bjuder in till umgänge i goda vänners lag och ger möjligheten till att möblera med en större soffgrupp, bord och tv-möbel om så önskas. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ekparkett i klassiskt holländskt utförande.

Paraddörrarna leder er in till det rofyllda sovrummet som ger utrymme för en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsbord. Generöst med förvaring för kläder och skor finner ni i två stora garderober. Här kan ni ligga ned i sängen och beundra den magiska takstuckaturen. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger även här ekparkett som slipades 2018.

Ni välkomnas in i köket vars inredning går i svart och vitt tillsammans med en exklusiv bänkskiva i marmor och vitt metrokakel. Luck- och lådfronter är svenskproducerade i Falkenberg. Köket renoverades under 2016 och ger en platsbyggd känsla med goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i både över- och underskåp. Vitvarorna består av induktionshäll, inbyggd ugn och micro, köksfläkt, diskho i keramik, integrerad diskmaskin och en kombinerad kyl med frys i rostfritt utförande. Ett matbord för minst 6 gäster har en given plats intill och gör att familjen kan vara delaktiga i förberedelserna vid större tillställningar.

Intill köket kan ni, genom den helglasade dörren, ta klivet ut till bostadens stora härliga balkong som är belägen mot den lugna innergården med himlen som närmsta granne. En mysig plats där ni kan möblera med loungemöbel alternativt bord med stolar för att enkelt sitta ned och njuta av en god frukost eller ett glas vin på kvällen under våren och sommarens härliga månader.

Det helkaklade badrummet finner ni intill hallen. Stilrent renoverat 2018 med vitt kakel på vägg och på golvet ligger klinkers i marmorutförande från svenska Bricmate. Badrummets inredning går i grått och består av handfat med kommod tillsammans med en ovansittande spegel, ett spegelskåp för extra förvaring, WC, duschhörna med vikbara duschväggar i glas från Svedbergs samt en toppmatad tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. Ett härligt badrum med den ovanliga lyxen att ha ett fönster i.

En härlig bostad med tilltalande "walk around" planlösning. Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 732 kr/månad. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Till avgiften tillkommer obligatoriska tillägg för bredband om 165 kr/mån och nätavgift elabonnemang om 45 kr/mån.

Andelstal: Andel i föreningen är 5,61%. Andel av årsavgift är 5,57621%.

Pantsättning: Pantsatt, lån löses på tillträdesdagen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Betalas av köparen.

Överlåtelseavgift: Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr. Betalas av köparen.

Information Bostad

Adress: Karl Gustavsgatan 24 A, 411 25 Göteborg. Göteborg kommun.

Fastighetsbeteckning: Vasastaden 19:2

Objekttyp: Bostadsrättslägenhet. Byggår: 1890

Lägenhetsnummer: 7/1302

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4. Hiss finns.

Storlek: 2 rum och kök varav 1 sovrum. Boarea 75 kvm. Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Information Förening

Förening: Brf Karl Gustavsgatan 24. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 16 lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Karl Gustavsgatan 24 förärvade fastigheten Vasastaden 19:12 år 2000. Det finns två flerbostadshus som innefattar 16 stycken lägenheter. Föreningen har en god ekonomi och samtidigt byggnader i gott tekniskt skick. Se årsredovisningen för mer information.
Föreningen arbetar långsiktigt med en underhållsplan som sträcker sig till år 2044.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi. Föreningen har inte gjort några avgiftsförändringar de senaste åren tack vare sin stabila ekonomi. Inga kommande avgiftsförändringar inplanerade, kontrollerat med föreningen 20190108.

Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
Föreningen äger marken: Ja

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

Energideklaration: Utförd 2009-08-26. Energiprestanda 106 kWh/kvm och år.

Renoveringar: Utförda renoveringar:
2018: Balansering av värmesystem, byggt ut cykelskjulet på innergård samt målat.
2018: Installerat automatisk LED-belysning i trapphusen och entrén.
2018: Installerat elmätare i samtliga bostäder, utfört en OVK- besiktning och bytt fläktar på taket.
2017: Omplanering av mellangården skett.
2017: Rabatten längs B-huset har tagits bort och ersatts med en utbyggnad av cykelställ under tak.
2016: Ny motor i torktumlare.
2016: Ny utsugsfläkt på B-huset.
2016: Två nya utsugsfläktar på A-huset.
2016: Ny fläkt i torkrummet.
2015: Reparation och målning i källartrappor.
2015: Portdörr: ommålning, byte skyddsbleck
2014: Renovering tak i torkrum och renovering tvättstuga, väggar, golv och tak.
2014: Ny nödtelefon i hissen B-huset.
2014: Ny tvättmaskin 2
2013: Rensning och kontroll av avloppsstammar
2013: Ny central för portlås. Renovering av hiss i A-fastigheten.
2012: Målning trapphusens entréhallar.
2012: Reparation av dränering under uteplats lgh 1
2010: Målningsarbete utvändigt Sockel och ytterdörr.
2010: Renovera soprummet.
2009: Energideklaration.
2008: Tak- & Fönstermålning.
2006: Nya balkonger.
2006 : Värmesystem.
2007 Byte av termostater mm
1990: Rörstambyte, Omputsning av fasad och Omläggning av tak.

Planerat underhåll:
2019: Uppfräschning av torkrummet, Uppfräschning i båda husens källare.
2019: Se över fönsterbågar mot väster för att vid behov repareras och målas.
2019: Byta tätlister på fönster.
2020: Spolning av brunnar och ledningar för dagvatten.
Senaste renovering/ombyggnad: Under 2018 har förbättringar för ventilation skett i bostaden genom ytterligare utsug/frånluft i köket som en förbättringsåtgärd från OVK-besiktningen.

TV och bredband: Föreningen har ett gruppavtal med Comhem där en kostnad om 165 kr/mån tillkommer på avgiftsavin. I gruppavtalet ingår ComHems digital HD tv baspaket och bredband 100/10. För den som önskar går det självklart att uppgradera sig till en extra kostnad, som då kommer på en separat faktura från ComHem. TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Bredband: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Parkering: Varmgarage (Viktoriagaraget) går att hyra i huset mittemot. Kostnad från 1325kr/mån. Se hemsida för mera info: http://ikfab.kjellberg.se/parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering (M4) från 635 kr/mån ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Varmgarage (Viktoriagaraget) går att hyra i huset mittemot. Kostnad från 1325kr/mån. Se hemsida för mera info: http://ikfab.kjellberg.se/parkering

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering (M4) från 635 kr/mån ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Övriga byggnader: Det finns ett källarförråd till bostaden. Tvättstugan har två moderna tvättmaskiner och en torktumlare samt separat torkrum. På innergården finner man även ett cykelförråd.

Övrigt: Föreningens policy gällande ägande i föreningen är enligt följande: "Om det kan antas att förvärvaren för egen del inte permanent skall bosätta sig i bostadsrättslägenheten har föreningen rätt att vägra medlemskap. Den som har förvärvat en del i bostadsrätt får vägras medlemskap i föreningen om inte bostadsrätten efter förvärvet innehas av makar, registrerade partner eller sådana sambor på vilka lagar om sambors gemensamma hem skall tillämpas".

Informationen om föreningen har inhämtats från föreningens styrelse, årsredovisning och stadgar. Övriga uppgifter i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras, i enlighet med Fastighetsmäklarlagen, av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vi råder dig som potentiell köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter enligt GDPR på vår hemsida, www.lundin.se/villkor-och-cookies.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning