Snart till salu

3:a Gamla Masthugget

Jonas Criff
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 73 jonas.criff@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Bäckegatan 27 A

Kortfakta

Avgift:
3 698 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1933
Adress:
Bäckegatan 27 A,
413 16 Göteborg
Välkommen till Gamla Masthugget
Välkommen till Gamla Masthugget
Och denna tidstypiska landshövdingepärla
Och denna tidstypiska landshövdingepärla
Vackra spröjsade fönster
Vackra spröjsade fönster
Given matplats intill fönsterpartiet
Given matplats intill fönsterpartiet
Lungt beläget in mot gården
Lungt beläget in mot gården
Vackra tidstypiska radiatorer
Vackra tidstypiska radiatorer
Balkongerna följer även dem husets tidsepok
Balkongerna följer även dem husets tidsepok
Det andra sovrummet ligger i andra delen av lägenheten
Det andra sovrummet ligger i andra delen av lägenheten
Duschhörnan ryms bakom glasväggar
Duschhörnan ryms bakom glasväggar
Handfatet är en pärla i sig
Handfatet är en pärla i sig
Hallen är klinkerbelagd
Hallen är klinkerbelagd
Brf Bäckegatan är en orerhört populär förening...
Brf Bäckegatan är en orerhört populär förening...
...I hjärtat av Gamla Masthugget
...I hjärtat av Gamla Masthugget
sitt ner medan barnen leker
sitt ner medan barnen leker

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jonas.criff@lundin.se.

Smakfull bostad belägen i vackert landshövdingehus. Luftig och tilltalande öppen planlösning. Med en tanke bakom varje detalj är lägenheten perfekt och redo för inflytt. Detta trevliga hem bjuder på två bra sovrum, helkaklat badrum av ypperlig klass, kök och vardagsrum där väggen som en gång tagits ner ger en öppen och luftig känsla samt god förvaring i form av en bra klädkammare. Ett perfekt läge med nära till city, bra kommunikationer samt bara ett stenkast från Slottsskogen.

Rumsbeskrivning: Trevlig entré med bra plats för avhängning av ytterkläder. Ljusa väggar och härligt ljusinsläpp. Genomgående vackra golv som tillsammans med spröjsade fönster, hög takhöjd på ca 2,70 och spegeldörrar ger dig ett hem med karaktär!
Bostaden disponeras enligt följande:

Fräscht helkaklat badrum med duschhörna. Modernt med spotlights. Stilrent och smakfullt i vitt samt klinker i grått.

Ljust kök med stor matplats invid fönstret. Öppen planlösning mot vardagsrummet. I modern och funktionell tappning . Vita köksluckor i tidlös design, spis, ugn samt fin fläkt i rostfritt. Bänkskivor i sten, och svart glas ovan arbetsytorna som snyggt bryter mot den vita basen. Praktiskt och bekvämt med diskmaskin. Genomtänkt och smakfullt.

Stort vardagsrum med god plats att möblera på flera olika sätt. Stora fönster ger bra ljusinsläpp. Vackert golv även här.

Två bra sovrum med lungt läge mot gården. Master bedroom med utgång till bostadens balkong.

Välkommen på visning!

Information Ekonomi

Avgift: 3 698 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Andel i föreningen är 3,72925%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 008.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss. Våningsplan 2 av 3.

Byggår: 1933.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 66 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Uteplats: Balkong med utgång från sovrummet.

Bilplats: Boendeparkering. För info se www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 149 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, vindsförråd och tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Bäckegatan 25-31. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen registrerades 2000-11-13. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2001-06-19 och nuvarande stadgar registrerades 2013-06-12 hos Bolagsverket.

Föreningen är medlem i samfälligheten Brf Bäcken. Föreningens andel är 41 %. Samfälligheten förvaltar fjärrvärme och varmvatten.

Fastigheten har beteckningen Stigberget 25:2 och bebyggdes 1931-1933 med två flerbostadshus i tre våningar. Fastighetens värdeår är 1974. Byggnadernas totalyta är enligt föreningens ekonomiska plan 1857 kvadratmeter som utgör lägenhetsyta. Taxeringsvärdet för 2013 uppgick till 20 200 000 SEK, varav 7 200 000 SEK avser mark och 13 000 000 SEK avser byggnader. Föreningen upplåter 23 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Lägenheterna är fördelade på 3 lägenheter om 2 rum och kök, 17 lägenheter om 3 rum och kök, 1 lägenhet om 4 rum och kök samt 3 lägenheter om 5 rum och kök. Byggnadens uppvärmning är fjärrvärme. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen. Bostadsrättstillägg bekostas av medlemmarna.

Tidigare renoveringar och underhåll: enligt årsredovisningen under 2015 så renoverades den kvarstående hyresrätten (1 st) samt montering av balkonger för vissa lägenheter på plan två och tre utfördes. Balkongerna bekostades av respektive medlem. Föreningen har för tillfället inga planer på att justera avgifterna. Senast det var avgiftsjustering innebar det en sänkning med 8-10% i samband med byggnation och avgiftsuttag av vindsyta. (2016-06-30).

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter