Balkong i söderläge på åttonde våningen

Annie Mälarborn
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Gräddgatan 7

Kallebäcks Torn

Kortfakta

Pris/Bud:
2 625 000 kr
Avgift:
2 859 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 49 kvm
Våning:
8/14, hiss
Byggår:
2018
Adress:
Gräddgatan 7,
412 76 Göteborg

Beskrivning

Nu har ni möjlighet att bli ägare till en toppenfin bostad byggd 2018. Kallebäcks Torn är ett nytt snabbväxande område centralt beläget i Kallebäck med direkt närhet till centrum och kommunikationer. Lägenheten är ljus och smakfull samt inredd med fingertoppskänsla. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum är perfekt för att enkelt kunna laga mat och samtidigt vara social med med familj och vänner. Utgång till balkong med härlig utsikt. Sovrummet har plats för dubbelsäng samt ytterligare möblemang. Helkaklat badrum i ljusa sobra toner samt egen tvättmaskin. Ett bekymmersfritt boende mitt i stan och ändå nära till naturen!

Kallebäcks Torn lever du ett stadsliv på höjden i en av Göteborgs mer snabbväxande stadsdelar. Här har du närhet till både stadslivets puls och naturens lugn. Vill du njuta av en god fika på söndagspromenaden finns två riktigt mysiga caféer att välja mellan, Kaffestugan Lyckan och Bertilssons stuga.

Oavsett om du åker buss, cyklar eller kör bil kan du alltid lätt ta dig hem till Kallebäck från centrala Göteborg. I närheten ligger också Lackarebäcksberget, en oas med vackra bokskogar, bäckar och djurliv. Perfekt när du behöver en stunds avkoppling från vardagen.

Från Kallebäcks Torn till Avenyn eller Nordstan tar det ca 15 minuter med cykel. Med bussen tar det ca 10 minuter till Korsvägen.

Kallebäck är en bra utgångspunkt, oavsett var i Göteborgsregionen du vill åka. Med bil tar du dig snabbt och enkelt ut på de stora trafiklederna E6 och väg 40.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 2 625 000 kr

Avgift: 2 859 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Individuell mätning av varmvatten och elförbrukning tillkommer samt kostnad för kabel-tv/bredband.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,0529%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1704.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 14, hiss finns. Våningsplan 8 av 14.

Byggår: 2018.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 49 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska planen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Tv, bredband och telefoni via fiber.

Uteplats: Balkong, läge söder.

Bilplats: Parkeringsmöjligheter finns bl.a. i föreningens garage, till dessa platser är det separat kö. Det finns även cykelparkering och bilparkering i form av gatuparkering.

Övrigt: Mer info om bostäderna i Brf Kallebäcks Torn hittar ni här:

https://www.kallebackstorn.se.

Information Förening

Förening: Brf Kallebäcks Torn . Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 84 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Kallebäcks Torn förvärvade fastigheten Kallebäck 7:11 med adress Gräddgatan 7 som byggdes under 2017-2018. Föreningen består av 84 st bostadslägenheter där lägenhetsarean utgör 4675 kvm och markareal utgör 847 kvm. Föreningens byggnad var inflyttningsklar i december 2018. Huset byggdes av Stena Fastigheter och har certifiering Miljöbyggnad Silver.

Kallebäcks Torn är ett av Göteborgs mest attraktiva bostadsprojekt. Lägenheterna i Kallebäcks Torn har stora balkonger, många är inglasade, och utsikten är fantastisk. Insidan är stilren och skandinaviskt ljust. Alla lägenheter har en öppen kvadratsmart planlösning och de har ritats med en utpräglad känsla för detaljer. Detaljer som skapar trivsel och garanterat får dig att känna dig som hemma. Ordentliga hissar gör att stora möbler, barnvagnar och rullstolar lätt kommer in. Trapphusen har stora fönster för att du ska känna ljuset. Även fast alla lägenheter har tvättmöjligheter, finns det en gemensam tvättstuga.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner och torkskåp. I föreningen finns även tre cykelrum, ett barnvagns/rullstolsrum samt ett styrelserum. Soprummet är placerat på gården.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Conzignius Hem & Fastighet AB.
I avgiften ingår värme och vatten.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår för föreningens medlemmar.

Kommande/gjorda renoveringar: Då fastigheten är nybyggd föreligger inget renoveringsbehov.

Parkering: Föreningens förfogar över 35 garageplatser som nås via hissarna. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 1100 kr/månad. Utomhusparkeringar finns i området.

TV och bredband: Fastigheten är ansluten till stadsnätet iTUX. Avtal tecknas av lägenhetsinnehavaren.

Övrigt: Styrelsen äger rätt att bevilja juridisk person medlemskap endast under förutsättning att samtliga ledamöter ställt sig bakom beslutet. Beslutet kan förenas med villkor.

För mer information se föreningens hemsida: https://www.kallebackstorn.se/bostad/kallebackstorn.

Kallebäck

Kallebäck är ett trivsamt, stadsnära område i utkanten av Örgryte som gränsar till stora skogspartier och med Delsjöområdet som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum.

Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av väl¬hållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. Kallebäck är dessutom ett område som fortfarande är under stor utveckling.

Promenad- och cykelvägar går genom området, likaså busslinje 50. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger flera stormarknader, träningsställen och restauranger.

Runt Kallebäck finns vidsträckta skogar med härliga ytor för motion och rekreation samt badsjöar. Alldeles runt hörnet ligger Delsjöns golfbana som är en mycket vacker park- och skogsbana. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.

Kallebäck inbjuder till ett behagligt boende med natur, service och storstadsliv inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter