Såld

Stilren och välplanerad lägenhet

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Matilda Öhrfeldt
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Vetekornsgatan 27

5:a Mölndal / Bifrost

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
7 043 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 114 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Vetekornsgatan 27,
431 46 Mölndal

Beskrivning

Varmt välkomna till Vetekornsgatan 27, i populära Bifrost. En mycket stilfull lägenhet med stora och fina sällskapsytor, bra sovrum, rejält med förvaring, två badrum samt nyrenoverat kök! Lägenheten har fönster i två väderstreck med balkongen ut mot innergården som bjuder på eftermiddags och kvällssol! I Bifrost bor man centralt i Mölndal med närhet till den nybyggda gallerian, men ändå skogen som granne och riktigt bra kommunikationsmöjligheter. I området finns även förskola och grundskola, Hemköp, Pizzeria, stora och fina lekplatser samt Änggårdsbergen med sina promenad och löparslingor.

Varmt välkommen att boka in er på visning!

Hall
Denna lägenhet bjuder på en stor hall som sträcker sig genom hela lägenheten. I första hand finns det bra med yta för ytterkläder och skor vid entrén, men också en riktigt bra klädkammare längre in i hallen. Från hallen nås lägenhetens samtliga rum utom det ena sovrummet.

Kök
Smakfullt renoverat kök i stilrena färger så som grått, vitt och svart. Genomgående vita luckor som går stilfullt ihop med den mörka bänkskivan och de vita kaklet. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, kyl, frys, inbyggd micro/ugn i rostfritt material. Matbordet har sin givna plats intill fönstret med fin utsikt över innergården.

Sovrum
Lägenhetens första sovrum ligger med fönstret mot innergården och utgång till balkongen. Balkongen bjuder på eftermiddagssol men även kvällssol, vilket gör detta till en mysig plats under sommaren men även in på hösten. Detta är ett perfekt föräldrasovrum med rejäla garderober och gott om plats för dubbelsäng och sängbord.

Vardagsrum
Ett välplanerat vardagsrum som ger plats åt en stor soffgrupp, soffbord samt tv-bänk. Fönstret vetter ut mot öster. Fint parkettgolv i hela rummet samt ljusa väggar och en modern fondtapet gör det lätt att anpassa möbler och färgval efter eget smak och tycke.

Sovrum
Från vardagsrummet nås också det andra sovrummet. Ett ljust sovrum med bra yta och ger plats åt dubbelsäng, sängbord samt ett skrivbord och ytterligare förvaringsmöbel om så önskas. Detta rum passar perfekt som sovrum, barnrum eller varför inte ett lekrum?

Badrum
I anslutning till köket finner vi det stora badrummet som rymmer dusch, badkar, toalett, kommod med förvaring, samt tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har kaklade väggar i ljusa nyanser och har ett praktiskt vädringsfönster mot innergården. Detta badrum går att stänga i mellan, vilket gör att det enkelt blir två badrum. Längre in i lägenheten finns vi även en gästtoalett som gör det praktiskt för den större familjen.

Sovrum 3 och 4
Längre in i lägenheten finner vi två identiska sovrum som praktiskt kan användas som barnrum. Dessa rum ger plats åt säng, skrivbord, förvaringsmöbel samt garderob om så önskas. Det ena rummet har fönstret mot innergården och det andra mot vägen.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 7 043 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 445 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,94897%. Andel av årsavgift är 0,94897%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 650 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 350 kr och hushållsel 300 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 44/1201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 5 rum och kök, varav 3-4 sovrum. Boarea ca 114 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-TV via Com Hem.
Internet: Bredband via Com Hem samt fiber via Bredbandsbolaget.

Energideklaration: Energiprestanda 127 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Täckdiket 4 i Mölndal.
I föreningen finns 143 st lägenheter och 3 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade fastigheten Täckdiket 4 år 2007. Fastigheten bebyggdes 1968. Föreningen består av 143 lägenheter, varav ca 39 upplåts med hyresrätt. Det finns även 2 hyresrättslokaler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under 2019 kommer avgifterna att höjas med 3,5% på grund utav renoveringarna/underhållsarbetena som just nu pågår. Föreningen har under 2015 ombildat och sålt 3 hyresrätter vilket är gynsamt för föreningens ekonomi. Föreningen har som tidigare år renoverat lägenheter inför försäljningar. Detta medför negativ resultatpåverkan då endast kostnaderna syns och inte intäkterna. Likviditeten är dock fortsatt god även om den blir sämre under året pga gårdsarbetet.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan.
Föreningen planerar framöver att energideklarera fastigheten på nytt, utföra en renovering av V/A-stammar samt att renovera fasaden. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.
Gjorda renoveringar:
Innan 2007 installerades säkerhetsdörrar
2009 energideklarerades fastigheten, en OVK-besiktning genomfördes och armaturer byttes ut i trappuppgångar. Samma år byttes några maskiner ut i tvättstugor.
2012 utfördes en översyn av trapphus, portkodsdosor, entrédörrar samt pannrum. Samma år genomfördes förbättringsarbete på lekplats på gård och ett antal träd nedtogs.
2013-2014 åtgärdades två lägenheter på grund av fastighetens problem med fukt i bottenplatta.
2013-2015 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen och ett nytt styrsystem installerades för värme och ventilation. Detta för att minska driftkostnaden. Under hösten 2014 fick föreningen bidrag från energimyndigheten för att utreda åtgärder för energiförbättring av fastigheten som kan utföras i samband med fasadåtgärder. Föreningen samarbetar med med HSB:s energiexpert för att under första kvartalet 2015 ta fram beräkningar på fastighetens status samt vilka effekter olika åtgärder skulle få.
2015 utfördes en radonmätning med godkänt resultat. Samma år renoverades även innergården.

Övrigt: Bostadsrättsföreningens hemsida: www.brf-td.se.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Ny planritning
Ny planritning
Counter