Snart till salu

Trevlig och social bostad med välbevarade detaljer från 20-talet

Victoria Wigerud
ansvarig mäklare

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Carlandersplatsen 1

2:a Johanneberg / Korsvägen

Kortfakta

Pris/Bud:
3 980 000 kr
Avgift:
2 358 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 70 kvm
Våning:
1/5, hiss
Byggår:
1927
Adress:
Carlandersplatsen 1,
412 55 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på victoria.wigerud@lundin.se.

I ett välbevarat hus från nyklassicismens tid runt 1920-talet, beläget vid Korsvägen i centrala Göteborg har ni nu chansen att förvärva denna unika tvårummare. Hjärtligt välkomna till Carlandersplatsen 1! Bostaden har alla tänkbara attribut som påminner om tiden från förr, stora höga fönster med djupa nischer, höga fotlister, vacker ekparkett i klassiskt fiskbensmönster och takrosetter. Ni erbjuds en öppen härlig planlösning mellan köket och vardagsrummet som bjuder in vänner och familj kan vara delaktiga vid större tillställningar. Ett rofyllt sovrum med utrymme för en dubbelsäng tillsammans med bra förvaring i garderober och klädkammare som ni finner intill hallen. Ett helkaklat badrum med egne tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna. En magisk bostad där ni bara kan flytta in och njuta av tillvaron!

Varmt välkomna på visning!

I området Johanneberg/Korsvägen har ni endast en kort promenad bort Avenyn med ett stort utbud av restauranger, nattklubbar, affärer, banker, bibliotek etc. som leder ner till flera större shoppingstråk. Vid Korsvägen ligger Världskulturmuseet, Universeum och Liseberg.

Bostadens 70 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni möts av det charmiga och välbevarade trapphuset innan ni kliver in i denna ljusa och trevliga bostad. Hallen är rymlig och ger god förvaringsmöjlighet i klädkammare intill. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger praktiskt klinker med fint mönster i svart.

Kliver ni vidare in i bostaden så finner ni det kombinerade vardagsrummet med kök i en öppen härlig planlösning. Den generösa takhöjden ihop med de ljusa ytskikten ger en luftig känsla. Köket bjuder in till härlig matlagning tillsammans med vänner och familj som kan vara närvarande och hjälpa till. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i vitt med släta köksluckor tillsammans med vit bänkskiva och stänkskydd ovan som ger ett enhetligt intryck. Vitvarorna består av indutionshäll, inbyggd ugn av kombi modell där den kan användas som mikro också, köksfläkt, integrerad diskmaskin och integrerad kyl med frys. En köksö med möjlighet till 2-4 stolar är en utmärkt avlastning vid matlagning och dukning.

Vardagsrumsdelen bjuder in till möblering med en större soffgrupp, bord och avlastningsmöbel för den som önskar samt ett matbord för minst fyra gäster. Stora fönsterpartier som bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna och på golvet ligger ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Sovrummet är en rofylld plats för avkoppling. Möblera gärna med en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel samt god förvaring i två garderober. Väggarna är målade i en ljus nyans och på golvet ligger ekparkett i klassiskt fiskbensmönster.

Det helkaklade badrummet har vitt kakel på vägg tillsammans med svart-vit mönstrat klinker på golv i marockansk stil. Inredningen består av WC, handfat med ovansittande spegel, duschhörna med väggar i glas och en tvättmaskin som underlättar vardagssysslorna.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 3 980 000 kr

Avgift: 2 358 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. I avgiften ingår ett obligatoriskt tillägg om 190 kr/månaden som avser el.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,48%. Andel av årsavgift är 1,53%.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Lorensberg 33:27.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 01/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5, hiss finns.

Byggår: 1927.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 70 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Anslutning via ComHem, basutbud ingår i avgiften.
Internet: Anslutning via ComHem, ingår i avgiften.

Bilplats: Föreningen förfogar över två garage, men i dagsläget är det flera års kö.

Energideklaration: Energiprestanda 148 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Carlandersplatsen 1 2 3. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 39 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Carlandersplatsen är en välordnad förening med mycket god ekonomi och låg belåning. Bostadsrättsföreningen förvärvade fastigheten Lorensberg 33:27 år 2001.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Lundéns fastighetsförvatning. Föreningens ekonomi är stabil, under 2017 amorterade föreningen 1 miljon på sitt lån och det medförde att lån/kvadratmeter är nere på 1 938 kr. Genomsnittet i Göteborg ligger på 6000 kr lån/ kvm. I dagsläget finns det inga avgiftsförändringar inplanerade. Kontrollerat med föreningen 20180725.

Kommande/gjorda renoveringar: Större omfattande renoveringar genomfördes 1995-1997. Inga stora renoveringar föreligger. Föreningen följer en upprättad underhållsplan.

Övrigt: Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och separata elmätare till varje lägenhet. Dessa mäts av en gång i kvartalet och läggs på avgiften för varje enskild lägenhet.

Innerstaden

Storstadspuls, kaféliv, gröna oaser och historiska vingslagVälkommen till Göteborgs innerstad! Stadskärnan består av flera områden, däribland Vasastaden, där vårt kontor finns, Linnéstaden, Haga, Kungshöjd, Guldheden, Landala Egnahem, Johanneberg, Lorensberg, Heden, Stampen och Gårda. Majoriteten av bostäderna utgörs av lägenheter men radhus och villor finns också. Här bor man med direkt närhet till Göteborgs stora utbud av kultur och nöje, med mängder av restauranger och caféer, shoppingstråk och träningsställen att välja mellan. Flera av Göteborgs Universitets institutioner samt Chalmers Tekniska högskola finns också här och stadens vackra parker finns på gång- eller cykelavstånd. Botaniska trädgården, Slottsskogen, Trädgårdsföreningen, Bältesspännarparken och Näckrosdammen är några av alla gröna oaser.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken. Området är uppdelat på Norra Guldheden och Södra Guldheden och trots den täta bebyggelsen, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten. I området finns två vattentorn, varifrån man i det södra får en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset har satt prägel på stadsdelen då flertalet doktorer och systrar gett namn åt Guldhedens gator. Vid Doktor Fries Torg finns bland annat mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek. Även Guldhedstorget vid Wavrinskys plats - knutpunkt för flera spårvagns- och busslinjer - erbjuder ett bra utbud av restauranger och butiker. Här bor du centralt med närhet till stadens utbud.

Gårda

Gårda är en central och modern stadsdel som andas både historia, nutid och framtid.
I området finns såväl bostäder och kontor som gammal bebyggelse. I de egna kvarteren och i grannområdena, däribland i Focus-huset, finns ett stort utbud av mataffärer, butiker, caféer och restauranger. Göteborgs evenemangsstråk löper från Ulleviarenorna bort till Liseberg, Universeum och Världskulturmuseet.
Nära Södra Gårda ligger Lisebergs pendelstation och Korsvägen, knutpunkt för ett stort antal buss- och spårvagnslinjer.

Haga

Haga är en stadsdel med stor charm och stark karaktär och är en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Bebyggelsen består av gamla restaurerade landshövdingehus och tegelhus tillsammans med moderna bostäder, byggda delvis i samma stil. Kullerstensgatan Haga Nygata är områdets huvudgata och kantas av ett stort utbud av mysiga och personliga butiker, caféer och matställen. Liten Karin, Haga Trätoffelfabrik och kaféer som serverar gigantiska kanelbullar är några typiska Haga- företeelser. Under året ordnas olika arrangemang som till exempel Bondens marknad och den klassiska julmarknaden. Anrika Hagabadet ryms i vackra Renströmska badet och är en plats för alla sinnen.
Här bor du i en unik och mysig Göteborgsmiljö med direkt närhet till Järntorget, Linnéstaden, Vasastaden och Skansen Kronan.

Heden

Heden är en stadsdel där det sjuder av aktivitet och folkliv året om. Här samlas årligen mycket folk vid sportevenemangen Gothia Cup och Partille Cup. Här finns även en isbana öppen för allmänheten nära Exercishuset.
Flera av Hedens höga hus har pampiga fasader som ger karaktär åt stadsdelen. Många av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer, restauranger och trevliga butiker och med en kort promenad når man Göteborgs stadskärna. Området ligger mitt i Göteborgs evenemangsstråk som löper från Ulleviarenorna till Korsvägen med Liseberg och Världskulturmuseet. Mer av Göteborgs rika kulturliv finns vid Götaplatsen.

Johanneberg

Johanneberg är en trivsam stadsdel med härlig atmosfär belägen i Göteborgs södra centrum. Bebyggelsen i denna del av staden är varierad och består främst av flervåningshus men även villakvarter. Nedre Johanneberg går främst i 1920-talsstil medan den övre delen karaktäriseras av ljusa funkishus.
Utmed Eklandagatan och Gibraltargatan finns flera mysiga kaféer, restauranger och butiker. Med sin närhet till Chalmers tekniska högskola och flera av Göteborgs universitets institutioner är området populärt bland studenter. Kommunikationerna i området är mycket goda och Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.

Kungshöjd, Otterhällan och Inom Vallgraven

Bebyggelsen inom vallgraven är idag en spännande blandning av historiska byggnader och toppmodern arkitektur. För den som bor här ligger allt nära till hands. Stadsdelen har ett av stadens största utbud av shopping, kaféer, restauranger och nöjesställen. Magasinsgatan, kvarteren runt Domkyrkan och Hamngatorna är några av alla shoppingstråk.
Uppe på Kungshöjd och Otterhällan får man en härlig utsikt över hamnen och skärgården utanför. Sköna oaser finner man här och var, exempelvis i Kronhusparken, Kungsparken och i anrika Trädgårdsföreningen med Palmhuset, Rosencaféet och Trädgår’n. Nere vid Lilla Bommen ligger Göteborgs gästhamn och Göteborgsoperan. Utmed kajerna på södra älvstranden växer ett nytt rekreationsområde fram.

Landala Egnahem

Landala Egnahem är beläget i Göteborgs södra centrum och är ett vackert och charmigt område beläget på en egen liten skogsklädd bergsplatå med vacker vy över staden.
Bebyggelsen består av en blandning av flerbostadshus, villor och radhus men domineras av de omtalade chokladbruna villorna i nationalromantisk stil. Trappor och promenadvägar leder ner till Wavrinskys plats och Chalmers varifrån bussar och ett stort antal spårvagnslinjer går. På bara några minuter tar man sig ner till Göteborgs stadskärna. Vid Doktor Fries Torg, Guldhedstorget och Landala Torg hittar man ett stort utbud av butiker, caféer och matställen.

Linnéstaden

Linnéstaden kännetecknas av pampiga stenhus, mäktiga trädalléer och nivåskillnader. De vackra byggnaderna härstammar främst från början av förra sekelskiftet och bidrar till områdets stora charm och starka karaktär. Skansen Kronan stod klar 1641 och är en viktig kulturhistorisk symbol.
Längs Linnégatan och dess tvärgator samt vid Järntorget finns ett myller av mysiga butiker, kaféer och restauranger. Hagabion och Pusterviksteatern står för en del av det kulturella utbudet. I populära Slottsskogen kan man strosa eller motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Botaniska trädgården står för fantastisk blomsterprakt året om. Parken ansluter till Änggårdsbergen, en vidsträckt vacker skog med flera promenadstigar och motionsslingor. I Linnéstaden lever man ett rikt storstadsliv i en charmerande miljö.

Lorensberg

De pampiga, välbevarade stenhusen i Lorensberg präglar stadsdelens utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Flera av stadsdelens gator kantas av mysiga kaféer och restauranger och trevliga butiker, och Göteborgs stadskärna nås med en kort promenad. Kommunikationerna är mycket goda, med Hedens busscentral och Korsvägen som knutpunkter.
Stadsdelen har ett rikt musik- och kulturliv och Lorensbergsteatern stod klar 1916. Vid Götaplatsen ligger Konstmuseet, Konserthuset, Stadsteatern och Stadsbiblioteket. Evenemangsstråket går genom stadsdelen från Världskulturmuseet och Liseberg bort till Ulleviarenorna. Näckrosdammens park ligger nära till hands, liksom Vasaparken och Trädgårdsföreningen.

Stampen & Prippska tomten

Stampen och Prippska tomten är en unik bostadsmiljö som andas både historia, nutid och framtid. Under 1600-talet uppfördes här Skansen Lejonet och de första fabrikerna. Vattnet i Vallgraven och Fattighusån var viktigt för de bryggerier och fabriker som drevs i området. Pripps Bryggerier var det sista av bryggerierna att lämna området. Här blandas äldre tegelbyggnader med anor från 1900-talet med toppmoderna höghus och Odinsplatsens konkava funkisfasader.
I kvarteren finns butiker, restauranger och träningsställen. Här bor man nära Göteborgs stora shoppingutbud, däribland Nordstan som är ett av Sveriges största shoppingcenter.
Ett stenkast från Stampen ligger Ulleviarenorna och anrika Trädgårdsföreningen.

Vasastaden

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av husen byggdes mellan 1870-1920 med inspiration från Paris och Wien. Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé med ett stort utbud av mysiga kaféer och restauranger. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping och nöjen. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området.

I Göteborgs innerstad lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter