Såld

Solig balkong med fantastisk utsikt över hamninloppet och älven

Jonas Criff
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 73 jonas.criff@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Krokegatan 5

2:a Gamla Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 945 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 57 kvm
Våning:
2/4, hiss
Byggår:
1936
Adress:
Krokegatan 5,
413 18 Göteborg
Välkommen upp på Masthuggsberget!
Välkommen upp på Masthuggsberget!
Och upp till Krokegatan, belägen längst fram med otröttbar utsikt!
Och upp till Krokegatan, belägen längst fram med otröttbar utsikt!
Från bostadens balkong intas med fördel middagen under sommarhalvåret
Från bostadens balkong intas med fördel middagen under sommarhalvåret
Vackra solnedgångar mitt framför dig
Vackra solnedgångar mitt framför dig

Beskrivning

I lugna Masthugget, granne med Masthuggskyrkan, finner ni denna välplanerade och ljusa lägenhet med enastående utsiktsläge. Stor balkong i väster med eftermiddags- och kvällssol där man kan följa hela hamninloppet och vackra solnedgångar. Vardagsrummet går att dela av till ett litet extrarum för den som vill. Trivsamt kök. Mysigt sovrum med platsbyggd förvaring och möjlighet till arbetshörna. Badrum med dusch och plats för tvättmaskin.

Gamla Masthugget är en lugn stadsdel som ligger med kort promenadavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping i form av spännande och lite udda småbutiker. Gamla Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan. Här finns minilivs, grönsakshandlare, videobutik, florist, frisör kafé och pizzeria. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till det vackra älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som avgår alldeles i närheten samt 11:ans spårvagn.

Välkommen att kontakta mäklaren för visningstid!

Rumsbeskrivning: Hall
Möblerbar hall med plats för ytterkläder samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob/städskåp. Ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum
Ljust och generöst utformat vardagsrum med naturlig matsalsdel. Fantastisk utsikt över Göteborgs hamninlopp och älven samt utgång till stor balkong med härligt solläge. Ekparkett och vita väggar. Bokhyllan i vardagsrummet kan ingå i köpet.

Kök
Trivsamt och praktiskt kök från 2018 med bra arbetsytor och förvaring. Här ryms en matplats för tre personer. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Sovrum
Mysigt sovrum med två platsbyggda garderober på vardera sida sängen. Här finns även ytterligare garderober samt plats för skrivbord eller läshörna. Ekparkett och vita väggar. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum
Blå våtrumsmatta och vita kaklade väggar med blå bård. Inredningen består av wc (Ifö, installerad 2014), handfat (Gustavsberg, installerad 2014) samt spegel och dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 945 kr/mån. I avgiften ingår vatten.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,5%. Andel av årsavgift är 2,77004%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 200 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 50 kr och hushållsel 150 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 104 .

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, hiss finns. Våningsplan 2 av 4.

Byggår: 1936.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 57 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via Comhem.
Internet: Bredband via Comhem.

Uteplats: Stor balkong med fritt västerläge och enastående utsikt över Göteborgs hamninlopp och älven.

Bilplats: Föreningen förfogar över tre parkeringplatser som för närvarande är uthyrda. En p-plats kostar 525kr att hyra i månaden.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 131 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett källarförråd. I föreningen finns bastu, cykelförråd/barnvagnsrum, festlokal, samlingslokal, gästlägenhet (gratis för medlemmarna) samt tvättstuga med torkrum.

Information Förening

Förening: Brf Kroken.
I föreningen finns 38 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Kroken äger fastigheterna Stigberget 2:32, 2:40 samt 2:30 i Göteborg. Fastigheterna byggdes 1936 och består i 3 flerbostadshus i 4 våningar. Föreningen upplåter 33 lägenheter med bostadsrätt samt 5 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.
Föreningen hade en avgiftshöjning på 2% 2018.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Det finns planer på att renovera bastu.

Gjorda renoveringar:
1982.rörstambyte samt nyinstallation av hiss.
2003 målning av fönster, hydrofobiering av fasad samt renovering av sydgavel.
2007 renovering av hissmaskin.
2008 säkring av bergskant mot granntomt.
2009-2010 intsallation av FTX-aggregat.
2011 byte av porttelefoner och lås.
2012 röjning av träd för bättre sikt samt renovering och injustering av ventilation.
2012-2014 uppförande av balkonger.
2014-2015 Åtgärd av fuktskada i tvättstuga och källarlägenheter/förråd
2015 byggdes cykelgaraget
2015 ny asfalt på framsidan
2016 byttes gavel fönster på 9:an
2016 rörinfodringar
2017 upprustning av framsidan
2017 gästlägenheten totalrenoverad.

Gamla Masthugget


Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter