Såld

nyproducerad med många tillval och enastående utsikt

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Kvarnbygatan 33

3:a Mölndal / Kvarnbyn

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 125 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 79 kvm
Våning:
8/10, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Kvarnbygatan 33,
431 34 Mölndal

Beskrivning

Välkommen till Kvarnbyterrassen i populära Mölndals Kvarnby. Här i anrika Kvarnbyn har det skapats omsorgsfullt utformade bostäder med högt läge och utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Denna nyproducerade kvadratsmarta trea har öppna sociala ytor, praktisk vardagrsum och kök i L-form, generösa fönsterpartier samt stor balkong i soligt sydväst läge. Man har med omsorg satsat på många exklusiva tillval och lägenheten är långt ifrån standardutförande. Stilrent vitt Marbodalkök med kvalitativa vitvaror från Husqvarna samt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare. Insynsskyddat och soldränkt läge på balkongen med fantastisk utsikt! I föreningen finns en gemensam takterrass.

Att bo intill Kvarnbyns unika miljö är få förunnat. Det småskaliga och gemytliga genomsyrar livet här, samtidigt som man har nya Mölndals innerstad på bekvämt avstånd. Kvarnbyn skiljer sig från omgivande stadsdelar genom sin gamla bebyggelse och den brusande Mölndalsån som forsar ner längs sluttningen mellan husen. Här kan man gå ner till Kvarnby Bageri och köpa nybakat bröd på morgonen eller äta en middag på charmiga Kråkans Krog. Trots små stadskänslan får du promenadavstånd till Mölndals innerstad och den nya gallerian med ett 70-tal butiker, restauranger och caféer. Goda kommunikationer med bussar från Gamla Torget, tåg från Mölndals station eller spårvagn från Mölndals centrum som snabbt tar dig in till centrala Göteborg på bara 13 min. Promenadvägar med fina naturområden finns i närheten medan Gunnebo Slott, badsjöarna Stensjön och Rådasjön ligger inom kort avstånd.

Beskrivning av interiör: Beskrivning av interiör

Nu erbjuds ett av Kvarnbyns bästa lägen och helt fria läge, där man lever i princip insynsskyddat och med slående panoramautsikt över Kvarnbyn och Mölndals centrum från den härliga balkongen. Denna pärla till bostad disponeras enligt följande;

Innanför entrén möts vi av en inbjudande hall som erbjuder både avhängning och förvaring i stor skjutdörrsgarderob med spegeldörr. Lite längre fram finns även en rymlig walk-in-closet med elfasystem. Hallen rymmer en dekorativ mindre hallmöbel. Genomgående för hela bostaden är väggar målade i vitt och längs golvet löper en parkett i vaniljmatt ek, vilket inger en känsla av rymd och ljus samt ger en god bas att inreda utefter.

Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats för hela familjen är vardagsrummet och köket, vilka är integrerade med varandra i en öppen och social planlösning. Ytan är enkel att möblera med både soffgrupp och matplats. Stora fönsterpartier släpper in rikligt med ljus. Från rummet når man en väl tilltagen balkong i sydvästläge och med ett smidesräcke av galvat stål. Här strålar solen från förmiddag till kväll.

Köket från Marbodal andas kvalité och har bredare stomme för maximal förvaring samt är fullt maskinellt utrustat med fin maskinpark från Husqvarna. Här finns induktionshäll, integrerad rostfri ugn och micro i arbetshöjd, integrerad diskmaskin och både kyl och frys i fullhöjd. Många skåp och lådor ger god förvaring för kökets alla redskap, push and open funktion på överskåpen samt vid ugn. Diskhon är underlimmad i den väldisponerade svarta arbetsbänken. Matplatsen tar enkelt 6-8 st gäster. Bjud familj och vänner på en god middag, garanterat uppgjort för succé med en magisk utsikt!

Master bedrom nås från hallen/vardagsrummet. Gott om förvaring erbjuds i en garderobsvägg med skjutdörrar. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord. För den som önskar ryms även kompletterande förvaringsmöbler. Fin fondvägg som ger en harmonisk känsla i rummet. Båda sovrummen har vy mot en lugn "innergård".

Det andra och mindre sovrummet ligger alldeles intill. Det kan med fördel användas som barnrum eller varför inte som gästrum/arbetsrum. Även här finns förvaring i platsbyggda garderober.

Badrummet är lyxigt och generöst i storlek. Väggarna är består av italienskt kakel 600x300 i mörkgrått och samsas med ett smakfullt klinkergolv i ljusgrått. En hörndusch med väggar i glas och takdusch, wc, ett bredare handfat med kommod och handdukstork håller alla samma höga standard. Samtliga av märket Svedbergs. Badrummet har även en praktisk tvättavdelning med både tvättmaskin och torktumlare á 8kg från Husqvarna. Ovanliggande arbetsyta och förvaring. Sex spotlights berikar rummet.

Lägenheten har, förutom uppdaterat kök, vitvaror och badrum dessutom uppdaterat en mängd materialval från standard och exempel på detta är alla innerdörrar som är mer ljudisolerade, vita lister, extra kontaktuttag - detta är genomgående för alla rum.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 125 kr/mån. Varmvattentillägg:
Denna post faktureras på samma avi som avgiften, men går under fliken driftkostnader och är inte inkluderad i månadsavgiften. Bredband tillkommer på 200kr/månad, som aviseras med avgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,2409%. Andel av årsavgift är 1,24095%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 789 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr, vatten/avlopp 189 kr, hushållsel 250 kr och övrigt 200 kr.
Varmvatten (under fliken VA) baseras på förbrukning och faktureras med avgiften.
Under fliken *övrigt avser kostnaden för bredband, kabel-tv samt IP-telefoni.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: D1101/1101.

Våningsplan: Våningsplan 8 av 10, hiss finns. Från framsida är lägenheten belägen på våning 8 av 10. Vid entrén/baksidan ligger lägenheten en trappa upp. Hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 3 rum, varav 2 sovrum. Boarea ca 79 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX-system (Mekanisk till- och frånluft).

TV- och internetanslutning: TV: Tv och bredband via comhem, detta aviseras tillsammans med avgiften.

Bilplats: Garageplats. Går att hyra för 930 kr/mån.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 82 st lägenheter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen består av 82 bostadsrätter samt ett serviceboende med 9 lägenheter och en lokal. Föreningen äger fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 som är bebyggd med två lamellhus och tre punkthus. Byggnadsprojektet genomfördes på totalentreprenad av Bonava och inflyttning skedde dec 2016 till sep 2017. Med ett högt läge i Mölndal erbjuder föreningen ett modernt boende med fantastiska utblickar över omgivningen. Närheten till Kvarnbyns genuina miljöer med sitt forsande vatten, Gamla Torgets service och närheten till kollektivtrafik.

Gemensamma utrymmen: Cykelförvaring finns i garagedelen och barnvagnsrum i entréplan. Varje lägenhet har egen tvättutrustning.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Inga avgiftshöjningar är planerade för 2019/2020 (2019-07-30).

Kommande/gjorda renoveringar: Fastigheten är byggdes 2015-2016. Underhållsplan har upprättats under hösten 2017 tillsammans med teknisk förvaltning. Inga planerade renoveringar i dagsläget.

Parkering: Under/bakom huset finns även ett 4-vånings garage innehållande 194 p-platser där Brf Kvarnbyterrassen har 88 platser. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet. Det kan eventuellt vara 1 mån väntetid, om platsen är upptagen. Garaget nås smidigt via hissen i huset.

TV och bredband: Digital-tv, bredband och IP-telefoni via Comhem. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 200kr/månad.

Gårdsplats: På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter