Såld

Trevlig planlösning, fint ljusinsläpp & två hörnbalkonger

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skepparegången 24

4:a Masthugget

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 259 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 115,5 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1967-72
Adress:
Skepparegången 24,
413 18 Göteborg

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad fyra som passar perfekt för barnfamiljen eller de som bara vill ha lite extra yta! Lägenheten har ett härligt genomgående läge med fönster i två väderstreck med vidsträckt utsikt över horisonten samt lugnt gårdsläge. Två hörnbalkonger varav båda är inglasade och bjuder härlig sikt mot kranarna. Trevliga sällskapsytor med stort kök och vardagsrum, två till tre sovrum, gott om förvaring, två badrum med dusch samt tvättstuga. Lägenheten har ett behagligt inomhusklimat då den är sval på sommaren och varm på vintern. Perfekt läge i området med direkt närhet till Masthuggstorget.

Brf Masthugget är i dagsläget Sveriges största bostadsrättsförening. En välmående förening med god ekonomi som tack vare sin storlek kan erbjuda bekvämligheter och fördelar utöver det vanliga, såsom gott om garageplatser, bilkooperativ, snickeri- och målarlokal, gym och bastu, festlokal med mera. Lugnt, tryggt och barnvänligt område.

I Masthugget bor ni i mysiga kvarter med gångavstånd till Linnéstadens och Långgatornas restauranger, kaféer, barer och trevlig shopping. Masthuggets huvudstråk är Fjällgatan och här finns minilivs, grönsakshandel, bageri, sushirestaurang, frisör, godisbutik, pizzeria och besöksgarage. Här bor ni även med närheten till såväl Slottsskogens gröna natur som till Masthuggskyrkans fantastiska utsiktsplats och älvinloppet med Klippan och Röda Sten. Goda kommunikationer med buss 60 som stannar alldeles i närheten av huset. Det är även lätt att ta er dit ni vill till fots eller med cykel.

Välkomna att boka tid för visning!

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 115,5 kvm är disponerade enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en rymlig möblerbar hall med gott om utrymme. Här finns plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i en inbyggd garderob. Vitt klinkergolv och ljusa väggar.

Stort kök med lugnt gårdsläge, utgång till en av lägenhetens balkonger. Köket är utrustat med hällspis (installerad 2009), fläkt, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd (installerade 2014) samt vinkyl (installerad 2012). Vitt klinkersgolv som sträcker sig ut ifrån hallen med vitmålade väggar. I köket ryms en generös matplats och ett fönster i vinkel bidrar med ljusinsläpp. Mysig gårdsbalkong med delvis sol under dagen, sopnedkast och förråd.

Generöst vardagsrum med fina vinklar och rikligt ljusinsläpp från två stora fönsterpartier med utsikt över takåsarna. Härifrån nås lägenhetens andra balkong som är inglasad och är ett perfekt ställe att avnjuta horisonten. Vardagsrummet kan inredas med stor soffgrupp, matplats och övrigt möblemang. Originalparkett i holländsk läggning och vita väggar.

I anslutning till vardagsrummet, ligger ett rum som kan användas som matsal, kontor eller sovrum. Originalparkett i holländsk läggning och ljusa väggar. Ett fönster i insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och är utrustat med en större skjutgarderob. Ekparkett och ljusa väggar. Ett fönster i insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp.

Det mindre sovrummet har plats för säng och arbetshörna. Ekparkett och ljusgråa väggar. Ett fönster i insynsskyddat läge bidrar med ljusinsläpp.

I anslutning till sovrummen finns en inre hall med goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober samt en klädkammare.

Lägenheten har två badrum som nås från hallen, båda badrummen är nyrenoverade från 2017. Exklusivt badrum med vita helkaklade väggar med matchande grått golv. Inredningen består av wc, handfatkommod och spegel. I anslutning finner du tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt en garderob.

Det mindre badrummet går i samma stil och inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 259 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,0012371%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 510 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 160 kr/mån, och hushållsel 350 kr/mån.
Elförbrukningen är baserad på ca 2 personer.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0170/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss. Våningsplan 1 av 4. Entréplan.

Byggår: 1967-72.

Storlek: 4 rum och kök. Boarea ca 115,5 m². Areauppgifter enligt bostadsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät via iTUX (systerbolag till Comhem), mer info finns på föreningens hemsida. Internet: Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Mer info finns på föreningens hemsida.

Uteplats: Lägenheten har två hörnbalkonger. Den ena balkongen nås från köket och har ett gårdsläge med delvis sol dagtid, inglasad. Den andra balkongen nås från vardagsrummet, är inglasad och vetter mot Andra långgatan med utsikt över takåsarna.

Bilplats: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 525 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren/föreningen ang eventuell kö.

Energideklaration: Energiprestanda 145 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Ett källarförråd tillhör lägenheten.
I föreningen finns bastu, cykelförråd, hobbyrum, tvättstugor, gästlägenheter och gym.

Information Förening

Förening: Brf Masthugget.
I föreningen finns 1 172 st lägenheter varav 25 st hyresrätter och 81 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen som för närvarande är Sveriges största förening består av 1172 st bostadsrättslägenheter, 8 st studentbostäder som upplåts med hyresrätt, 25 hyresrätter, 81 kommersiella lokaler, 1 488 garageplatser, 19 p-platser samt 79 st garageplatser för motorcykel. Ansvarig för dessa platser är Marianne Tellström.
Kommunikationer:
Buss 60 går via Centralstationen och Järntorget, genom Masthuggets övre delar och spårvagnslinjerna 3, 9 och 11 trafikerar Masthuggstorget till centrala Göteborg.
Övrigt:
Bostadsrättsförening bildades i sin nuvarande form år 1980. Området byggdes och färdigställdes under åren 1967-1972. Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.
Juridisk person (företag) kan ej köpa i föreningen.
Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu och tvättstuga med torkrum.

Föreningens ekonomi: Föreningen är mycket välskött och har en stark ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Lån/kvm, upplåtelsebar yta, är 888 kr (2018). Årsavgifterna höjdes inte under 2018 men med 2 % per den 1 januari 2019. Ingen planerad höjning finns för 2020.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2017: Fasad- och balkongrenovering (avslutat)
2019-2021: Byte av samtliga ventilationsfläktar och aggregat
2019-2025: Trapphusrenovering
2019-2023: Relining av befintligt avloppssystem
2019-2026 Tvättstugerenovering
2023-2025: Takomläggning
2035-2038: Elsystem (huvudledning)
2033-2034: Elsystem (utebelysning)
2019-2022: Garage (laddstationer)
2029-2032: Vattensystem (vvc).

Parkering: Föreningen har fem varmgarage, som är belägna på: Andra Långgatan, Klamparegatan, Fjällgatan, Repslagaregatan och Kjellmansgatan.
Går att hyra för 575 kr/mån. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Fråga mäklaren eller Marianne Tellström på Brf Masthugget angående eventuell kö.

TV och bredband: Ansluten till kabelnät via ComHem, mer info på föreningens hemsida.
Bredbandsavtal finns via iTUX, vilket ger medlemmarna stora valmöjligheter. Fiberhastighet finns. Mer info på föreningens hemsida.

Övrigt: Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.

För mer information se föreningens hemsida: http://www.brfmasthugget.se/.

Masthugget

Redan på 1600-talet började människor bosätta sig på Masthuggsbergets sluttningar. Hamnen och varven drog folk till staden och varvsjobbarna gjorde Masthugget till sitt. Mycket av den gamla bebyggelsen är borta men historien lever kvar i gatunamn och äldre byggnader. Dagens Masthugget är en spännande mix av dåtid, nutid och framtid!

Stadsdelen karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier.

Bebyggelsen är varierad. Södra Masthugget karaktäriseras av landshövdingehus medan norra består av 60-talskomplex och toppmoderna bostadsområden. I kvarteren finns det mesta man kan behöva för vardagslivet. Vid Masthuggstorget finns flera trevliga butiker och matställen.

Linnéområdet och Göteborgs city ligger på promenad- eller cykelavstånd. Som student har man nära till många av universitetets institutioner och för barnfamiljen finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Här finns även många föreningar med verksamheter inom idrott och kultur.

Södra Masthugget ligger i direkt anslutning till Göteborgs stora gröna lunga – Slottsskogen.
I Slottsskogen kan man både motionera och njuta av lummig växtlighet och öppna gräsytor. Här finns också caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

I Masthugget lever man ett rikt storstadsliv med både havet i horisonten och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning