Såld

Mysig landshövdingetvåa med bra planlösning

Matilda Öhrfeldt
ansvarig mäklare

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Slottsskogsgatan 75

2:a Majorna / Kungsladugård

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 038 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 52 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1933
Adress:
Slottsskogsgatan 75,
414 70 Göteborg

Beskrivning

Varmt välkomna till en rymlig och välplanerad landshövdingetvåa i charmiga Majorna/Kungsladugård. Lägenheten ligger i närheten av natursköna Slottsskogen och har ett fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck som ger ett härligt ljusflöde. Genomgående generös takhöjd, fina golv och ljusa väggar. Bostaden erbjuder ett hemtrevligt kök, luftigt vardagsrum samt ett nyrenoverat badrum med lyxiga materialval så som golvvärme.

Här bor man lugnt och skönt men det anordnas även aktiviteter i området ibland såsom Bakluckeloppis, Göteborgsvarvet och andra evenemang. Kungsladugård är ett mycket trivsamt och charmigt område omgivet av grönska. Slottsskogen, Botaniska trädgården och Änggårdsbergen ligger alldeles i närheten samtidigt som ni har Mariaplans mysiga stråk av små affärer och trevliga kvarterskrogar på bekvämt avstånd. På kort gångavstånd finner ni även bra kommunikationer med spårvagn, mataffären Ica Effkå samt Frölunda borg. Bekvämt cykelavstånd till både stan och havet.
Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning:
Bostadens 52 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Från det välskötta trapphuset tar ni er en våningar upp och kliver in i denna ljusa och trevliga bostad. Hallen är rymlig och ger god förvaringsmöjlighet i form av en inbyggd garderob samt fri avhägning. Väggarna är ljusgrå och på golvet ligger en stilren original parkett.

Kliver ni vidare in i bostaden så finner ni bostadens harmoniska kök. Köket bjuder in till härlig matlagning. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen i flertalet över- och underskåp. Inredningen går i vitt tillsammans en praktisk bänkskiva i rostfritt stål med ljust stänkskydd ovan som ger ett enhetligt intryck. Vitvarorna består av spis, ugn, köksfläkt och kyl/frys.

Vardagsrummet bjuder in till möblering med en större soffgrupp, bord och avlastningsmöbel för den som önskar samt ett matbord för minst fyra gäster. Stora fönsterpartier som bjuder på ett härligt ljusinsläpp som reflekteras fint i de ljusa väggarna och på golvet ligger ekparkett i klassiskt mönster.

Sovrummet är en rofylld plats för avkoppling. Möblera gärna med en större dubbelsäng tillsammans med avlastningsmöbel. Goda förvaringsmöjligheter i en anslutande klädkammare. Väggarna är målade i en trendig grå nyans som bidrar med känslan av lugn.

Nyrenoverat helkaklade badrummet i vitt kakel på vägg tillsammans med gråvitt klinker på golv. Inredningen består av WC, handfat med ovan sittande spegel, duschhörna med vikbara väggar i glas, golvvärme samt infällda spotlights. Badrummet renoverades 2017,.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 3 038 kr/mån. Utöver månadsavgifter tillkommer det ett obligatoriskt tillägg om 188 kr för bredband.
(Avgift 3 038 kr + Bredband 188 kr = 3 226 kr/mån.)

Värme, vatten och Kabel-Tv ingår i avgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,34%. Andel av årsavgift är 5,97559%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 320 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 150 kr och hushållsel 170 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 01002/301002.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1933.

Storlek: 2 rum och kök. Boarea ca 52 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Via Comhem.
Internet: Via Comhem.
Föreningen har ett gruppavtal med Comhem så till avgiften tillkommer 188 kr för bredband.

Bilplats: Boendeparkering finns precis utanför dörren. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 137 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Slottsskogsgatan 75. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

I föreningen finns 18 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 1 st lokal.

Allmänt om föreningen: Brf Slottsskogsgatan 75 registrerades 2016-10-19. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 024 kvm, varav 983 kvm utgör lägenhetsyta och 41 kvm utgör lokalyta.

Föreningen upplåter 16 stycken lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter med hyresrätt och en lokal med hyresrätt.
Lägenhetsfördelning enligt nedan:
- 4 stycken 1 rok.
- 11 stycken 2 rok.
- 3 stycken 3 rok.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga på källarplan.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts utav SBC.
Föreningen kommer antagligen att höja avgiften efter årsskiftet men storleken är ej beslutad då budget för 2019 ej är satt.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via IF.

Kommande/gjorda renoveringar: Den tekniska förvaltningen sköts utav SBC.

Gårdsplats: Mysig innergård med grillplats.

Västra Centrum

Storstadsliv, Slottsskogspromenader och en blå horisont


Välkommen till de västra delarna av Göteborgs centrum! Området består av de charmiga stadsdelarna Masthugget, Majorna, Kungsladugård, Klippan och Sandarna, alla med närhet till både storstadslivet och havet. Kvarteren har ett stort utbud av mysiga caféer, restauranger, bagerier, närbutiker och träningsställen, som skapar en känsla av att bo i en egen liten stad i staden. Här sjuder det av aktivitet för alla åldrar, vilket bidrar till populariteten för såväl barnfamiljer som äldre och yngre generationer. Alla stadsdelar har promenad- eller cykelavstånd till bland annat Botaniska Trädgården, Änggårdsbergen, Slottsskogen samt Södra Älvstranden med Röda Sten och Nya Varvet.

Masthugget
Masthugget karaktäriseras av branta backar och vindlande gator. Vid Masthuggskyrkan har man en magnifik utsikt och många göteborgare vallfärdar hit på nyårsafton för att beskåda stadens fyrverkerier. Bebyggelsen är varierad, där den gamla delen karaktäriseras av landshövdingehus och den nyare delen består av 70-tals bebyggelse. Här bor man i direkt närhet till Göteborgs gröna oas Slottsskogen, där man både kan motionera och njuta av lummig växtlighet, öppna gräsytor, caféer, Observatoriet, Naturhistoriska museet och den stora lekplatsen Plikta.

Majorna
Majorna är en av Göteborgs mest genuina och charmiga stadsdelar med sitt säregna uttryck och livfullhet. Vindlande kullerstensgator, vackra landshövdingehus och små parker och torg skapar tillsammans områdets trivsamma utseende och levande atmosfär. Här finns bland annat Musikens Hus, Sjöfartsmuseet, klassiker som caféerna Zenit och Biscotti samt Triumfglass. Även Bengans, Sveriges största skivaffär, ligger här.

Kungsladugård
Kungsladugård är en mysig pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan men även fristående villor, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd. Vid Mariaplan finns trevliga butiker, caféer och restauranger. Här ligger även plaskdammen ”Plaskis” som är ett välbesökt vattenhål för barnfamiljer om somrarna.

Klippan
Klippan är en havsnära och unik kulturmiljö med en individuell prägel och speciell atmosfär. Det magnifika läget vid Göteborgs hamninlopp och den omedelbara närheten till storstadslivet, gör området till en härlig plats att bo på. Klippans moderna bostäder har ett formspråk som smälter in i den historiska miljön. Kulturhuset Röda Sten och St. Birgittas kapell inbjuder till olika evenemang året om. I kvarteren finns flera trevliga restauranger, caféer och promenadstråk. Väl värt ett besök är konsthallen vid Röda Sten samt klassiska Sjömagasinet.

Sandarna
Sandarna är en högt belägen stadsdel, som vid slutet av 1930-talet byggdes som en förlängning av Kungsladugård. Bebyggelsen präglas av funktionalismens idéer med huslängor på fyra och fem våningar som har ljusa putsfasader och är byggda med mycket grönska och luft emellan sig där dagsljuset utnyttjas till fullo. I Sandarna ligger Sannabacken, ett härligt grönområde för stora som små med fantastisk utsikt över staden. Här är naturen närvarande, trots närheten till Göteborgs innerstad.

I Västra Centrum lever du ett aktivt storstadsliv i en charmerande småstadsmiljö med både havet och grönskan inpå knuten. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter