Såld

Landshövdings 1:a (Möjlig 2:a) med optimalt läge

Kevin Arnagård
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 77 kevin.arnagard@lundin.se

Lundin Västra Centrum

Med Lundin Västra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Mariagatan 13A

1:a Majorna

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 365 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 46 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1929
Adress:
Mariagatan 13A,
414 71 Göteborg
Lundin
Lundin

Beskrivning

Med ett perfekt läge precis vid Mariaplan finner man denna vackra landshövdingejuvel med perfekt läge! Genomgångslägenhet med ljusa vita väggar, stort kök med plats för många, lättmöblerat rum med flera möjligheter. Föreningen har en egen mysig innergård för föreningens medlemmar. Här bor man lugnt och trivsamt med närhet till allt. Ett stenkast bort finner man spårvagn och mataffär samt Slottsskogen inom kort avstånd. Utanför dörren ligger Mariaplan med ytterligare service som apotek, bank och flera mysiga caféer, restauranger och bageri. Detta är ett område att känna sig hemma i. Varmt välkommen på visning!

Rumsbeskrivning: Hall
Ljus och inbjudande hall med plats för avhängning av ytterkläder och skor samt bra förvaring i 2 st garderober. På golvet ligger ett ljust laminatgolv i ek-karaktär.

Kök
Stort kök med bra planering och väl tilltagen matplats för större sällskap. Vit köksinredning med gott om plats i skåp och lådor. Köket är utrustat med komb. kyl/frys, spis och fläkt. Välbevarat skafferi som höjer den gamla landshövdingekänslan.

Badrum
Fräscht badrum med kaklade väggar och våtrumsmatta. Badrummet har badkar, wc, tvättställ, handdukstork och praktiskt spegelskåp.

Rum
Lättmöblerat och luftigt rum som erbjuder plats för alla olika miljöer man kan tänkas önska så som säng, soffmöbel samt skrivbordshörna. På golvet ligger ett tåligt parkettgolv.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 365 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 338 kr och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 5,75%. Andel av årsavgift är 5,75%.

Driftkostnad: Summa driftkostnader: 185 kr/mån fördelat enligt följande:
Försäkring 35 kr/mån, och hushållsel 150 kr/mån.

Information Bostad

Fastighetsbeteckning: Kungsladugård 7:6.

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1929.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 46 m². Areauppgifter enligt säljaren.

Senaste renovering/ombyggnad: Takbyte, grunden har putsats och målats om.
2010 Nya fönster (mot yttersidan)
2010 Renovering och ommålning av fasad.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen har ett grundutbud som ingår i avgiften.

Uteplats: Det finns ingen balkong.

Övriga byggnader: Det finns källarförråd och tvättstuga.

Information Förening

Förening: Brf Vintergrönan i Majorna. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Föreningen äger och förvaltar sedan 1 februari 2010 fastigheten Göteborg Kungsladugård 7:6 med adresserna Mariagatan 13 A-C samt Älvsborgsgatan 54. Byggnadsåren är 1929. Fastigheten omfattar 12 bostadslägenheter samt 3 lokaler. Total lägenhetsyta utgör 770 kvm och lokalytan utgör 319 kvm.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen skötts av Revisorsringen Sverige AB.
Årsavgifterna höjdes med 3 % från 1 april 2018. Föreningen ser att man kommer att göra mindre höjningar för att följa med index.

Kommande/gjorda renoveringar: Inga planerade renoveringar är pågång men löpande underhåll är aktivt.
Utförda:
Byte av tak.
2010 Nya fönster (mot yttersidan)
2010 Renovering och ommålning av fasad.

Parkering: Föreningen disponerar ej över några parkeringsplatser, boendeparkering gäller i området.

TV och bredband: Grundutbud ingår i avgiften (Comhem).

Kungsladugård

I Göteborgs västra centrum ligger Kungsladugård, denna mysiga pärla som består av vacker och välbevarad bebyggelse. Karaktäristiskt för området är de många landshövdingehusen som löper utmed Kungsladugårdsgatan. Namnet stammar från den kungsgård som på 1600-talet hörde till Älvsborgs slott. På ladugårdens ängar byggdes Kungsladugård upp i början av 1900-talet.

Bebyggelsen består av en blandning av fristående villor och landshövdingehus, alla omgivna av grönskande gårdar och mäktiga träd.

I kvarteren finns mataffärer och matställen, och vid Mariaplan finns trevliga butiker. Här ligger även plaskdammen som är ett välbesökt vattenhål om somrarna. Kungsladugårds grannområden har också mycket att erbjuda. Göteborgs city nås lätt med cykel, spårvagn eller buss.

Kungsladugård är ett område som erbjuder stora möjligheter till ett aktivt liv. Det finns gott om föreningar och Slottsskogsvallens idrottscentrum och Frölundaborg är två större träningsanläggningar. För barnfamiljen finns ett bra utbud av förskolor och grundskolor.

Slottsskogen, Botaniska och Änggårdsbergen ligger alla på promenad- eller cykelavstånd och är ljuvliga gröna miljöer och rekreationsområden. Nere vid Klippan möter havet med vågskvalp och en blå horisont.

Kungsladugård inbjuder till ett gemytligt och centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning