Snart till salu

Charmig genomgångs etta i populära Brf Haren


Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Åbäcksgatan 2B

1:a Krokslätt

Kortfakta

Avgift:
2 663 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 38 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1990
Adress:
Åbäcksgatan 2B,
431 67 Mölndal

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på matilda.ohrfeldt@lundin.se.

Välkommen till denna kvadratsmarta bostad beläget på populär adress mitt i populära Krokslätt. Lugnt och härligt område med närhet till det mesta så som natur, centrum och bra kommunikationer med både spårvagn och bil. Denna fina etta fördelar sig på ett rymligt och härligt vardagsrum/sovrum med stort ljusinsläpp. Ett kök med fina materialval samt ett välplanerat badrum med dusch.

Krokslätt är ett område med blandad bebyggelse av både nya moderna bostäder som blandas med fastigheter av äldre charm och stil ända tillbaka till 1850-talet. I närområdet finns servicebutiker, flera matställen, närheten till Sahlgrenska och skolor. Är man sportintresserad så finns gymmet inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i Safjällets naturreservat.

Bostad: Bostadens 38 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i bostadens rymliga hall med välplanerade kvadratmeter. Plats för fri avhängning har ni direkt till er vänster och ytterligare förvaringsmöjligheter finns i två stycken platsbyggda garderober.

Allrummet erbjuder plats för såväl en sovdel som sällskapsdel. Det generösa fönsterpartiet erbjuder ett härligt ljusinsläpp och bidrar till känslan av rymd. Du får med lätthet plats med både en större soffgrupp och dubbelsäng samt rumsavdelare om så önskas. Golvet är i en trendig grå nyans och väggarna är vitmålade.

Köksdelen går i vitt tillsammans med guldfärgade beslag där förvaring möjliggörs via flertalet över- och underskåp. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt samt kombinerad kyl/frys.

Stilrent helkaklat badrum med blåmelerat klinkergolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, handfat, spegelskåp samt dusch.

Information Ekonomi

Avgift: 2 663 kr/mån. Värme, vatten, kabel-tv och bredband ingår i avgiften.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,74779%. Andel av årsavgift är 0,65247%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 10.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1990.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 38 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.
Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Bilplats: Gratis parkering på Krokslättsgatan. P-plats längs Fabriksgatan går att hyra för 500kr/mån. Möjlighet till garageplats i mån av plats finns i området till en kostnad av 490 kr/mån.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Haren i Krokslätt.
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 102 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Haren i Krokslätt bildades 2006 och består av fastighet Mölndal Haren 2 med adresserna Fredåsgatan 12-18, Krokslättsgatan 3 och Åbäcksgatan 2-4.
Föreningen består av 102 lägenheter varav 6 upplåts med hyresrätt och 2 lokaler.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. Vid årsskiftet 2017 höjdes avgiften med 2 %. Inga avgiftsförändringar inför 2018, men föreningen har beslutat att höja avgifterna med index (1-2 %) från 20190101. Kontrollerat med föreningen 20180805.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har inga stora renoveringar planerade utan bara det pågående renoveringarna som är nu, så som att spola och eventuellt (vid behov) relina deras stammar. Projektet gällande spolning av stammar har förlängts under en lägre period för att undvika ytterligare avgiftshöjningar.

1980 stambyte.
1992-1996 takrenovering.
1994-1995 fasadrenovering.
2007 installerades fjärrvärme.
2008-2009 relining av stammar samt renovering av badrum.
2009 fasadrenovering.
2010 målning av fasad.
2012-2015 underhåll av värmesystem, installation av ny ventilation samt översyn och målning av yttertak.
2014 föreningen har lämnat i ansökan om bygglov för balkonger.
2016-2017 putsning av nedre delen av fasaden.

Planritning

Counter