Snart till salu

Modernt kök & härlig balkong i insynsskyddat läge

Anders Pettersson
ansvarig mäklare

Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Fjärdingsgatan 16A

3:a Kvillebäcken

Kortfakta

Avgift:
3 439 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 66 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1952
Adress:
Fjärdingsgatan 16A,
417 06 Göteborg

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på anders.pettersson@lundin.se.

Högst upp i huset ligger denna stora och härliga trea med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck, fransk balkong samt balkong i insynsskyddat läge. Lägenheten har väldisponerade ytor med rymliga ljusa rum och snygga materialval. Fullutrustat modernt kök med exklusiva vitvaror och ismaskin för extra komfort! Två sovrum i fil, stort vardagsrum, rymlig klädkammare och fräscht badrum.

Här bor ni i hjärtat av centrala Hisingen och med närhet till såväl stad som natur. Kort avstånd till Kville saluhall samt Backaplans och Wieselgrensplatsens fulla utbud. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn samt cykelavstånd till stan. Det är även nära till kajerna längs med Norra Älvstranden och Eriksberg samt fina naturområden som Ramberget, Hisingsparken och Slätta Damm. På bara 25 minuter med buss når man även salta bad.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 66 kvm disponeras enligt följande:

Stor, möblerbar hall med goda förvaringsmöjligheter i en rymlig klädkammare. Lägenheten har genomgående smakfulla materialval, ljus färgsättning och härlig atmosfär.

Köket är praktiskt och trivsamt med moderna vitvaror. Diskmaskin, fullhöjds kyl- och frys samt ismaskin! Vita snickerier matchas med vitt kakel. Klassiskt och snyggt!

Ljust och lättmöblerat vardagsrummet med fransk balkong. Välvårdat golv och ljusa väggar.

De båda sovrummen ligger i fil med rofyllt och insynsskyddat läge. Det största sovrummet har utgång till den härliga balkongen med fri utsikt över omgivningarna.

Badrummet är helkaklat i marina toner och utrustat med dusch.

Information Ekonomi

Avgift: 3 439 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Ett obligatoriskt tillägg för bredband tillkommer om 89 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 2,93721%. Andel av årsavgift är 2,90342%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 33.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1952.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 66 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft med återvinning.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Bredbandsbolaget. Grundutbudet ingår i avgiften.
Internet: Bredband via Bredbandsbolaget. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 89 kr/mån.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Föreningen har idag ca 40st p-platser och 5st garage. Dessa platser ligger just nu under förhandling med Göteborgs Stad/parkeringsbolaget och huruvida föreningen får behålla några av dessa är oklart.

Adressen Godemansgatan 11B är berättigad till boendeparkering inom område "H". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Energideklaration: Energiprestanda 121 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2008-07-03. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Till samtliga lägenheter hör både ett vindsförråd och ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd samt en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Liten innergård med grill och utemöbler.

Information Förening

Förening: Brf Bondbönan. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 39 st lägenheter och 2 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Brf Bondbönan består av 39 lägenheter med bostadsrätt samt två lokaler med hyresrätt. Fastighetsbeteckningen för fastigheten är Göteborg Kvillebäcken 4:10, föreningen äger marken. Fastigheten bebyggdes 1952 och består av en byggnad.

Gemensamma utrymmen: Till samtliga lägenheter hör både ett vindsförråd och ett källarförråd. I föreningen finns cykelförråd samt en tvättstuga som är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Föreningens ekonomi: Stabil och välmående förening. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar (2018-11-21).

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen har en underhållsplan som upprättades 2014 och sträcker sig till 2025.
Föreningen planerar att undersöka möjlighet att bygga fler lägenheter på vinden alternativ sälja utrymmet till lägenheter på våning 3.
2018 planeras renovering av trapphus.
Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
1985 utfördes omläggning av tak, omputsning av fasad, renovering av balkonger, rörstambyte samt elstambyte.
2007 förbättrning av ventilationssystem.
2007-2008 ny värmepump samt ombyggnad av fjärrvärme.
2009 dränering grund Fjärdingsgatan.
2012 genomgång av fönster.
2013-2014 byte av åtta fönster och en balkongdörr.
2014 sanering av vattenskada i hyreslokal på Fjärdingsgatan 16C samt byte av ballofixer i samtliga lägenheter.
2014-2015 renovering av källarlokal på Godemansgatan.
2016 byte av fönster och balkongdörrar på innergård Fjärdingsgatan 16A-D och Godemansgatan 11A-B, renovering av torkrum samt byte till sopskåp och källsortering.
2017 Renovering och ommålning fasad Godemansgatan 11A-B samt byte av fönster på utsidan Fjärdingsgatan 16A-D och Godemansgatan 11A-B. Under samma år utfördes även en radonmätning med bra resultat förutom i en lägenhet där ventilationen var stängd och där ska en ny mätning göras.

Parkering: Föreningen förfogar över 5 garage. Föreningen har legat i förhandling med Göteborgs Stad/parkeringsbolaget gällande marken där man tidigare haft parkeringsplatser och dessa kommer man inte få behålla. Eventuellt finns det planer på att bygga nya parkeringsplatser på en annan plats.

Adressen Godemansgatan 11B är berättigad till boendeparkering inom område "H". För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

TV och bredband: Tv via Bredbandsbolaget. Grundutbudet ingår i avgiften. Bredband via Bredbandsbolaget. Obligatoriskt tillägg till avgiften om 89 kr/mån.

Gårdsplats: Liten innergård med grill och utemöbler.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med minsta andel 10/90.

Hisingen

Kajpromenader, storstadsliv och vacker naturVälkommen till Hisingen, Sveriges femte största ö! Hisingen utgör en stor del av Göteborgs kommun och här finns flera olika bostadsområden varav Lindholmen, Sannegårdshamnen, Eriksberg, Kvillebäcken, Backa, Lundby, Hisings Backa, Gerrebacka, Hisings Kärra och Tuve är några. Området i stort präglas av nytänkande, framtidsvisioner och utveckling och bostäderna här är en blandning av äldre villor, nybyggnationer, rad- och kedjehusområden samt flerbostadshus. Serviceutbudet är mycket stort och här finns både kvartersbutiker och större köpcentrum. Utmed kajerna på Norra Älvstranden finns fina promenadstråk, småbåtshamnar och ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, den stora Hisingsparken och Slätta Damm. Kommunikationerna är mycket goda och man tar sig lätt fram i staden med båt, buss eller spårvagn. Det finns även gott om gång- och cykelvägar.

På Hisingen lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter