Såld

Totalrenoverad trea med inglasad sydvästbalkong

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Skrittgatan 6A

3:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 080 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 78 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Skrittgatan 6A,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad trea med ljusinsläpp från generösa fönster i två väderstreck och inglasad balkong i sydvästläge. Lägenheten är genomgående renoverad under 2013-2015 med fina och tidlösa materialval. Generösa sällskapsytor samt genomtänkt kök som erbjuder goda förvaringsmöjligheter, bra arbetsytor, utrymme för en stor matplats och utgång till balkongen. Två stora sovrum med lugnt gårdsläge och goda förvaringsmöjligheter. Smart planerad med separat badrum/tvättstuga och toalett vilket underlättar i vardagen. Ett extra plus är att lägenheten har inbyggda högtalare i taket i samtliga rum som kan styras via wifi eller hallen.

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal med närhet till äventyrsbad och motionshall. Kort gångavstånd till Mölndals centrum med nybyggda Mölndal Galleria som har ett stort utbud av allt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt en nybyggd näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Där finns även en hinderbana och två boulebanor. Goda kommunikationer och området har även ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Rumsbeskrivning:
Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall goda förvaringsmöjligheter i tre garderober med dörrar i spegelglas. Lägenheten har genomgående ekparkett och vita väggar. I taket sitter infällda spotlights och det finns även inbyggda högtalare i taket i samtliga rum som kan styras via wifi eller hallen.

Köket är renoverat med fina materialval i modern lantlig stil. Köksinredning med klassiska ramluckor i vitt som kombineras med bänkskivor i massiv ek och stänkskydd i vitmålad liggande träpanel. Utrustningen utgörs av induktionshäll, varmluftsugn, fläktkåpa, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl med frys. Köket erbjuder bra arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. En mönstrad fondtapet blir ett fint inslag. Invid fönstret ryms en matplats för fyra till sex personer och härifrån nås även lägenhetens inglasade balkong i sydvästläge med trätrall och plats för loungesoffa.

Stort vardagsrum som ger härliga sällskapsytor som kan inredas med både soffgrupp och matplats. Fiskbensparkett finns under nuvarande parkettgolv. Fint ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti.

Lägenheten har två stora sovrum som båda har plats för dubbelsäng och övrigt möblemang samt goda förvaringsmöjligheter i flertalet garderober. Stora fönster med lugnt gårdsläge bidrar med ljusinsläpp och utsikt mot grönska.

Badrummet, som nås från köket, har svart klinkergolv och vita helkaklade väggar med ett svart fondparti. Inredningen består av ett inkaklat bubbelbadkar samt en tvättavdelning med tvättmaskin, arbetsyta och förvaring. Ett fönster bidrar med vädringsmöjlighet och dagsljus.

Till sist har lägenheten även en separat toalett med svart klinkergolv och vita helkaklade väggar med ett svart fondparti. Här finns wc, handfatskommod och spegelskåp med infälld belysning. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 080 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten samt ett obligatoriskt tillägg för tv, bredband och telefoni om 167 kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 473 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 5 502 kr. Andel i föreningen är 0,3385%. Andel av årsavgift är 0,33904%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 269/1101.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 78 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 167 kr.

Uteplats: Inglasad balkong i sydvästläge.

Bilplats: Föreningen har 150 parkeringsplatser, 45 parkeringsplatser med eluttag samt 120 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag 120 kr/mån och garage 190kr/mån. Tillgängligheten på p-platser och garage varierar hela tiden.

Energideklaration: Energiklass E, energiprestanda 120 kWh/m² år.
Status: Energideklaration senast utförd 2018-06-26.

Övriga byggnader: Till lägenheten hör ett förråd utan insyn.
I föreningen finns 12 tvättstugor i föreningen samt 1 st grovtvättstuga. Tider bokas på nyckeltavla i anslutning till tvättstugorna. Det finns även cykelrum, gästlägenhet, fritidslokal samt en aktivitetslokal med gym, bastu och solarium. Gård med lekplats och grillplats.

Information Förening

Förening: HSB Brf Korndahl i Mölndal. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 323 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Korndahl i Mölndal äger och förvaltar fastigheterna Förbygeln 1 och Fyrsprånget 1 som innefattar adresserna Ponnygatan 1A-7B; Ridspögatan 2A-8B, 1A-7B; Skrittgatan 2A-8B.
Föreningen består av 323 bostadsrättslägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Gemensamma utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd som ligger i samma uppgång.

Totalt finns 12 st tvättstugor runt om i byggnaderna samt även 3 st icke bokningsbara tvättstugor och 1 grovtvättstuga. Närmsta tvättstugan finns i samma uppgång.

Föreningen har en gästlägenhet som man kan hyra som kostar 100 kr/dygn.
Fritidslokalen kan hyras till exempelvis kalas etc. för 200 kr/gång.
I aktivitetslokalen kan man t.ex. spela pingis, biljard eller kasta Dart.
Träningslokal.
Bastu finns också tillgänglig för föreningens medlemmar och är belägen mellan uppgångarna Skrittgatan 2A och 2B, intill föreningens träningslokal.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick, dock är föreningen fortfarande en HSB- förening. Detta medför att föreningen kräver medlemskap via HSB för att kunna godkänna nya medlemmar. Vid årsskiftet 2017/2018 sänkte föreningen avgifterna med 2%. Föreningen höjde avgifterna med 3% i april 2019. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen har en mycket stabil ekonomi. Lån per kvm uppgår till 1161 kr enligt 2018 års redovisning, vilket är väldigt bra siffror.

Försäkring: Byggnaderna är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: För fastigheten finns en upprättad 30-årig underhållsplan som årligen uppdateras av styrelsen. Framöver planerar man att utföra en OVK-besiktning av ventilationen samt fortsatt byte av kall- och varmvattenrör på resterande adresser. Tidsplan är ännu ej bestämd. I övrigt är inga stora renoveringar inplanerade.

Gjorda renoveringar:
2000 Balkongerna byggde ut och inglasades
2003-2007 Renovering av badrum och avloppsstammar
2010-2012 Fönsterbyten
2015 Entrépartibyte, upprustning av trapphus och renovering av tvättstugor.
2016 Nya entrédörrar åt gatan har monterats tillsammans med portlås och porttelefon
2017 Utbyte av entrépartier har slutförts. Digitalt bokningssystem till tvättstugor.
Våren 2019 byttes varm- och kallvattenrör på Ponnygatan.
Övrigt utfört underhåll:
Upprustning av trapphus och tvättstugor.

Kommande renoveringar:
I underhållsplanen ligger renoveringar för tak och fasader. Föreningen förbereder även för byte av kall- och varmvattenledningar till lägenheterna som kompletterar stående VVC och mätare för kall- och varmvatten. Byte av balkongdörrar kommer att göras men tidsplanen är inte fastställd ännu.

Parkering: Föreningen har 150 parkeringsplatser, 45 parkeringsplatser med eluttag samt 120 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 90 kr/mån, parkeringsplats med eluttag 120 kr/mån och garage 190kr/mån. Tillgängligheten på p-platser och garage varierar hela tiden.

TV och bredband: Tv, bredband och telefoni via Comhem. Ingår i avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 245 kr.

Gårdsplats: Föreningen har en stor innegård med lekplats, trädgård och grillplats.

Övrigt: Föreningen godkänner delat ägande mellan barn och förälder med uppdelningen 10/90.
Medlemskap hos HSB Mölndal krävs för samtliga ägare. Ansök direkt via HSB Mölndals hemsida.
Köparen och säljaren ska även boka möte med representant från föreningen för en tillsyn i lägenheten. Styrelseexpedition som ligger på Ridspögatan 2B är öppen ojämn vecka på onsdagar kl. 18.30-19.30.

Mölndal Åby

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal strax sydväst om Mölndals centrum och med ett strategiskt bra läge i nära anslutning till de större trafiklederna E6/E20 och Söderleden. Stadsdelen består flerbostadshus, radhus och villor. I Åby finns bland annat matbutik, pizzeria samt frisör och inom kort gångavstånd ligger Mölndals centrum som har en nybyggd shoppinggalleria med restauranger, caféer, butiker, gym och all annan service man kan tänkas behöva.

För barnfamiljen finns flera förskolor och skolor samt en näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Åby fritidscentrum rymmer simhall med äventyrsbad, ishall & bandybana, badmintonhall, friidrottsarena och fotbollsplaner. I området ligger även Åbytravet är Sveriges näst största travbana.

I området går flera busslinjer och vid Mölndals centrum finns det goda kommunikationsmöjligheter med både spårvagnar, busstrafik och pendeltåg för den som exempelvis arbetar eller studerar utanför kommungränsen. Från Mölndals centrum tar det ca 15 min att ta sig in till centrala Göteborg.

För de som vill njuta av friluftslivet finns närmsta naturområden vid Sisjön och Stensjön som bjuder på elljusslingor och badplatser.

Planritning