Såld

Nyrenoverad femma med balkong

Matilda Öhrfeldt
ansvarig mäklare
Elina Vadász
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Irisgatan 4A

5:a Mölndal / Broslätt

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 640 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 92 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Irisgatan 4A,
431 61 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad femma som har totalrenoverats under 2018 med genomgående fina materialval. Lägenheten ligger högst upp i huset och har genomgående läge med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck samt balkong i soligt läge. Stort vardagsrum med öppen planlösning mot det moderna köket. Fyra sovrum och snyggt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt gästtoalett.

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal med närhet till äventyrsbad och motionshall. Cirka 5 minuters gångavstånd till Mölndals Galleria som har ett stort utbud av allt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt en nybyggd näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Där finns även en hinderbana och två boulebanor. Goda kommunikationer och området har även ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning :
Lägenheten som har totalrenoverats under 2018 disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två garderober. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp samt utgång till lägenhetens balkong. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffhörna och matsalsbord.

Köket är kvadratsmart utformat och har köksinredning i vitt med släta luckor och rostfria beslag samt bänkskiva i grått. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt dubbla integrerade kyl med frys.

Innanför köket ligger lägenhetens minsta sovrum som kan inredas med säng och arbetshörna. Ett stort fönster med lugnt läge bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens tre resterande sovrum nås från hallen. De två största sovrummen har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter i två garderober.

Nyrenoverat badrum med golv i grå klinker och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med avskiljande glasväggar samt både hand- och takdusch. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, arbetsyta och överskåp. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med dagsljus.

Lägenhetens gästtoalett är även den renoverad med golv i grå klinker och vita helkaklade väggar. Här finns wc, handfat och spegel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 640 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,86%. Andel av årsavgift är 0,94%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 250 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 113/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 92 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via ComHem ingår i avgiften.
Internet: Bredband finns att tillgå via Bredbandsbolaget.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Föreningen har 110 parkeringsplatser och 30 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 150 kr/månad och garageplats ca 425 kr/månad. Max två p-platser/garage per lägenhet.
Föreningen planerar att sätta upp El-stolpar samt laddningsstationer och när detta görs så kommer parkrings hyran att höjas.

Energideklaration: Energiprestanda 127 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Föreningen har tre tvättstugor som finns på Gladiolusgatan 5A, Irisgatan 2C och Irisgatan 6C. Där finns en bokningstavla där man hänger ett tvättlås för tidbokning i korridoren utanför tvättstugan

En aktivitetslokal finns som är belägen intill Irisgatan 2A mot parkeringsplatsen.

Övrigt: Bostadsrätten är registrerad som en 4 rok i bostadsrättsföreningen men marknadsförs som en 5 rok efter som nuvarande ägare byggt till ett rum.

Information Förening

Förening: Brf Smörhålan i Mölndal.

Allmänt om föreningen: Brf Smörhålan äger fastigheten Smörhålan 1 i Mölndal som bebyggdes 1967. Föreningen består av tre flerbostadshus i 3-4 våningar med Gladiolusgatan och Irisgatan. Föreningen bildades 2005 då även fastighetens förvärvades.

Föreningen består av 140 lägenheter varav 123 är upplåtna med bostadsrätt samt 17 med hyresrätt. Olika lokalytor finns i föreningen och hyrs ut till frisör, sjukgymnastik, målerifirma samt fotvård. Övriga lokalytor avser förrådslikande ytor som är uthyrda med avtal som löper tills vidare. Byggnadernas totalyta år 11990 kvadratmeter, varav 10471 kvadratmeter utgör lägenhetsyta och 1519 kvadratmeter utgör lokalyta.

Föreningens lägenheter är fördelade på 15st 1 rok, 45st 2 rok, 41st 3 rok, 36st 4 rok och 3st 5 rok.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen höjde avgifterna med 1 % fr o m januari 2017. Sedan 2012 har det skett en upptrappning av de årliga avsättningarna till framtida underhåll för att komma i balans med den underhållsplan som togs fram för en långsiktig planering av både ekonomi och åtgärder. Avsättningarna är nu i fas med denna underhållsplan och behöver endast indexuppräknas årligen för att ha ekonomisk beredskap för fastighetens behov.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen utgår ifrån en underhållsplan. I dagsläget pågår totalrenovering av aktivitetslokalen och installation av sensorstyrd ledbelysning i trappuppgångar. Under 2017 planeras översyn av asfaltering vid garage och p-platser samt arbeten med utemiljön. Fasaden underhålles och omputsas vid behov. Stammarna filmas årligen och skicket bedöms som gott. När det blir dags för renovering kommer det i så fall bli med metoden relining.

Utförda renoveringar:
2015-2016 Underhåll av fasader.
2014-2015 Dräneringsarbete, asfaltering, ny trapphusbelysning, elsäkringsarbete i hela fastigheten, OVK samt sotning.
2012-2013 Nya treglasfönster.
2012 Nya balkong- och altandörrar, underhåll av garage (målning och utbyte av vissa delar av fasaden) och underhåll av torkrum
2011 Alla altaner utbytta mot nya, installation av dräneringspumpar för dag- och spillvatten, tre nya energisnåla tvättmaskiner och isolering av värmerör.
2010 Uppfräschning av gården med nya plattor och växter, besiktning av taken.
2009 Nya vattenledningar i marken, omputsning av delar av fasad.
2008 Förbättrad utebelysning, renovering av lekplatsen, balkongrenovering och förberedelse för inglasning av vissa balkonger.
2006-2007 Stammarna filmas och bedöms vara i bra skick.
2000 Badrum renoveras och helkaklas av Skanstornet (dåvarande hyresvärd).

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.smorhalan.se.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter