Såld

Nyrenoverad femma med balkong

Elina Vadász
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 63 elina.vadasz@lundin.se
Matilda Öhrfeldt
assisterande mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Irisgatan 4A

5:a Mölndal / Broslätt

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 640 kr/mån
Rum:
5 rum
Boarea:
ca 92 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1967
Adress:
Irisgatan 4A,
431 61 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad femma som har totalrenoverats under 2018 med genomgående fina materialval. Lägenheten ligger högst upp i huset och har genomgående läge med fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck samt balkong i soligt läge. Stort vardagsrum med öppen planlösning mot det moderna köket. Fyra sovrum och snyggt helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare samt gästtoalett.

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal med närhet till äventyrsbad och motionshall. Cirka 5 minuters gångavstånd till Mölndals Galleria som har ett stort utbud av allt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt en nybyggd näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Där finns även en hinderbana och två boulebanor. Goda kommunikationer och området har även ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Välkommen på visning!

Rumsbeskrivning :
Lägenheten som har totalrenoverats under 2018 disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en rymlig möblerbar hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i två garderober. Lägenheten har genomgående ekparkett och vitmålade väggar.

Generösa sällskapsytor i öppen planlösning med fint ljusinsläpp samt utgång till lägenhetens balkong. Vardagsrumsdelen kan inredas med soffhörna och matsalsbord.

Köket är kvadratsmart utformat och har köksinredning i vitt med släta luckor och rostfria beslag samt bänkskiva i grått. Köket är utrustat med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt dubbla integrerade kyl med frys.

Innanför köket ligger lägenhetens minsta sovrum som kan inredas med säng och arbetshörna. Ett stort fönster med lugnt läge bidrar med ljusinsläpp.

Lägenhetens tre resterande sovrum nås från hallen. De två största sovrummen har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöjligheter i två garderober.

Nyrenoverat badrum med golv i grå klinker och vita helkaklade väggar. Badrummet har behaglig golvvärme och inredningen består av wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna med avskiljande glasväggar samt både hand- och takdusch. I badrummet finns även en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare, arbetsyta och överskåp. I taket sitter infällda spotlights och ett fönster bidrar med dagsljus.

Lägenhetens gästtoalett är även den renoverad med golv i grå klinker och vita helkaklade väggar. Här finns wc, handfat och spegel.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 640 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,86%. Andel av årsavgift är 0,94%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 450 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 250 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 113/1301.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1967.

Storlek: 5 rum och kök. Boarea ca 92 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via ComHem ingår i avgiften.
Internet: Bredband finns att tillgå via Bredbandsbolaget.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Föreningen har 110 parkeringsplatser och 30 garageplatser. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är ca 150 kr/månad och garageplats ca 425 kr/månad. Max två p-platser/garage per lägenhet.
Föreningen planerar att sätta upp El-stolpar samt laddningsstationer och när detta görs så kommer parkrings hyran att höjas.

Energideklaration: Energiprestanda 127 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Föreningen har tre tvättstugor som finns på Gladiolusgatan 5A, Irisgatan 2C och Irisgatan 6C. Där finns en bokningstavla där man hänger ett tvättlås för tidbokning i korridoren utanför tvättstugan

En aktivitetslokal finns som är belägen intill Irisgatan 2A mot parkeringsplatsen.

Övrigt: Bostadsrätten är registrerad som en 4 rok i bostadsrättsföreningen men marknadsförs som en 5 rok efter som nuvarande ägare byggt till ett rum.

Information Förening

Förening: Brf Smörhålan i Mölndal.


Allmänt om föreningen: Brf Smörhålan äger fastigheten Smörhålan 1 i Mölndal som bebyggdes 1967. Föreningen består av tre flerbostadshus i 3-4 våningar med Gladiolusgatan och Irisgatan. Föreningen bildades 2005 då även fastighetens förvärvades.

Föreningen består av 140 lägenheter varav 123 är upplåtna med bostadsrätt samt 17 med hyresrätt. Olika lokalytor finns i föreningen och hyrs ut till frisör, sjukgymnastik, målerifirma samt fotvård. Övriga lokalytor avser förrådslikande ytor som är uthyrda med avtal som löper tills vidare. Byggnadernas totalyta år 11990 kvadratmeter, varav 10471 kvadratmeter utgör lägenhetsyta och 1519 kvadratmeter utgör lokalyta.

Föreningens lägenheter är fördelade på 15st 1 rok, 45st 2 rok, 41st 3 rok, 36st 4 rok och 3st 5 rok.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Husjuristerna. Föreningen höjde avgifterna med 1 % fr o m januari 2017. Sedan 2012 har det skett en upptrappning av de årliga avsättningarna till framtida underhåll för att komma i balans med den underhållsplan som togs fram för en långsiktig planering av både ekonomi och åtgärder. Avsättningarna är nu i fas med denna underhållsplan och behöver endast indexuppräknas årligen för att ha ekonomisk beredskap för fastighetens behov.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen utgår ifrån en underhållsplan. I dagsläget pågår totalrenovering av aktivitetslokalen och installation av sensorstyrd ledbelysning i trappuppgångar. Under 2017 planeras översyn av asfaltering vid garage och p-platser samt arbeten med utemiljön. Fasaden underhålles och omputsas vid behov. Stammarna filmas årligen och skicket bedöms som gott. När det blir dags för renovering kommer det i så fall bli med metoden relining.

Utförda renoveringar:
2015-2016 Underhåll av fasader.
2014-2015 Dräneringsarbete, asfaltering, ny trapphusbelysning, elsäkringsarbete i hela fastigheten, OVK samt sotning.
2012-2013 Nya treglasfönster.
2012 Nya balkong- och altandörrar, underhåll av garage (målning och utbyte av vissa delar av fasaden) och underhåll av torkrum
2011 Alla altaner utbytta mot nya, installation av dräneringspumpar för dag- och spillvatten, tre nya energisnåla tvättmaskiner och isolering av värmerör.
2010 Uppfräschning av gården med nya plattor och växter, besiktning av taken.
2009 Nya vattenledningar i marken, omputsning av delar av fasad.
2008 Förbättrad utebelysning, renovering av lekplatsen, balkongrenovering och förberedelse för inglasning av vissa balkonger.
2006-2007 Stammarna filmas och bedöms vara i bra skick.
2000 Badrum renoveras och helkaklas av Skanstornet (dåvarande hyresvärd).

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida: www.smorhalan.se.

Planritning

Counter