Såld

Nyproducerad trea med smakfulla tillval

Matilda Öhrfeldt
ansvarig mäklare

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Samuel Norbergsgatan 6

3:a Mölndal / Kvarnby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
4 764 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 99 kvm
Våning:
2/10, hiss
Byggår:
2016
Adress:
Samuel Norbergsgatan 6,
431 34 Mölndal

Beskrivning

Välkomna till Brf Kvarnbyterrassen som har ett fantastiskt läge och fri utsikt!

Modern och genomtänkt lägenhet med bra planlösning och mycket hög standard. Lägenheten har härliga sällskapsytor med öppen planlösning och en rejäl balkong med eftermiddags och kvällssol! Tillvalen i denna lägenhet är något utöver det vanliga.

Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta. Med promenadavstånd till Mölndals bro med dess bra kommunikationer samt Mölndals Centrum och den nyöppnade Mölndal Galleria. Även närhet till Stensjöns badplats, naturområden och den vackra parken runt Gunnebo slott.

Lägenheten disponeras enligt följande:

Inne i bostaden möts man av en rymlig hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter. Lägenheten har genomgående vitpigmenterad ekparkett och ljusa väggar.

Genomtänkt kök med inredning i en trendig mörkgrå nyans från Marbodal, bänkskiva i ljus kvartskomposit och ett kakel i grått ger en fullt stilren känsla. En köksö ger maximalt med förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med lyxiga val så som infällda spotlights vid arbetsbänken och integrerad diskmaskin. Centrerat i köksdelen finns ett stort fönster som bidrar med bra ljus. Köket är även utrustat med induktionshäll med flera funktioner, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt dubbla kyl och frys från Electrolux/Husqvarna.

Vidare in i lägenheten nås vardagsrummet med dess ljusa sällskapsytor i gavelläge med fönster i två väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Från vardagsrummet nås lägenhetens balkong med fin utsikt. Vardagsrummet kan inredas med soffa, tv-bänk, soffbord samt ytterligare möblemang om så önskas. Öppen planlösning mot köket ger en skön rymd i lägenheten och möjlighet för sociala tillställningar för den som önskar det.

I lägenhetens största sovrum finns det gott om plats för dubbelsäng med sängbord samt en arbetshörna om så önskas.

Bredvid det större sovrummet når man det mindre sovrummet som kan inredas med säng och tillhörande möblemang så som byrå, skrivbord eller extra garderober. Rummet passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor.
Goda förvaringsmöjligheter finns i form av två stycken klädkammare och en garderobsvägg som går att inreda precis enligt smak och tycke.

Direkt till höger om hallen når ni bostadens badrum som är fullt utrustat med wc, handfatskommod med stenskiva och bra förvaring i form av stora lådor, spegelskåp med belysning samt inbyggt badkar och handdukstork. I badrummet finns även en tvättavdelning med arbetsyta samt påkostad tvättmaskin och torktumlare för upp till 9kg.
Bredvid badrummet ligger den helkaklade gästtoaletten med vackert klinkergolv.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 4 764 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg på varmvatten tillkommer på 237,25 kr/månad samt bredband 200kr/månad. Varmvattnet mäts efter förbrukning och man betalar även där efter. Samtliga kostnader kommer på samma avi.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 1,4332%. Andel av årsavgift är 1,43321%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: B1201/21201.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 10, hiss finns.

Byggår: 2016.

Storlek: 3 rum och kök. Boarea ca 99 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Övrigt byggnad: Till varje lägenhet finns ett förråd som ligger i anslutning till garaget.

TV- och internetanslutning: Internet: Bredband och kabel-tv aviseras tillsammans med avgiften på 200kr/månad.

Uteplats: Balkong.

Bilplats: Garage finns med totalt 88 platser som tillhör brf Kvarnbyterrassen. Kostnad för att hyra garageplats är 930 kr i månaden.

Energideklaration: Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Kvarnbyterrassen.
I föreningen finns 82 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Brf Kvarnbyterrassen
Med ett högt läge i Mölndal kan Brf Kvarnbyterrassen erbjuda ett modernt boende med fantastiska utblickar över omgivningen. Närheten till Kvarnbyns genuina miljöer med sitt forsande vatten, Gamla Torgets service och närheten till kollektivtrafik.

Föreningen består av 82 lägenheter, samt 9 lgh i ett boende. Under/bakom huset finns även ett 4-vån garage innehållande 194 p-platser där Brf Kvarnbyterrassen har 88 p-platser.

Parkering: Garage finns med totalt 88 platser som tillhör brf Kvarnbyterrassen. Kostnad för att hyra garageplats är 930kr i månaden. Alla lägenheter är garanterade 1 p-plats per lägenhet.

TV och bredband: Tv och bredband via comhem, aviseras tillsammans med avgiften på 200kr/månad.

Gårdsplats: På den övre terrassen finns trevliga grönområden med bänkar och sittplatser. Här finns även en mindre lekplats och lekytor för barn. Mitt på terrassen är också hisshuset placerat för att komma upp till de övre lägenheterna.

Vid Samuel Nordbergsgatan finns ytterligare grönområden samt en trevlig lekplats. Intill uppfarten vid garaget finns också att utegym att tillgå.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planritning NY använd.
Planritning NY använd.
Counter