Snart till salu

Härlig trea med bra planlösning & inglasad balkong i västerläge

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81
jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Snart till salu

Skrittgatan 5B

3:a Åby

Kortfakta

Avgift:
4 784 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 75 kvm
Våning:
1/4, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Skrittgatan 5B,
431 32 Mölndal

Beskrivning

Denna bostad kommer snart ut till försäljning. Är du intresserad? Gör din intresseanmälan här så blir du kontaktad av ansvarig mäklare. Du kan även maila direkt till mäklaren på jennifer.back@lundin.se.

Välkomna till en välplanerad trea med lugnt läge, ljusinsläpp från generösa fönster i två väderstreck samt inglasad balkong i västerläge. Generösa sällskapsytor med utgång till balkongen samt stilrent renoverat kök från 2016 som erbjuder gott om förvaring, bra arbetsytor och utrymme för en stor matplats. Lägenheten har två sovrum varav det största har riktigt goda förvaringsmöjligheter i en generös skjutdörrsgarderob med Elfa-inredning. Helkaklat badrum med tvättmaskin som renoverades i samband med föreningens stambyte. Ett extra plus är att lägenheten även har en rymlig klädkammare/förråd som ger uppskattade förvaringsmöjligheter.

Åby är ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal med närhet till äventyrsbad och motionshall. Kort gångavstånd till Mölndals centrum med nybyggda Mölndal Galleria som har ett stort utbud av allt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt en nybyggd näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Där finns även en hinderbana och två boulebanor. Goda kommunikationer och området har även ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Rumsbeskrivning:
Innanför ytterdörren möts man av en möblerbar hall med plats för avhängning samt en rymlig klädkammare/förråd. I taket sitter infällda spotlights. Vid entrén ligger praktiskt klinkergolv men i övrigt har lägenheten fin trälaminat och vitmålade väggar.

Stilrent kök som renoverades 2016. Marbodalkök med köksinredning i vitt, bänkytor i grå laminat och vitt kakel. Samtliga vitvaror är från Siemens och utgörs av induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl med frys. Köket erbjuder gott om förvaring, bra arbetsytor och fin belysning från infällda spotlights. Invid det generösa fönsterpartiet med utsikt över innergården ryms en matplats för större middagssällskap. Fin svartvit fondtapet med björkskog.

Stort vardagsrum med som kan inredas med soffhörna och matplats. På ena väggen finns dekorativa nischer där man kan ställa fina inredningsdetaljer. Härligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti och utgång till en inglasad balkong i västerläge med utsikt mot innergården.

Lägenhetens största sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och här erbjuds man även riktigt goda förvaringsmöjligheter i en platsbyggd skjutdörrsgarderob med inredning från Elfa. En mörkgrå fondvägg blir ett fint inslag. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Det andra sovrummet är lite mindre och kan inredas med säng samt arbetshörna eller byrå. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrummet är renoverat i samband med föreningens stambyte. Ljusgrått klinkergolv och helkaklade väggar i blått. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod, spegelskåp, duschhörna samt tvättmaskin. I taket sitter infällda spotlights.

Information Ekonomi

Avgift: 4 784 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband, IP-telefoni (ej samtalskostnad) och obligatoriskt tillägg på 733 kr.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,4434%. Andel av årsavgift är 0,44339%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 383 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 133 kr och hushållsel 250 kr.
I angiven driftskostnad för två personers hushåll (två vuxna) ingår hushålls el cirka 250 kr/mån samt försäkring cirka 133 kr/mån. Observera att bostadsrättstillägg ingår i föreningens försäkring och därmed inte behöver tecknas utöver den vanliga hemförsäkringen.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 181/1001.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 75 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

TV- och internetanslutning: TV: Basutbud av tv, bredband och IP-telefoni via Comhem ingår i avgiften.
Internet: Fiber finns indraget med möjlighet att välja valfri leverantör.

Uteplats: Inglasad balkong med utsikt mot gården.

Bilplats: Föreningen har totalt 251 p-platser varav 131 med el. Kostnaden för att hyra en p-plats är 150 kr/mån och för en el-plats 200 kr/mån. Alla lägenheter är garanterad en parkeringsplats. Föreningen har även 24 MC/mopedplatser som kan hyras för 50 kr/mån. Föreningen ser över om de eventuellt ska installera laddstolpar.

Energideklaration: Energiprestanda 138 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: I föreningen finns bastu, cykelförråd, samlingslokal och tvättstugor. Närmsta tvättstuga ligger på gården. Barnvänlig innergård med gräsmatta, grillplats och fontän.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Mölndalshus 3.
Föreningen tillåter delat ägande: Ja.
I föreningen finns 239 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Mölndalshus nr 3 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen köpte fastigheten 1968 (äger marken). I föreningen finns 239 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Fastigheternas adress är Varmblodsgatan 1-5 och 2-4, kallblodsgatan 2-6, Skrittgatan 1-5 samt Södra Nedanvägsgatan 20-22.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomiska förvaltning administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga beslutade eller planerade avgiftsförändringar (2018-11-26).

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen planerar att under 2018 genomföra mindre underhållsarbeten.
2018-2019 planeras OVK-besiktning av ventilationen, rensa friskluftsventilerna samt genomföra en justering av frånluft på gården Kallblodsgatan/Varmblodsgatan.
UTFÖRDA RENOVERINGAR
2006 dränerades fastigheterna
2007 byttes entrédörrarna
2008 energideklarerades fastigheten
2009-2011 genomfördes stambyte och badrumsrenovering i alla fastigheter
2011 byttes låssystem och nya porttelefoner installerades
2012 genomfördes en radonmätning med godkända resultat
2014 förbättrades värme och ventilation
2015 målades korridorer samt tvättstugorna. Under samma år dränerades och bättringsmålades miljöhusen.
2016 slutbesiktigades stam/badrumsrenoveringen. Under samma år renoverades gårdar samt lekplats.
2017 förnyelse av stenläggning och rabatter runt entréer och delvis ny asfalt.

Parkering: Föreningen har totalt 251 p-platser varav 131 med el. Kostnaden för att hyra en p-plats är 150 kr/mån och för en el-plats 200 kr/mån. Alla lägenheter är garanterad en parkeringsplats. Föreningen har även 24 MC/mopedplatser som kan hyras för 50 kr/mån. Föreningen ser över om de eventuellt ska installera laddstolpar.

TV och bredband: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem.

Övrigt: Föreningen vill träffa säljare och köpare innan köparen godkänns som medlem gör att gå igenom nycklar och annan viktig information. Detta sker när föreningen har öppet hus på torsdagar jämna veckor kl 18-19. På uppdrag av föreningen gör även Riksbyggen en besiktning av lägenheten.

Planritning

Counter