Såld

Nyrenoverad optimalt planerad etta med balkong och närhet till universiteten

Johan Gille
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare & Partner
0704-55 22 70 johan.gille@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Västergatan 18

1:a Annedal

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
2 252 kr/mån
Rum:
1 rum
Boarea:
ca 39 kvm
Våning:
1/8, hiss
Byggår:
1975
Adress:
Västergatan 18,
413 13 Göteborg

Beskrivning

Fantastiskt läge några minuter från Handelshögskolan ligger denna bostad i absolut toppskick! Optimalt planerad bostad som totalrenoverats
under 2018/19 förutom badrummet som renoverades vid föreningens stambyte 2010. Härlig balkong belägen i eftertraktat västerläge. Stilrent kök från HTH med vit köksinredning samt vitvaror i integrerat utförande. Golvet kläs av matt trestavsparkett i ek och väggarna är målade i vitt. Lägenheten har fint ljusinsläpp från generösa fönsterpartier, öppen planlösning, sovalkov och bra förvaring i en inredd skjutdörrsgarderob. På bekvämt avstånd ligger såväl stadens universitet som sköna rekreationsområden vid Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och Slottsskogen. Goda kommunikationerna med tvåans spårvagn.

Rumsbeskrivning: Välkommen in till denna fina välplanerade etta, där lägenhetens ljusa atmosfär gör sig påmind redan i hallen. Plats för ytterkläder och skor finns i en rymlig skjutdörrsgarderob, där man även tar en sista titt i spegeln innan det är dags att ge sig i väg. Vita väggar och mörkgrått klinkergolv. Steget in från hallen tar ett parkettgolv vid och löper tröskelfritt genom lägenheten.

Rakt fram ligger det nyrenoverade köket, skinande nytt och färdigställt 2019. Med vita luckor, ljusgrå bänkskiva, mörkt grå kakel och vita väggar ger det en lugn bas att inreda. Vitvarorna är diskret integrerade och består av kyl/frys, diskmaskin, ugn, häll och fläkt. Överskåp längs hela väggen ger gott om förvaring och en bra arbetsbelysning som även ger en fin stämning till rummet när mörkret faller på. Planlösningen är öppen mellan kök och vardagsrum och låter matplatsen markera övergången mellan rummen. Här finns plats att duka upp en middag för fyra intill balkongdörren och det stora fönstret.

Från köket nås balkongen med läge mot väster och Västergatan. Här finns plats för möbler, växter och ett par nära vänner.

Vardagsrummet är välplanerat med plats för soffa, soffbord och TV. Två stora fönster med fönsterbräden i vacker natursten lyser upp rummets fina ytskikt som går i vitt även här. Sovalkoven är rymlig med plats för en ordentlig dubbelsäng, och går att dela av med tyg eller med en vägg för den som önskar mer avskildhet.

Badrummet är helkaklet i en harmonisk färgsättning med vitt kakel och grått klinker. Plats för pinalerna finns i handfatets vita kommod och i spegelskåpet över. Intill vikbara duschdörrar i klarglas är det förberett för den som vill installera en egen tvättmaskin.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 2 252 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,47%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1815.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 8, hiss finns.

Byggår: 1975.

Storlek: 1 rum och kök. Boarea ca 39 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: FTX.

TV- och internetanslutning: TV: Tv via Com Hem. Ett grundutbud ingår i avgiften. Internet: Internet via Bredbandsbolaget eller Com Hem.

Bilplats: Föreningen disponerar 44 parkeringsplatser i Södra Annedalsgaragens Samfällighet. Garagen har infart från Seminariegatan och Brunnsgatan. Till föreningens platser är det kö. Boende i Brf Västergatan 16-22 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser och garageplatserna i samfälligheten.

Energideklaration: Energiprestanda 89 kWh/m² år.

Övriga byggnader: Källarförråd finns till varje lägenhet. I föreningen finns gemensamma tvättstugor, cykelförråd, föreningslokal samt gästlägenhet med plats för fem personer - toalett med dusch och pentry.
Grönt och lummigt mellan husen.

Information Förening

Förening: Brf Västergatan 16-22. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).

Allmänt om föreningen: Brf Västergatan 16-22 är centralt belägen i det gröna Annedal och är en attraktiv och välskött förening. Föreningen äger fastigheten Göteborg Annedal 7:12 med adress Västergatan 16, 18, 20 och 22.
Fastigheten består av två byggnader med totalt 157 lägenheter varav 7 av dessa är hyresrätter. Föreningen säljer hyresrätterna löpande efter att de sägs upp och ger ett bra tillskott i föreningens kassa. I föreningen finns också 2 lokaler, av dessa är 1 lokal uthyrd. Den andra disponeras av BRF Västergatan som föreningslokal och gästlägenhet.

Gemensamma utrymmen: Källarförråd finns till varje lägenhet. I föreningen finns gemensamma tvättstugor i mycket fräscht och gott skick, stort cykelförråd, föreningslokal samt gästlägenhet med plats för fem personer - toalett med dusch och pentry.

Föreningens ekonomi: Föreningens ekonomi är god och välskött. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Föreningen gjorde om lokaler i bottenvåningen under 2017 till fem lägenheter som såldes för snittpriser om 76,000kr/kvm.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en 30-årig underhållsplan.
2007 installerades ett nytt porttelefonsystem i bostadshuset.
2008 spolades samtliga VA-stammar i kök och badrum och en OVK-besiktning av ventilation genomfördes. Under samma år byttes även samtliga fönster och balkongdörrar ut. Tack vare i investeringarna på bland annat nya fönster beräknades kostnaderna för energi gå ner ca 30%.
2009 energideklarerades fastigheten enligt lag.
2010 stambyte med nya stammar till badrum och till kök samt totalrenovering av samtliga badrum. Samma år byggdes även taklägenheter och fasaderna fräschades upp för att bli mer enhetliga med de nya taklägenheterna. Renovering av trapphus inklusive övre och undre entré: nya golv, nya innertak, ny belysning, nya säkerhetsdörrar till lägenheterna, nya hissar i samtliga uppgångar, ommålning, nya räcken i trapporna, nya postfack. Nya termostater installerades på samtliga radiatorer och värmeslingor samt nya frånluftsfläktar installerades hissar ut i samtliga uppgångar.
2011-2012 har föreningen bytt alla balkongsidor och målat undersidan av alla balkonger. Föreningen har iordningställt rabatterna och området runt husen samt satt in nya entrédörrar och renoverat tvättstugorna.

Parkering: Föreningen disponerar 44 parkeringsplatser i Södra Annedalsgaragens Samfällighet. Boende i Brf Västergatan 16-22 omfattas inte av boendeparkering utan hänvisas till föreningens parkeringsplatser och garageplatserna i samfälligheten.

TV och bredband: Tv via Com Hem. Internet via Com Hem som ingår i avgiften.

Gårdsplats: Grönt och lummigt mellan husen med gräsplätt för avkoppling.

Annedal

Vasastaden är belägen mitt i Göteborgs centrum och är en av stadens äldsta och pampigaste stadsdelar. De vackra, välbevarade stenhusen med detaljrika fasader präglar stadsdelens eleganta utseende och har ett högt kulturhistoriskt värde. De flesta av dessa hus byggdes mellan 1870-1920. Arkitekturen har inspiration från Paris och Wien.

Det centrala läget gör att allt finns nära till hands. Tvärs igenom stadsdelen, från Avenyn till Haga, löper Vasagatan och dess breda allé. Längs hela Vasagatan ligger mysiga kaféer och restauranger som pärlor på rad. I kvarteren finns också mataffärer, skönhetssalonger, butiker och vårdmottagningar. På andra sidan vallgraven möter Göteborgs stadskärna upp med sitt stora utbud av shopping, nöjen och träningsställen.

För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor att välja mellan, både kommunala och fristående. Det finns också många idrotts- och kulturföreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar.

Vasastaden är en populär stadsdel för studenter. Göteborgs Universitet har sin huvudbyggnad vid Vasaplatsen och flera av universitetets institutioner ligger i området. Kommunikationerna i området är goda, med Vasaplatsen som knutpunkt.

Sköna, gröna oaser finner man i Vasaparken, Kungsparken och vid Haga Kyrkoplan. Även Trädgårdsföreningen, Botaniska trädgården och Slottsskogen ligger på nära avstånd.

I Vasastaden lever man ett rikt storstadsliv i klassisk Göteborgsmiljö. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning