Såld

Välplanerad med söderbalkong

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Irisgatan 5A

4:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 993 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 92 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Irisgatan 5A,
431 61 Mölndal

Beskrivning

Välkommen till en charmig och välplanerad fyra med fantastiska förutsättningar. Lägenheten bjuder på en familjevänlig planlösning med trivsamt kök, tre bra sovrum, rymlig möblerbar hall och utgång till den härliga söderbalkongen från vardagsrummet. Tidens arkitektur kännetecknas av stora fönster, väl genomtänkta ytor och fint ljusinsläpp, något som präglar hela lägenheten. Urkaraktärens charm har bevarats i många detaljer värda att vårda, som glasade pardörrar, originalparkett, fönsterbräden i marmor och platsbyggda garderober. Här bor man i ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal med närhet till äventyrsbad och motionshall. Fem minuters gångavstånd till Mölndals centrum som har ett stort utbud av allt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt en nybyggd näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Där finns även en hinderbana och två boulebanor. Goda kommunikationer och ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 92 kvm disponeras enligt följande:

Välkommen in i den inbjudande hallen som är lägenhetens nav, en väl tilltagen yta med plats för hela familjen när ytterkläderna ska på. Tre garderober rymmer skrymmande vinterplagg, och till höger om dörren finns plats för klädhängare. På golvet vilar ekparkett i fint skick från när huset byggdes.

Ljust rymligt kök med fin planlösning och ett stort fönster som lyser upp de ljusa ytskikten. Matplatsen har sin självklara plats intill fönstret och rymmer med enkelhet ett bord för fyra. Tidstypisk inredning med nätta vitmålade luckor och skåp som byggts upp till takhöjd ger gott om förvaring för köksredskap och bunkar. Överskåp på båda sidor, helt i enlighet med originalstilen, kompletterar för maximalt utnyttjad volym. En lättarbetad diskbänk i rostfritt ger kocken en fin arbetsyta att briljera på. Ovantill sitter vitt kvadratiskt kakel, en klassiker som aldrig går ur tiden. Vitvarorna består av spishäll, diskmaskin, kyl/frys och en ugn upphöjd till bekväm arbetshöjd. På väggarna sitter en ljus mönstrad tapet och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Vardagsrummet bjuder på ett underbart ljus genom stort glasparti från vägg till vägg som smyckas av den lummiga grönskan utanför. Här finns även utgången till den härliga söderbalkongen med plats för möbler, växter och vänner. På golvet en väl omhändertagen originalparkett i fint skick, och mot hallen vittnar glasade pardörrar om husets ursprung. Två skatter värda att bevara för den som värdesätter husets sanna karaktär. Rummet ger utrymme för flera möbleringsalternativ för soffgrupp, TV-möbel och matsalsbord.

Sovrum 1. Det största av sovrummen är behagligt svalt med fönster mot norr och har plats för en dubbelsäng med sängbord. Här finns utrymme för kläder i fem garderober, platsbyggda ända upp till tak. Ljus grön tapet och plastmatta.

Sovrum 2. Rummet närmast köket används i dag som ett extra vardagsrum. För den som vill använda rummet åt att drömma finns plats för dubbelsäng och sängbord, även här. Ljus plastmatta på golvet och ljusa väggar.

Sovrum 3. Perfekt som kontor eller som sovrum åt minstingen eller gästerna. Här kan möbleras med enkelsäng och skrivbord.

Badrummet är luftigt och rymligt med ett stort fönster som ger ett naturligt dagsljus. Kakel och klinker i ljusa kulörer. Spegelskåp med belysning, handdukstork och tvättmaskin för en bekvämare vardag.

Närmast hallen finns gäst-WC med handfat och ett litet väggskåp med spegel. Tapetserade väggar och kakel över handfatet.

Till lägenheten hör ett källarförråd på cirka 5 kvm.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 993 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,89%. Andel av årsavgift är 0,94%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 54.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 92 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uteplats: Balkong mot söder.

Bilplats: Föreningen har 145 parkeringsplatser med separat kö. I dagsläget (2019-01-11) finns ett fåtal lediga platser för 150 kr/mån. Priset kommer att höjas inom kort.

Energideklaration: Energiprestanda 124 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-03-19. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Katrineberg i Mölndal .

Allmänt om föreningen: Brf Katrineberg i Mölndal äger fastigheten Katrineberg 1 i Mölndals kommun vilken förvärvades 2005. Fastigheten bebyggdes år 1968 och består av 3 flerbostadshus. Fastighetens värde år är 1968. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 11 743 kvm och fördelat på 136 lägenheter med en samlad yta om 10 725 kvm samt lokaler om 1 018 kvm. Av dessa lägenheter är 128 upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt.


Lägenheter är fördelade enligt nedan:
1 rok 15st
2 rok 44st
3 rok 38st
4 rok 36st
5 rok 3st.

Föreningens ekonomi: Inga avgiftshöjningar på gång just nu, kontrollerat med styrelsen 2019-01-11.

Kommande/gjorda renoveringar: Renoveringar:

2006 byggdes balkongerna ut.
2009-2010 renoverades delar av fasaden.
2012 installerades två nya värmeväxlare till uppvärmningsenheten.
2013 utfördes underhåll av altaner.
2014 renoverades tegelfasaden.
2015 fortsatte fasadrenoveringarna och i samband med detta byttes takhuvar som var felaktigt utformade på fläktsystemet.
2017 genomfördes OVK-besiktning med godkända resultat.Föreningen håller just nu på att justerar deras underhållsplan, där det talas om relining, fönsterbyte och dränering men föreningen har inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen har 145 parkeringsplatser med separat kö.

Övrigt: De tre gemensamma tvättstugor är belägna på källarplan. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum för medlemmarna att nyttja.
Föreningen har även en expedition.

-Mölndal

Storstadsliv, friluftsliv och vackra sjöar


Välkommen till Mölndal! Här kombineras stadsliv och friluftsliv på ett okomplicerat sätt. Mölndals stad, som är en egen kommun, är stort till ytan och är indelat i mindre områden som exempelvis Toltorpsdalen, Krokslätt, Bifrost, Kvarnbyn, Åby, Stensjön, Balltorp och Lindome. Bebyggelsen är blandad och består av äldre trävillor, radhus- och flerbostadsområden samt nybyggnationer. Här bor man nära härlig natur med vackra sjöar, skog och mark, som ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Mölndals centrum erbjuder ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger och är en knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn.

Balltorp
I Balltorp bor du nära både grönområden och bra kommunikationer. På kort promenadavstånd finns flera vackra grönområden, till exempel Hills Golf Klubb och Sandsjöbackas naturreservat. En kort biltur bort finns även Safjällets naturreservat. Mölndals Galleria erbjuder ett stort utbud av butiker och direkt i området finns bra närlivs- och servicebutiker.

Bifrost
Bifrost är ett lugnt och barnvänligt område med närhet till både Mölndals Centrum, de stora lederna samt goda kommunikationer som lätt tar dig in till centrala Göteborg. Området ligger fridfullt i anslutning till Safjällets Naturreservat, som erbjuder många promenadstigar och leder att välja mellan, perfekt för dig som älskar natur och friluftsliv.

Bosgården
I Bosgården bor man centralt med promenadavstånd till Mölndals Galleria och innerstad med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger. I området finns också trevliga promenadstråk och härliga naturområden, däribland Safjällets naturreservat som ligger ett stenkast bort.

Hills
I sydvästra Mölndal har ett helt nytt bostadsområde vuxit fram. I Hills Villastad bor du nära såväl Mölndals centrum som vacker natur, sjöar och vandringsleder. Här finns även en av Sveriges bästa golfbanor Hills Golf & Sports Club runt knuten. Goda kommunikationer till centrala Göteborg är en bonus.

Krokslätt
Krokslätt är ett lugnt och härligt område med blandad bebyggelse, där nya moderna bostäder mixas med fastigheter av äldre charm. I närområdet finns servicebutiker och flera matställen. Är man sportintresserad så finns flera alternativ inom räckhåll och dessutom är det nära till elljusspår i vackra Safjällets naturreservat. I Krokslätt bor du med närhet till det mesta. Med goda kommunikationer når du såväl Mölndals centrum som Göteborgs city på några minuter. På historisk mark mellan Mölndal och Göteborg ligger Krokslätts Fabriker, som uppfördes 1890-1907 av Mölnlycke Väfveriaktiebolag som en av många textilfabriker i Göteborgstrakten. De anrika tegelbyggnader är renoverade efter dagens krav och standard och delar numera yta med högteknologiska och energieffektiva hus.

Kvarnbyn
Välkommen till anrika Kvarnbyn, ett område som expanderat med omsorgsfullt utformade bostäder, de flesta högt belägna med utsikt över vackra Störtfjället och södra Mölndal. Här bor man med bekvämt avstånd till det mesta, däribland med promenadavstånd till Mölndals Centrum samt till Mölndals Bro och dess goda kommunikationer. Stensjöns badplats och naturområden finns också nära till hands, liksom den vackra parken och ägorna runt Gunneboslott.

Kållered
Kållered är ett attraktivt och familjevänligt område nära till såväl shopping som vacker natur. Här finns all tänkbar service tack vare Kållered Köpstad med större varuhus och stormarknader, samtidigt som storstadens utbud nås snabbt och lätt tack vare pendeltåg. Fina motionsspår och naturupplevelser finns bland annat i Sandsjöbacka och Torrekulla.

Larssons Berg
Larssons Berg tillhör Mölndals populära område Stensjön. Här bor du nära naturen med en underbar utsikt över vackra Stensjön och dess trevliga strandpromenad och badplats. Här kan man spela minigolf, fiska eller hyra kanot och paddla runt sjön. Populära Gunnebo Slott är en kort promenad bort och här serveras smakrik lunch samt fika i anrik miljö. Ett stort utbud av butiker och restauranger finns såväl i Mölnlycke Centrum eller Mölndals Centrum. Med goda kommunikationer nås Göteborgs stadskärna med knappa 15 minuter.

Lindome
Lindome tillhör Mölndals kommun och är beläget vid motorvägen E20 och Västkustbanan. Orten präglas av natursköna områden och här finns flera mysiga sjöar att bada i, bland andra Tulebosjön och Barnsjön. Här finns även underbara naturstigar vid Bohusleden, som sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Vid Lindome Centrumpark finns fiskemöjligheter i Lindomeån och för såväl stora som små erbjuds ett rikt idrottsliv med bland annat innebandy, fotboll, hockey, golf och ridsport. I Lindome centrum finns ett bra utbud av närservice och till Kållereds stora köpcentrum är det bara några minuter med bil. Inom cirka 20 minuter med bil når du Göteborg och Kungsbacka, väljer du buss eller pendeltåg tar det cirka 40 minuter till Göteborgs Central och kommunikationsmöjligheterna är väldigt bra. Spinneriet i Lindome är ett populärt utflyktsmål. I den historiska byggnaden med anor från tidigt 1800-tal finns idag ett härligt utbud av butiker och kreatörer såsom inredare, fotografer och designers. och inredare samlats under samma tak. Här finns även Lilla Spinneriet som serverar både lunch, brunch, middagar och gott fika.

Mölndals Centrum
I Mölndals centrum finns ett stort utbud av allt man kan önska. Mölndals Galleria stod klar under 2018 och utmed Mölndalsvägen finns ytterligare butiker och stormarknader. Stadshuset rymmer bland annat bibliotek och biograf. Mölndalsbro är en stor knutpunkt för pendeltåg, bussar och spårvagn. Bebyggelsen i centrala Mölndal är blandad men består främst av villakvarter och flerbostadsområden. Många av dem uppfördes under 1950-talet och framåt.

Stensjön
I området omkring Stensjön bor man såväl intill storslagen natur som nära storstadslivet. Här ligger vackra och välbesökta Gunnebo Slott, som uppfördes på 1700-talet av John Hall. Idag kan man, förutom att besöka slottet, njuta av köksträdgårdens skörd på den mysiga restaurangen och caféet samt vandra i de vackra omgivningarna. Vid både Stensjön och Rådasjön finns flera frilufts- och idrottsklubbar. Kommunikationerna till både Mölndals centrum och Göteborgs centrum är goda.

Toltorpsdalen
Toltorpsdalen är en stadsdel i norra Mölndal, belägen mellan Göteborg och centrala Mölndal. Området består främst av småhusbebyggelse och här bjuds det på vacker natur med närhet till både natursköna Safjället och Änggårdsbergen. Till Göteborgs utbud är det cykelavstånd och från Mölndals Centrum erbjuds vidare transport med Kungsbacka-pendeln och spårvagn. Med bil kommer man snabbt ut till Söderleden eller E:6-an.

Åby
Åby är ett lugnt och trivsamt område som ligger centralt i Mölndal. Här bor du med närhet till bland annat äventyrsbad och motionshall samt med kort gångavstånd till Mölndals centrum med Mölndal Galleria, som har ett stort utbud av allt. Under våren 2019 öppnar Åby Arena, ett nytt spännande upplevelsecenter som kommer att innehålla evenemangshall, hotell och såklart travet, där allt en gång började. Åbytravet är Sveriges modernaste travanläggning och lockar årligen över 100 000 besökare. Från Åby är kommunikationerna goda in till Göteborgs centrum.

I Mölndal lever du ett aktivt storstadsliv med grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter