Såld

Välplanerad med söderbalkong

Jennifer Bäck
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 81 jennifer.back@lundin.se

Lundin Mölndal

Med Lundin Mölndal får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Irisgatan 5A

4:a Åby

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 993 kr/mån
Rum:
4 rum
Boarea:
ca 92 kvm
Våning:
1/3, ej hiss
Byggår:
1968
Adress:
Irisgatan 5A,
431 61 Mölndal

Beskrivning

Välkommen till en charmig och välplanerad fyra med fantastiska förutsättningar. Lägenheten bjuder på en familjevänlig planlösning med trivsamt kök, tre bra sovrum, rymlig möblerbar hall och utgång till den härliga söderbalkongen från vardagsrummet. Tidens arkitektur kännetecknas av stora fönster, väl genomtänkta ytor och fint ljusinsläpp, något som präglar hela lägenheten. Urkaraktärens charm har bevarats i många detaljer värda att vårda, som glasade pardörrar, originalparkett, fönsterbräden i marmor och platsbyggda garderober. Här bor man i ett lugnt område som ligger centralt i Mölndal med närhet till äventyrsbad och motionshall. Fem minuters gångavstånd till Mölndals centrum som har ett stort utbud av allt. I närområdet finns flera förskolor och skolor samt en nybyggd näridrottsplats som erbjuder ungdomar möjligheter att spela fotboll, handboll och basket. Där finns även en hinderbana och två boulebanor. Goda kommunikationer och ett bra strategiskt läge där det går snabbt och lätt att ta sig ut på E6/E20 och Söderleden.

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 92 kvm disponeras enligt följande:

Välkommen in i den inbjudande hallen som är lägenhetens nav, en väl tilltagen yta med plats för hela familjen när ytterkläderna ska på. Tre garderober rymmer skrymmande vinterplagg, och till höger om dörren finns plats för klädhängare. På golvet vilar ekparkett i fint skick från när huset byggdes.

Ljust rymligt kök med fin planlösning och ett stort fönster som lyser upp de ljusa ytskikten. Matplatsen har sin självklara plats intill fönstret och rymmer med enkelhet ett bord för fyra. Tidstypisk inredning med nätta vitmålade luckor och skåp som byggts upp till takhöjd ger gott om förvaring för köksredskap och bunkar. Överskåp på båda sidor, helt i enlighet med originalstilen, kompletterar för maximalt utnyttjad volym. En lättarbetad diskbänk i rostfritt ger kocken en fin arbetsyta att briljera på. Ovantill sitter vitt kvadratiskt kakel, en klassiker som aldrig går ur tiden. Vitvarorna består av spishäll, diskmaskin, kyl/frys och en ugn upphöjd till bekväm arbetshöjd. På väggarna sitter en ljus mönstrad tapet och på golvet ligger en ljus plastmatta.

Vardagsrummet bjuder på ett underbart ljus genom stort glasparti från vägg till vägg som smyckas av den lummiga grönskan utanför. Här finns även utgången till den härliga söderbalkongen med plats för möbler, växter och vänner. På golvet en väl omhändertagen originalparkett i fint skick, och mot hallen vittnar glasade pardörrar om husets ursprung. Två skatter värda att bevara för den som värdesätter husets sanna karaktär. Rummet ger utrymme för flera möbleringsalternativ för soffgrupp, TV-möbel och matsalsbord.

Sovrum 1. Det största av sovrummen är behagligt svalt med fönster mot norr och har plats för en dubbelsäng med sängbord. Här finns utrymme för kläder i fem garderober, platsbyggda ända upp till tak. Ljus grön tapet och plastmatta.

Sovrum 2. Rummet närmast köket används i dag som ett extra vardagsrum. För den som vill använda rummet åt att drömma finns plats för dubbelsäng och sängbord, även här. Ljus plastmatta på golvet och ljusa väggar.

Sovrum 3. Perfekt som kontor eller som sovrum åt minstingen eller gästerna. Här kan möbleras med enkelsäng och skrivbord.

Badrummet är luftigt och rymligt med ett stort fönster som ger ett naturligt dagsljus. Kakel och klinker i ljusa kulörer. Spegelskåp med belysning, handdukstork och tvättmaskin för en bekvämare vardag.

Närmast hallen finns gäst-WC med handfat och ett litet väggskåp med spegel. Tapetserade väggar och kakel över handfatet.

Till lägenheten hör ett källarförråd på cirka 5 kvm.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 993 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,89%. Andel av årsavgift är 0,94%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 54.

Våningsplan: Våningsplan 1 av 3, ej hiss.

Byggår: 1968.

Storlek: 4 rum och kök, varav 3 sovrum. Boarea ca 92 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Ventilation: Mekanisk frånluft.

Uteplats: Balkong mot söder.

Bilplats: Föreningen har 145 parkeringsplatser med separat kö. I dagsläget (2019-01-11) finns ett fåtal lediga platser för 150 kr/mån. Priset kommer att höjas inom kort.

Energideklaration: Energiprestanda 124 kWh/m² år.
Status: Energideklaration är utförd
Datum: 2009-03-19. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Information Förening

Förening: Brf Katrineberg i Mölndal .


Allmänt om föreningen: Brf Katrineberg i Mölndal äger fastigheten Katrineberg 1 i Mölndals kommun vilken förvärvades 2005. Fastigheten bebyggdes år 1968 och består av 3 flerbostadshus. Fastighetens värde år är 1968. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 11 743 kvm och fördelat på 136 lägenheter med en samlad yta om 10 725 kvm samt lokaler om 1 018 kvm. Av dessa lägenheter är 128 upplåtna med bostadsrätt och 8 med hyresrätt.


Lägenheter är fördelade enligt nedan:
1 rok 15st
2 rok 44st
3 rok 38st
4 rok 36st
5 rok 3st.

Föreningens ekonomi: Inga avgiftshöjningar på gång just nu, kontrollerat med styrelsen 2019-01-11.

Kommande/gjorda renoveringar: Renoveringar:

2006 byggdes balkongerna ut.
2009-2010 renoverades delar av fasaden.
2012 installerades två nya värmeväxlare till uppvärmningsenheten.
2013 utfördes underhåll av altaner.
2014 renoverades tegelfasaden.
2015 fortsatte fasadrenoveringarna och i samband med detta byttes takhuvar som var felaktigt utformade på fläktsystemet.
2017 genomfördes OVK-besiktning med godkända resultat.Föreningen håller just nu på att justerar deras underhållsplan, där det talas om relining, fönsterbyte och dränering men föreningen har inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Parkering: Föreningen har 145 parkeringsplatser med separat kö.

Övrigt: De tre gemensamma tvättstugor är belägna på källarplan. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum för medlemmarna att nyttja.
Föreningen har även en expedition.

Planritning

Counter