Spektakulärt läge med två balkonger och fri utsikt över hamnen

Emelie Tolinsson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0730-91 68 75 emelie.tolinsson@lundin.se

Lundin Västra Göteborg

Med Lundin Västra Göteborg får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Hälleflundregatan 30

3:a Fiskebäck

Kortfakta

Pris/Bud:
5 795 000 kr
Avgift:
4 637 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 85 kvm
Våning:
1, hiss
Byggår:
2013
Adress:
Hälleflundregatan 30,
426 58 Västra Frölunda
Härliga promenadstråk
Härliga promenadstråk
Lundin
Lundin
Nu tar vi oss ut
Nu tar vi oss ut
Följ brygglivet
Följ brygglivet
Månen över Fiskebäck
Månen över Fiskebäck
Underbart boende vid kajkanten
Underbart boende vid kajkanten
Möjlighet till båtplats finns
Möjlighet till båtplats finns
Här kan ni njuta av himlens skådespel
Här kan ni njuta av himlens skådespel
Boende med kvalitet
Boende med kvalitet
Stilla kväll
Stilla kväll
Öppet året runt med goda räkmackor
Öppet året runt med goda räkmackor
Badrocksavstånd till härliga bad
Badrocksavstånd till härliga bad
Njut av salta bad
Njut av salta bad
Härliga badstrand nås på bara ett par minuter
Härliga badstrand nås på bara ett par minuter
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Vill du bo med frontläge och granne med havet i Fiskebäck och kunna njuta av havsutsikten från två härliga balkonger? Nu kan vi presentera en mycket exklusiv bostad där du kan njuta av havet varje dag och leva med årstidernas skiftningar. Här erbjuds du ett bekvämt och bekymmersfritt boende där hissen går direkt ner i garaget. För dig som vill åka kollektivt ligger busshållplatsen alldeles nära vid Fiskebäcks Brygga. Bostaden bjuder på öppna ytor mellan kök och vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från stora fönster. Exklusiva materialval som bänkskivor i svart granit, golvvärme i hela lägenheten med vacker enstavig ekparkett med eklister och till detta vitmålade väggar. Helkaklat badrum med dusch, grafitgrått klinkergolv och vitt kakel på väggarna. I badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare under en praktisk arbetsbänk med översittande förvaringsskåp. Lägenheten bjuder vidare på två sovrum där ena sovrummet har direkt havsutsikt samt en möblerbar inre hall med gott om förvaring i platsbyggda garderober och bakom spegelskjutdörrar.

Här bor ni i en lägenhet med villakänsla men med alla fördelar en bostadsrätt har att erbjuda.

Rumsbeskrivning:
Välkommen till en mycket stilren lägenhet alldeles vid kajkanten med två härliga balkonger varifrån du kan se ut över havet och följa solens strålar. Här bor ni i en rofylld havsmiljö med möjlighet till egen båtplats, fina promenadstråk utmed kajkanten och härliga salta bad. Perfekt för er som vill ha ett bekvämt och bekymmersfritt boende med hiss direkt ner i garaget.

Bostaden bjuder på öppna ytor mellan kök och vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp och ett underbart ljus från stora fönsterpartier. Exklusiva materialval som bänkskivor i svart granit, golvvärme i hela lägenheten med vacker enstavig ekparkett med lister i ek och till detta vitmålade väggar.

Entréhall
Ni kommer in i en rymlig möblerbar entréhall med plats för ytterkläder. Framför er har ni ett flertal garderober varav tre st. är 60 cm djupa och tre 30 cm djupa. Mellan garderoberna får ett skrivbord plats. Till vänster om entrén finns skjutdörrar för ytterligare förvaring. Från entréhallen nås ett mindre sovrum, badrummet och längst bort ligger köket och vardagsrummet med öppen planlösning och stora fönster ut mot havet.

Sovrum 1
Drömmen om att vakna upp och se ut mot havet kan här bli san. Detta rofyllda sovrum har tre fönster som ger ett fint ljus åt rummet. Från ett av fönstren ser ni ut mot havet och hamnen. Det avlånga fönstret ovanför sängen ger ljusinsläpp och skapar en avskildhet utan insyn. Här finns även en hel garderobsvägg med skjutdörrar.

Sovrum 2
Detta mysiga rum rymmer både säng, skrivbord samt platsbyggda garderober. Passar utmärkt som kontor, barn- eller gästrum.

Badrum
Från hallen når det stilrena badrummet, inrett med smakfulla materialval. Vitt kakel och grafitgrått klinker med golvvärme. Här finns dusch med vikbara glasdörrar, vägghängd toalett, vit kommod med handfat och översittande spegel med infällda spotlights samt handdukstork. Här finns även tvättmaskin och torktumlare under en praktisk arbetsbänk med översittande förvaringsskåp.

Vardagsrum
Med öppen planlösning mot köket ligger detta härliga vardagsrum med stora fönsterpartier åt både söder och öster vilket ger ett fantastiskt ljusflöde. En mer exklusiv utsikt än vad detta rum kan erbjuda får man leta efter. Från vardagsrummet och köket når ni två rymliga balkonger där ni kan njuta av solens strålar från tidig morgon till kvällen. På den ena kan ni starta dagen med frukost och se hamnen vakna till liv och på den andra kan ni avsluta dagen med en kopp the och se båtarna återvända till hamnen.

Kök
Med öppen planlösning mot vardagsrummet ligger det stilrena köket med vit inredning, rostfria vitvaror och beslag. Till detta arbetsvänliga kök har ni exklusiva stenskivor och stora kakelplattor som ger ett fint intryck. Maskinparken från Siemens består av spishäll, inbyggnadsugn och mikro i bra arbetshöjd, rostfri fläkt, kyl, frys samt integrerad diskmaskin. Invid fönstren med utsikt över hamnen finns en trevlig matplats där ni kan njuta av både en god måltid och utsikten.

Till sist kan sägas att detta är en fantastisk möjlighet! Här bor ni i en idyllisk miljö med naturen nära inpå. Perfekt för er som vill bo med havet som granne men snabbt kunna ta er in till centrala Göteborg med alla dess bekvämligheter. Ett hem för livsnjutaren!

Information Ekonomi

Pris/Bud: 5 795 000 kr

Avgift: 4 637 kr/mån. Andel i föreningen är 1,677%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 400 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 200 kr och hushållsel 200 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 0411.

Våningsplan: Våningsplan 1, hiss finns. Våningsplan 1 (0,5 trappor).

Byggår: 2013.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 85 m².

TV- och internetanslutning: TV: Ansluten till kabelnät.
Internet: Fast lina.

Bilplats: Garageplats. Kostnad 780 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. Det kan gå att få överlåta garageplatsen om man tar det med föreningen.

Information Förening

Förening: Brf Fiskebäck Havet.
I föreningen finns 54 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: Föreningen har del i gemensamhetsanläggningar för kvartersgator och kaj. Därutöver kommer föreningens fastighet att delta i gemensamhetsanläggning innehållande föreningslokal, gästlägenhet, gästparkering, tvättstuga, källsortering och gemensamma ledningar med tillbehör.

Föreningen har en välskött ekonomi.

Övrigt: I Fiskebäcks Brygga bor du mellan småbåtshamnen och den gamla fiskehamnen. På de gemensamma gårdarna som vetter mot havet finns gott om plats för grillkvällar och härliga dagar med vänner och familj. Husen sluttar ner mot vattnet och genom lugna gränder går du till kajstråket där du kan ta sköna promenader året runt. I småbåtshamnen har du möjlighet att ha din båt.

Med båten vid bryggan tar du dig snabbt ut i Göteborgs södra skärgård. Intill hamnen solar du på en fin badplats där det finns en flytbrygga och utomhusdusch. Och blir du blir sugen på shopping är det bara att cykla in till Frölunda Torg och kanske handla hem något gott från saluhallen eller fiskbilarna.

Fastigheterna här i Fiskebäcks Brygga ägs av de tre bostadsrättsföreningarna: Brf Fiskebäck Utsikten, Brf Fiskebäcks Udde samt
Brf Fiskebäck Havet

Småbåtshamnen drivs av Fiskebäcks Småbåtshamn AB. Föreningen havet äger 42 % av Fiskebäcks Småbåtshamn tillsammans med föreningarna Utsikten och Udden, 26 % resp. 32 % som har till uppgift att hyra ut båtplatser till medlemmarna. För mer information om hamnen kika på hemsidan; https://fiskebackssmabatshamn.com

Se även respektive förenings hemsida för mer information.

Fiskebäck

I Fiskebäck kombineras skärgårdslivet med storstadslivet på ett självklart sätt. Fiskebäck, som ligger på behändigt avstånd från Göteborgs centrum, är ett område med tydlig havsprägel. Fiskebäck är namnet på den bäck och de gårdar som låg här en gång och runt vilka ett fiskeläge växte upp.

På vindlande gator med namn som Skäddegatan, Sikgatan och Makrillgatan ligger äldre och moderna villor om vartannat. Radhus, kedjehus och några flerbostadshus utgör också en del av Fiskebäcks bebyggelse.

Frölunda Torgs köpcentrum och Frölunda kulturhus ligger 5 minuters bilväg bort. Högsbo 421 och Sisjöns industriområde är två köpcentra i närheten. Med bil, buss eller spårvagn tar du dig lätt till centrala Göteborg.

Området är populärt bland barnfamiljer. Det finns flera förskolor att välja mellan och en grundskola, Fiskebäcksskolan. Föreningslivet är rikt med verksamheter inom bl.a. segling, sjöscouting, fotboll och innebandy.

Fiskebäcks hamn är en av landets största. Södra skärgården öppnar sig precis utanför och erbjuder en härlig miljö året om. Badplatser hittar man vid Ganlet och Fiskebäcksbadet. Här finns också ett naturskönt rekreationsområde och ett vackert promenadstråk längs Eskils kanal.

Fiskebäcks trivsamma och charmiga miljö inbjuder till ett skönt och aktivt liv nära havet och storstaden. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planlösning
Planlösning
Counter