Fint läge i området


Lundin Hisingen

Med Lundin Hisingen får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Mårbackagatan 18

3:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
1 625 000 kr
Avgift:
5 202 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 74,3 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1971
Adress:
Mårbackagatan 18,
42248 Hisings Backa
Välkomna till Mårbackagatan
Välkomna till Mårbackagatan
Hallen
Hallen
Köket
Köket
Köket
Köket
Köket
Köket
Sovrum 1
Sovrum 1
Matplatsen
Matplatsen
Vardagsrum
Vardagsrum
Fritt läge
Fritt läge
Långt till nästa granne
Långt till nästa granne
Vardagsrum
Vardagsrum
Badrummet med vädringsfönster
Badrummet med vädringsfönster
Sovrum 2
Sovrum 2
Utsikten
Utsikten
Mårbackagatan
Mårbackagatan
Planskiss
Planskiss
Intresserad av denna bostad - Maria
Intresserad av denna bostad - Maria

Beskrivning

Möjlighet att förvärva en väldisponerad lägenhet med västerbalkong i fritt läge!

Badrummet är stamrenoverat och det finns dessutom en inre fond på dryga 15.000kr som en hjälp för att fräscha upp ytskikten i bostaden. Lägenheten är i behov av genomgående renovering.

I närområdet så händer det mycket, hela Selma Lagerlöfs torg genomgår en förvandling och Backa är ett av stadens prioriterade utbyggnadsområden, i den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, idrottshall, stadsdelshus med rum för kultur, handelshus, verksamhetslokaler, torg- och parkstråk. På sikt planeras för upp till 3000 nya bostäder i området.

HSB Backadalen är den största HSB föreningen i Göteborg & de erbjuder många mervärden i föreningen såsom gemensam övernattningslägenhet, pubaftnar, snickerilokal & vackra innergårdar.

Här har du stombussen ett par minuter bort och in till Brunnsparken tar det knappa 20 minuter.

I avgiften så ingår det även fiber och varje lägenhet har en parkeringsplats. Varmt välkomna på visning!

Bostaden: Välkomna upp till tredje våningen!

Hallen är rymlig och lättmöblerad.
Direkt till vänster ligger köket vilket har vita, spårade, luckor och ovan arbetsbänken sitter det ett vitt kakel. Matplatsen är ljust placerad invid fönstren.
Innanför köket ligger det ett sovrum vilket vetter mot väster.
Vardagsrummet har fint ljusinsläpp och är luftigt. Längs med hela västra väggen löper ett fönsterparti och så når man även den härliga balkongen härifrån.
Det andra sovrummet har ingång från hallen och detta vetter mot öster. Här finns bra förvaring i form utav en hel garderobsvägg.
Badrummet har dusch och det är förberett för att kunna installera en tvättmaskin om man så önskar, annars ligger det också en gemensam tvättstuga i husets källare. Badrummet har kaklade väggar och ett fint klinkergolv. Vädringsfönster finns.

Information Ekonomi

Pris/Bud: 1 625 000 kr

Avgift: 5 202 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 15 738 kr. Andel i föreningen är 0,10886%. Andel av årsavgift är 0,10886%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 250 kr
Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang för alla medlemmar. Den individuella förbrukningen debiteras per automatik på avin.

Föreningen har tecknat en kollektiv tilläggsförsäkring så ni behöver endast er vanliga hemförsäkring.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 711/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1971.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 74,3 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Renovering av fastigheterna:
2018 nya porttelefoner
2015 och framåt borras det för bergvärme
2012-2014 renovering av balkongerna samt utbyte av fönster och dörrpartier
2008 var stambytet i badrum och kök gjort, och i samband med detta renoverades badrummen.

Uppvärmning: Fjärrvärme/Bergvärme.

Ventilation: Endast alliancefläktar är godkända som köksfläkt.

Energideklaration: Energiprestanda 144 kWh/m² år.
Datum: 2008-12-17. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Gästlägenheterna är belägna i källarvåningen på Kavaljersgatan 21 och Akkas gata 16. Medlemmarna i föreningen är välkomna att hyra lägenheten för sina gäster. Hyran är 300 kronor per dygn eller 1500 kronor per vecka. Hyrestidens längd är maximerad till sju dygn.

Det finns en tvättstuga innehållande två tvättmaskiner, torktumlare, två torkrum och ett mangelrum i varje hus, förutom i några loftgångshus, där medlemmarna är anvisad grannhusets tvättstuga. För allas trevnad så är det viktigt att tvättiderna hålls och städningen sköts.
På Körkarlens gata 13 ligger en speciell tvättstuga som du ska använda vid mattvätt.

Information Förening

Förening: HSB Brf Backadalen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
Föreningen tillåter delat ägande: Nej.
I föreningen finns 971 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Backadalen består av totalt 971 lägenheter. Föreningen har 41 bostadsfastigheter varav 30 är lamellhus i tre våningsplan och 11 är loftgångshus i fyra våningar. Loftgångshusen har hissar. Fastigheten är upplåten med tomträtt som ska omförhandlas maj och september 2019 och bebyggdes 1969-1971.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen använder en 75-årig progressiv avskrivning av byggnaderna och en 40-årig på stamrenoveringen.
Enligt årsredovisningen 2017/2018 så uppgår de långfristiga skulderna till ca 246.000.000kr och taxeringsvärdet uppgick till drygt 712.000.000kr.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och de renoveringar som planeras de närmsta åren är: Föreningen kommer att byta ut av fogmassa mellan fasadelementen samt lägga ny takpapp.
GJORDA RENOVERINGAR:
2008 var stambytet i badrum och kök gjort, och i samband med detta renoverades badrummen. Även elen sågs över. Föreningen tillämpar numera individuell elmätning där varje bostadsrättsinnehavare betalar utefter hur mycket el man förbrukar.
2012-2014 renovering av balkongerna samt utbyte av fönster och dörrpartierna. (En del har valt inglasning av sina balkonger och det är möjligt även i fortsättningen att göra detta, kontakta i så fall alltid förvaltningskontoret för anvisningar.)
I föreningen har det gjorts omfattande underhållsåtgärder under de gångna åren såsom; fönsterbyten, dräneringsarbeten vid husgrunderna, trädgårdsomläggning, byte av ytskikt på taken, byte till nytt ventilationssystem, stambyten och badrumsrenoveringar, komplettering av ytterbelysningen, tilläggsisolering av vindsbjälklag, byte av utfackningsväggar inkl fönster och balkongräcken, genomfört bergvärmeprojektet samt bytt radiatorer och termostater i berörda lägenheter, OVK samt bytt garageportar och renoverat garagebyggnaderna.

Parkering: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

TV och bredband: TV via Comhem.

BREDBAND
Från den 1 april 2015 har samtliga medlemmar i HSB Backadalen gratis tillgång till 100/100 mbit/s bredband och IP-telefoni. Föreningen står för kostnaden för bredbandet, men självfallet inte för telefonsamtalen. Men med IP-telefoni ringer man till ett billigare pris, jämfört med fast telefoni.
Alla lägenheter är utrustade med minst ett bredbandsuttag. Detta sitter i anslutning till första ingående telefonjack. Oftast i hallen. Föreningen är ansluten till "Net at Once", som är bredbandsleverantör. Föreningen har egen ingående fiberkabel, även områdesnätet är i fiber. Kapaciteten uppgår till 1000/1000 mbit/s.

Övrigt: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

Besök gärna föreningens hemsida på www.hsb.se/goteborg/brf/backadalen.

Hisingen

Kajpromenader, storstadsliv och vacker naturVälkommen till Hisingen, Sveriges femte största ö! Hisingen utgör en stor del av Göteborgs kommun och här finns flera olika bostadsområden varav Lindholmen, Sannegårdshamnen, Eriksberg, Kvillebäcken, Backa, Lundby, Hisings Backa, Gerrebacka, Hisings Kärra och Tuve är några. Området i stort präglas av nytänkande, framtidsvisioner och utveckling och bostäderna här är en blandning av äldre villor, nybyggnationer, rad- och kedjehusområden samt flerbostadshus. Serviceutbudet är mycket stort och här finns både kvartersbutiker och större köpcentrum. Utmed kajerna på Norra Älvstranden finns fina promenadstråk, småbåtshamnar och ett stort utbud av mysiga caféer och restauranger. Vackra grönområden och parker är exempelvis Rosenparken, Keillers park, Flunsåsparken, den stora Hisingsparken och Slätta Damm. Kommunikationerna är mycket goda och man tar sig lätt fram i staden med båt, buss eller spårvagn. Det finns även gott om gång- och cykelvägar.

På Hisingen lever du ett aktivt storstadsliv med både havet och grönskan på nära håll. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planskiss
Planskiss
Counter