Såld

Fint läge i området

Såld

Mårbackagatan 18

3:a Hisings Backa

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
5 202 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 74,3 kvm
Våning:
3/3, ej hiss
Byggår:
1971
Adress:
Mårbackagatan 18,
422 48 Hisings Backa
Välkomna till Mårbackagatan
Välkomna till Mårbackagatan
Hallen
Hallen
Köket
Köket
Köket
Köket
Köket
Köket

Beskrivning

Möjlighet att förvärva en väldisponerad lägenhet med västerbalkong i fritt läge!

Badrummet är stamrenoverat och det finns dessutom en inre fond på dryga 15.000kr som en hjälp för att fräscha upp ytskikten i bostaden. Lägenheten är i behov av genomgående renovering.

I närområdet så händer det mycket, hela Selma Lagerlöfs torg genomgår en förvandling och Backa är ett av stadens prioriterade utbyggnadsområden, i den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, idrottshall, stadsdelshus med rum för kultur, handelshus, verksamhetslokaler, torg- och parkstråk. På sikt planeras för upp till 3000 nya bostäder i området.

HSB Backadalen är den största HSB föreningen i Göteborg & de erbjuder många mervärden i föreningen såsom gemensam övernattningslägenhet, pubaftnar, snickerilokal & vackra innergårdar.

Här har du stombussen ett par minuter bort och in till Brunnsparken tar det knappa 20 minuter.

I avgiften så ingår det även fiber och varje lägenhet har en parkeringsplats. Varmt välkomna på visning!

Bostaden: Välkomna upp till tredje våningen!

Hallen är rymlig och lättmöblerad.
Direkt till vänster ligger köket vilket har vita, spårade, luckor och ovan arbetsbänken sitter det ett vitt kakel. Matplatsen är ljust placerad invid fönstren.
Innanför köket ligger det ett sovrum vilket vetter mot väster.
Vardagsrummet har fint ljusinsläpp och är luftigt. Längs med hela västra väggen löper ett fönsterparti och så når man även den härliga balkongen härifrån.
Det andra sovrummet har ingång från hallen och detta vetter mot öster. Här finns bra förvaring i form utav en hel garderobsvägg.
Badrummet har dusch och det är förberett för att kunna installera en tvättmaskin om man så önskar, annars ligger det också en gemensam tvättstuga i husets källare. Badrummet har kaklade väggar och ett fint klinkergolv. Vädringsfönster finns.

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 5 202 kr/mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 163 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 465 kr betalas av köparen.
Inre reparationsfond är 15 738 kr. Andel i föreningen är 0,10886%. Andel av årsavgift är 0,10886%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 250 kr/mån. Fördelas enligt följande: hushållsel 250 kr
Föreningen har tecknat ett gemensamt elabonnemang för alla medlemmar. Den individuella förbrukningen debiteras per automatik på avin.

Föreningen har tecknat en kollektiv tilläggsförsäkring så ni behöver endast er vanliga hemförsäkring.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 711/1201.

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3, ej hiss.

Byggår: 1971.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 74,3 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Senaste renovering/ombyggnad: Renovering av fastigheterna:
2018 nya porttelefoner
2015 och framåt borras det för bergvärme
2012-2014 renovering av balkongerna samt utbyte av fönster och dörrpartier
2008 var stambytet i badrum och kök gjort, och i samband med detta renoverades badrummen.

Uppvärmning: Fjärrvärme/Bergvärme.

Ventilation: Endast alliancefläktar är godkända som köksfläkt.

Övrigt byggnad: Lägenheten är flyttstädad och ytterligare städning kommer ej att ske.

Energideklaration: Energiprestanda 144 kWh/m² år.
Datum: 2008-12-17. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

Övriga byggnader: Gästlägenheterna är belägna i källarvåningen på Kavaljersgatan 21 och Akkas gata 16. Medlemmarna i föreningen är välkomna att hyra lägenheten för sina gäster. Hyran är 300 kronor per dygn eller 1500 kronor per vecka. Hyrestidens längd är maximerad till sju dygn.

Det finns en tvättstuga innehållande två tvättmaskiner, torktumlare, två torkrum och ett mangelrum i varje hus, förutom i några loftgångshus, där medlemmarna är anvisad grannhusets tvättstuga. För allas trevnad så är det viktigt att tvättiderna hålls och städningen sköts.
På Körkarlens gata 13 ligger en speciell tvättstuga som du ska använda vid mattvätt.

Information Förening

Förening: HSB Brf Backadalen i Göteborg. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
I föreningen finns 971 st lägenheter.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Backadalen består av totalt 971 lägenheter. Föreningen har 41 bostadsfastigheter varav 30 är lamellhus i tre våningsplan och 11 är loftgångshus i fyra våningar. Loftgångshusen har hissar. Fastigheten är upplåten med tomträtt som ska omförhandlas maj och september 2019 och bebyggdes 1969-1971.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Föreningen använder en 75-årig progressiv avskrivning av byggnaderna och en 40-årig på stamrenoveringen.
Enligt årsredovisningen 2017/2018 så uppgår de långfristiga skulderna till ca 246.000.000kr och taxeringsvärdet uppgick till drygt 712.000.000kr.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och de renoveringar som planeras de närmsta åren är: Föreningen kommer att byta ut av fogmassa mellan fasadelementen samt lägga ny takpapp.
GJORDA RENOVERINGAR:
2008 var stambytet i badrum och kök gjort, och i samband med detta renoverades badrummen. Även elen sågs över. Föreningen tillämpar numera individuell elmätning där varje bostadsrättsinnehavare betalar utefter hur mycket el man förbrukar.
2012-2014 renovering av balkongerna samt utbyte av fönster och dörrpartierna. (En del har valt inglasning av sina balkonger och det är möjligt även i fortsättningen att göra detta, kontakta i så fall alltid förvaltningskontoret för anvisningar.)
I föreningen har det gjorts omfattande underhållsåtgärder under de gångna åren såsom; fönsterbyten, dräneringsarbeten vid husgrunderna, trädgårdsomläggning, byte av ytskikt på taken, byte till nytt ventilationssystem, stambyten och badrumsrenoveringar, komplettering av ytterbelysningen, tilläggsisolering av vindsbjälklag, byte av utfackningsväggar inkl fönster och balkongräcken, genomfört bergvärmeprojektet samt bytt radiatorer och termostater i berörda lägenheter, OVK samt bytt garageportar och renoverat garagebyggnaderna.

Parkering: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

TV och bredband: TV via Comhem.

BREDBAND
Från den 1 april 2015 har samtliga medlemmar i HSB Backadalen gratis tillgång till 100/100 mbit/s bredband och IP-telefoni. Föreningen står för kostnaden för bredbandet, men självfallet inte för telefonsamtalen. Men med IP-telefoni ringer man till ett billigare pris, jämfört med fast telefoni.
Alla lägenheter är utrustade med minst ett bredbandsuttag. Detta sitter i anslutning till första ingående telefonjack. Oftast i hallen. Föreningen är ansluten till "Net at Once", som är bredbandsleverantör. Föreningen har egen ingående fiberkabel, även områdesnätet är i fiber. Kapaciteten uppgår till 1000/1000 mbit/s.

Övrigt: Till varje lägenhet finns en parkeringsplats.

Besök gärna föreningens hemsida på www.hsb.se/goteborg/brf/backadalen.

Hisings Backa

Hisings Backa består av flera mindre områden såsom Brunnsbo, Backadalen och Backatorp.
Här bor man både nära Göteborgs centrum och vackra naturmiljöer.
Fram till 1960-talet låg främst bondgårdar i detta område som kallades ”Hisingens trädgård”. Idag består bebyggelsen av en god blandning av funktionella lägenhetskomplex, mysiga villa- och radhusområden och spännande nybyggnationer.

Hisings Backa erbjuder god närservice för de boende. Backaplan och Bäckebol ligger i närheten med flera köpcentrum och stormarknader. Selma Lagerlöfs Torg och området runtomkring står
inför en stor förändring med planerad om- och tillbyggnation. I den första etappen kommer det bland annat att byggas 800 nya bostäder, verksamhetslokaler, idrottshall samt torg- och parkstråk. På sikt planeras det för omkring 3000 nya bostäder. På Hisings Backa finner man även Sankt Jörgen Park Resort med spa- och konferenscenter och Sankt Jörgen Park Golf med sin vackra 18-hålsbana.

För barnfamiljer finns det gott om skolor att välja på, både kommunala och fristående. I stadsdelen finns flera aktiva idrottsföreningar inom exempelvis handboll, fotboll och innebandy. Möjligheter till motion hittar man bland annat vid Backavallens motionscentrum och Backa Röds näridrottsplats.

Vacker natur finns på nära avstånd och lummiga skogar bäddar in flera av bostadsområdena.
Omgivningarna kring Hökällan är exempel på gröna miljöer att vistas i och njuta av.

Hisings Backa inbjuder till ett bekvämt boende omgivet av vackra naturmiljöer nära storstadslivet, med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna. Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Planskiss
Planskiss
Counter