Såld

Väldisponerad lägenhet med stor inglasad balkong och låg avgift

Nicklas Arnesson
ansvarig mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0735-16 22 69 nicklas.arnesson@lundin.se
Anders Pettersson
assisterande mäklare
Fastighetsmäklare, Partner
0704-55 22 72 anders.pettersson@lundin.se

Lundin Innerstaden

Med Lundin Innerstaden får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Doktor Lindhs Gata 1

1,5:a Guldheden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
1 926 kr/mån
Rum:
1,5 rum
Boarea:
ca 38,1 kvm
Våning:
6/7, hiss
Byggår:
1960
Adress:
Doktor Lindhs Gata 1,
413 25 Göteborg

Beskrivning

I en av Guldhedens lägst belånade bostadsrättsföreningar finner ni denna väldisponerade 1:a. Här kan man njuta av en nybyggd stor inglasad balkong näst högst upp i huset med panoramautsikt över takåsarna. Internet och hushållsel ingår i avgiften!

Välplanerad och stilfullt renoverad lägenhet med gott om förvaringsmöjligheter, belägen i ett populärt studieområde. Direkt närhet till goda kommunikationer och grönskande omgivningar, centralt beläget i kärnan av Göteborgs city. Genomgående parkettgolv i ek samt tidlöst målade väggar.

Välkomnande entré med plats för avhängning till vänster och gott om förvaring i form av en rejäl skjutdörrs-garderob med speglar.

Halvkaklat badrum med klinkers på golv. Utrustat med wc-stol, handfat, dusch, väggfast skåp samt spegel med belysning.

Ett lättmöblerat allrum där du med lätthet får plats med både köksmöbel, soffgrupp och avskilt sovrum med skjutdörr. Fint, generöst tilltaget fönsterparti med fönsternisch i sten samt vacker utsikt över Göteborgs takåsar.

Fräscht kök från Ikea i matt vitt. Väldisponerat och gott om förvaring. Utrustat med kombinerad varmluftsugn/mikro, keramikhäll, kombinerad kyl/frys, fläkt samt en integrerad diskmaskin. Från köket når man den trivsamma balkongen med vackert utsiktsläge.

Ett perfekt boende där det bara är att flytta in!

Information Ekonomi

Pris/Bud: Såld

Avgift: 1 926 kr/mån. Inkl, värme, vatten, kabel-tv & bredband. El debiteras på ca 100:- mån.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 138 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 455 kr betalas av köparen. Andel i föreningen är 0,2346%. Andel av årsavgift är 0,23%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 1046.

Våningsplan: Våningsplan 6 av 7, hiss finns. Våningsplan 6 av 7.

Byggår: 1960.

Storlek: 1,5 rum och kök. Boarea ca 38,1 m². Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

TV- och internetanslutning: Internet: Föreningen har ett 100 Mbps Triple-Play bredband installerat sedan nyåret 2006.

Följande bredbandstjänster ingår i lägenhetens avgift: 100 Mbps bredband, IP-telefoniabonnemang och bas-TV (14 kanaler).

Uteplats: Balkong.

Information Förening

Förening: Brf Doktor Lindh. Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta).
För mer information gå in på föreningens hemsida: http://www.drlindh.se/.
I föreningen finns 226 st lägenheter varav 2 st hyresrätter och 4 st lokaler.

Allmänt om föreningen: Föreningen förvärvade år 1992 fastigheterna Guldheden 67:1, Guldheden 67:2, Guldheden 68:1 samt Guldheden 68:2. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Föreningen består av 224 lägenheter med bostadsrätt och 2 lägenheter med hyresrätt. Bostadsarean är 17 887 kvm och lokalarean är 2 820 kvm, lokalarean omfattar även kallgarage.

Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning sköts via Revisorsringen.

Föreningens ekonomi är mycket god.
Lån per kvm uppgick 2017 till 2499:- vilket får anses som mycket lågt då snittet i centrala Göteborg ligger på ca 6000:- kr/kvm.

Från år 2020 kommer det ske en höjning av den tomträttsavgäld bostadsrättsföreningen nu betalar till Göteborgs kommun. Detta beror på att marktaxeringsvärdet höjts för fastigheterna. Det kommer därför eventuellt ske en höjning på 5% vid nästa årsskifte.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan och har gjort flertalet förbättringar på fastigheterna de senaste åren såsom stamrenovering (2010-2011) och balkongbyte. Närmast i tid är upprustning av föreningens P-hus som kommer ske under 2018. Föreningen kommer även byta ut radiatortermostater i hus 3 och 6.

Parkering: Gargeplats 207 kr, p-plats över däck 140 kr. Kö, tala med Eva Holm på SBC, 031-7016630.

Guldheden

Guldheden är en trivsam stadsdel belägen på Göteborgs södra höjder med en byggnadsstil inspirerad av funktionalismen och folkhemstanken.

Guldheden har två vattentorn. Uppifrån det södra får man en hänförande utsikt över staden samt möjlighet till en fika i kaféet. Det norra rymmer idag studentbostäder. Sahlgrenska sjukhuset sätter prägel på stadsdelen, många är de doktorer och systrar som fått ge namn åt Guldhedens gator.

Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn. Här finns stadens stora utbud av butiker, restauranger och nöjesställen. I de egna kvarteren finns dock det mesta man behöver, vid Doktor Fries torg finns bl.a. mataffär, bibliotek, tandläkare och apotek.

Guldheden är en populär stadsdel för studenter och för barnfamiljen finns gott om skolor att välja mellan. Det finns också många föreningar inom idrott, kultur och friluftsliv som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Träningsställen finns vid Mossens idrottsplats och Landala torg.

Trots Guldhedens täta bebyggelse, upplevs stadsdelen som mycket grön. Bostadshusen är inbäddade i lummig grönska och gårdarna mynnar ofta ut i små grönområden med gång- och cykelvägar. Vid Guldhedstorget på Norra Guldheden ligger Olssons trädgård. Änggårdskolonin, Botaniska trädgården och Slottsskogen är fler gröna oaser i närheten.

Guldheden inbjuder till ett centralt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Här finns alla förutsättningar att trivas!

Planritning

Counter